Parkrun på Nordre Fælled

20-11-2018

Parkrun er kommet til Randers

Lørdag den 3. november var en mærkedag på Nordre Fælled. Her blev der nemlig for første gang afholdt Parkrun i Randers. Parkrun er gratis ugentlige løb med tidstagning på en rute på 5 km i en park eller et naturområde. Det er en verdensomspændende organisation med samme navn, der står bag, og støtter det lokale løb, som Bysekretariatet har taget initiativ til.

Løbere var kommet fra nær og fjern for at være med til det første løb. Størstedelen var løbere fra Randers, mens 10 løbere, der normalt løber i Brabrand ved Aarhus, havde taget turen til Randers for at bakke op om søsterløbet. Den løber, der var længst væk hjemmefra, var dog Ralph Behrens, der havde taget turen hele den lange vej fra Hamborg for at være med til at indvie løberuten på Nordre Fælled. Vi spurgte Ralph om hvordan det kunne være? ”Ja, man kunne jo godt løbe lige rundt om hjørnet i sin egen park eller skov. Men Parkrun er noget specielt. Paul Sinton-Hewitt grundlagde Parkrun i 2004. Han var skadet og kunne ikke løbe, men han savnede sine løbevenner. Han inviterede dem derfor til et 5 km’s løb lørdag kl. 9 på en eneste betingelse: De skulle drikke en kop kaffe sammen med ham efter løbet. Dermed har Parkrun også en social karakter.” Ralph fortæller videre, at imens nogle samler på frimærker, har han valgt at samle på Parkrun-løb: ”Der er forskellige måder at samle på Parkruns. Du kan f.eks. blive Parkrun Tourist hvis du deltager i løb 20 forskellige steder. Men det er helt specielt at være med, når der bliver grundlagt nye Parkruns. Og selv om jeg brugte 40 minutter på at løbe de 5 km, så er jeg stadigvæk nummer et i Danmark, som den der har deltaget i flest events, nemlig otte.” Ralph slutter: ” Næste weekend skal jeg til det første Parkrun i Dresden i Tyskland, er der nogen der kommer med?”

Hvis man ikke har lyst til at køre hele vejen til Dresden, har man mulighed for at være med til Parkrun på Nordre Fælled hver lørdag kl. 9. Det er gratis, alle kan være med, og man møder bare op ved Myretuen for enden af Gl. Jennumvej. Hvis man gerne vil have taget tid, skal man først registrere sig på parkrun.dk og printe en stregekode ud, som bruges til tidsregistreringen. Så kan du konkurrere med de andre løbere og din personlige rekord. Man er også velkommen til at gå ruten. Og så er der selvfølgelig en kop kaffe bagefter.

Læs mere på parkrun.dk

Weltklasse!