Smagen af Nordbyen

20-08-2013

Ny kogebog samler nordbyens mangfoldige madkultur

Alverdens køkkener fra det multikulturelle Randers Nordby er nu samlet i en kogebog. I alt 28 forskellige opskrifter fra hele verden ledsaget af små fortællinger om den enkelte koks baggrund og madkultur.

 

Der bor mennesker fra hele verden i Randers Nordby, og den store mangfoldighed kommer blandt andet til udtryk i madlavningen. I én familie bliver der fx lavet retter fra Somalia, i en anden er der fuld gang i det indiske køkken – og nu er den mangfoldige madkultur samlet i en kogebog med 28 forskellige opskrifter.

 

”I 2011 startede vi med at have etniske madaftener i ParkCaféen, hvor det blev muligt at vise sin madkultur frem for andre beboere. Her oplevede vi, at i køkkenet var kvinderne virkelig på hjemmebane, og det har været fantastisk at se, hvordan de med stolthed viste en del af deres kultur frem gennem maden. Idéen til kogebogen er kommet ud fra de positive oplevelser, som de etniske madaftener har givet og den efterspørgsel, der har været efter opskrifterne,” siger Mia Breinhild Nielsen, der er boligsocial medarbejder og klinisk diætist i Bysekretariatet Randers.

 

Madfællesskab på tværs af kulturer

I den ny kogebog, ”Smagen af Randers Nordby”, er der desuden små fortællinger om kokkenes madkultur, og der er to personlige historier fra to af de kvinder, som har bidraget til bogen. Alle, som har bidraget til bogen, bor i Randers Nordby.

 

”Vi har oplevet, at der gennem maden er opstået fællesskaber på tværs af kulturer Et gammelt ordsprog siger, at ”vejen til en mands hjerte går gennem maven”. Erfaringerne fra de sidste 2 år viser, at det også gælder brobygning mellem kulturer,” siger Mia Breinhild Nielsen.

 

Fra den 27. august kl.14 er det muligt at købe kogebogen ”Smagen af Randers Nordby” i Parkcaféen, Flyvervej 5. Den koster 30 kroner.

 

 

 

Lancering af kogebogen

Bogen ”Smagen af Randers Nordby” udkommer den 27. august, og i den forbindelse er der reception i Parkcaféen, Flyvervej 5 fra kl.14-16. Alle er velkomne.

Weltklasse!