Nyhedsbrev ude nu

08-01-2014

Her nedenunder kan du læse Bysekretariatets nyhedsbrev for januarmåned. Husk at du kan modtage det månedlige nyhedsbrev direkte i din indbakke - du skal blot tilmelde dig her

 
Bysekretariatet - klik for at vise billeder
Nyhedsbrev Bysekretariatet

Nyhedsbrev - Januar 2014

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for januarmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, vi tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en ugekalender over de faste aktiviteter.

Godt nytår
Bysekretariatet - Det Boligsociale Team ønsker alle beboere, samarbejdspartnere og andre venner godt nytår!

 

 

Kaffe på kanden i Vangdalen
Fredage kl. 12-13.30 er der åben café i Ved Byskellet 3-5, kld. for alle voksne, der er hjemme om dagen. Der er mulighed for socialt samvær og for at møde nogle af de boligsociale medarbejdere. Der er kaffe og te på kanden, så inviter din nabo med til fredagshygge. Du er velkommen til at tage dit håndarbejde med, men er også velkommen uden!
 
Økonomisk rådgivning
Onsdag den 15. januar kl. 12.30-15.30 sidder Pia og Jeanette fra BRF Kredit klar til at rådgive omkring økonomi. Kontakt Claire på 4214 8608 for at aftale tid og få at vide, hvad du skal medbringe til mødet. Claire har også afsat tid hver onsdag, hvor du kan få hjælp til at overskue din økonomi.
 
 

 
Fællesspisning i Parkcafeen
Torsdag den 16. januar kl. 16-18.30 er der fællesspisning og hygge i Parkcafeen. Selve fællesspisningen starter kl. 17, men fra kl. 16 er der for børn og barnlige sjæle mulighed for at lave figurer af silk clay.
Menuen står på tortillas (mexicanske pandekager) med oksekød, salatbar, guacamole og salsa. Bagefter er der mulighed for at købe en dessert for kun 8 kr.
 
Det koster 25 kr pr. voksen og 15 kr pr. barn at deltage i fællesspisningen. Billetter købes i Parkcafeen i åbningstiden.
 
 
 
Fællesspisning i Vangdalen
Der er fællesspisning i Vangdalen tirsdag den 28. januar kl. 17.30-19.30. På menuen er der forloren hare med sovs og kartofler og salat.
Det koster 25 kr pr. voksen og 15 kr pr. barn. Der er tilmelding inden den 21. januar hos Stefan på 4214 8603 eller shg@msbolig.dk og sig til hvis du har lyst til at bage en kage til dessert.
 

Skakklub
Der er fortsat skakklub på Husarvej 20, kld. hver torsdag kl. 15.15-16.15. Alle er velkomne - både børn og voksne.
 
Der efterlyses frivillige skakinteresserede voksne til at være med til skakklub. Hvis du er interesseret kan du henvende dig til Bysekretariatets frivilligkoordinator Alma på alj@msbolig.dk.
 
Brug låget - indsamling til Red Barnet
Du kan fortsat aflevere plastiklåg i Parkcafeen til støtte for Red Barnet i Randers.
Red Barnet arbejder med flere projekter rettet mod børns ret til et godt børneliv. Red Barnet i Randers arbejder bl.a. med Fri for mobberi-projekt på skolerne, to familieoplevelsesklubber for udsatte familier og der arbejdes på at oprette en madklub for enlige fædre og deres børn. Der er opstået en ny idé til indsamling af penge: Nemlig indsamling af skruelåg fra mejeriprodukter og lignende. Red Barnet får 5 øre pr. låg, som bliver genbrugt som et nyt plastprodukt. Så du kan være miljøvenlig og samtidig støtte et godt formål. Der er opstillet en kasse i indgangspartiet til Parkcafeen, hvor du kan aflevere dine låg.
 
Kurdiskundervisning
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning i kurdisk i lokalerne på Husarvej 20, kld. Underviser er Dunya, der er uddannet lærer fra Kurdistan og pædagog fra Danmark. Indtil videre har deltagerne været børn med kurdisk baggrund, men alle, der har interesse for den kurdiske kultur, er velkomne.
Nålefilt
Hver torsdag kl. 9.30-11.30 har du mulighed for at være med til nålefilt i Bysekretariatets stue. Det er både til nybegyndere og øvede og vi laver bamser, hårpynt og hvad vi ellers finder på. Det koster kun 5 kr pr. gang at deltage - for materialer. Der er ingen tilmelding, bare mød op og se om det er noget for dig - vi har kaffe på kanden!
Hvis du har lyst til at vide mere kan du kontakte underviser Mette Højer over facebook eller Sonja på 4214 8604.

 

 

 
Adventureklub i Vangdalen laver madklub
De frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors starter en madklub for børn i Vangdalen. Klubben mødes hver torsdag kl. 15.30-17.30 i lokalerne Ved Byskellet 3-5, kld. Da der kun er plads til 10 børn pr. gang kræver det tilmelding at deltage. Du kan tilmelde dig på klubdage om torsdagen eller senest søndagen før på facebook (forældre er også velkommen til at blive venner med os).
Klubben vil bestræbe sig på at lave sund og varieret mad, som børnene har lyst til at smage. Vi påtænker at maden udgør børnenes aftensmad.
 
Du kan også kontakte Stefan på 4214 8603, hvis du vil vide mere.
Babycaféerne
Hver mandag kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden). Hver anden mandag vil du kunne møde områdets sundhedsplejerske Hanne Ryberg i babycaféen. De andre dage er en eller flere af de boligsociale medarbejdere til stede.
Har du spørgsmål kan du kontakte Stefan på 4214 8603 eller shg@msbolig.dk
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere. Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
 
Temaformiddage i babycafé
I forbindelse med babycafé er der arrangeret en række temaformiddage for småbørnsfamilier. I januarmåned ser programmet sådan ud:
 
7. januar kl. 10-11: Vægttab efter fødsel. Diætist Mia B. Nielsen fortæller om hvordan man kan få smidt de overflødige kilo af efter fødslen. Der udlevees inspiration til madlavningen derhjemme.
21. januar kl. 10-10.30: Info om børnesygdomme. Sundhedsplejerske Bente Holm fortæller om børnesygdomme og hvad man kan gøre for at afhjælpe dem, når dit barn får dem.
 
Samtidig med undervisningen er der mulighed for at deltage i almindelig babycafé, hvor sundhedsplejerskerne er til stede.
Kursus i hovedmassage
Der planlægges et kursus i hovedmassage i slutningen af januarmåned. Hold øje med hjemmesiden og facebook for nærmere oplysninger.
 
 
Madtilbud i Parkcafeen
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
Se en opdateret menuplan for Parkcafeen her
 
Pga. forhøjede udgifter til råvarer er Parkcafeen nødt til at hæve nogle af priserne fra den 20. januar 2014.
Priser fra den 20/1:
En kop kaffe/te 1 kr /kakao 2 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Brunch (kun fredag): 30 kr
En skål fra salatbar: 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr - ekstra kød 12 kr, ekstra kartofler/sauce 5 kr - børn 15 kr
11 madbilletter: 280 kr

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost og 17-18.30 for aftensmad
fredag: 9-11 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-19
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, tage et spil billiard eller bordfodbold.
Onsdag formiddag er der hyggecafé med socialt samvær i højsædet - se mere på facebook
 
 
 
Engelsk
Hver tirsdag og torsdag kl. 15-16 er der engelskklub i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld., hvor du sammen med frivillige og andre beboere kan øve dig i at tale engelsk og måske lave små opgaver sammen. Ring til Claire på 4214 8608, hvis du vil være med.
 

 

Lektiehjælp
Bygger´n: Der er lektiehjælp ved lærere på Bygger´n hver tirsdag og torsdag kl. 14-16.30 for børn i folkeskolealderen.

Voksne: Unge og voksne, der er i gang med en uddannelse, kan få hjælp til lektier og opgaveskrivning ved at henvende sig til Sonja på 4214 8604.

Online lektier: Unge i 6.-10. klasse og gymnasieelever kan desuden få onlinehjælp til lektierne. Det foregår via hjemmesiden www.lektier-online.dk og det er gratis og nemt at bruge.

 

Computerundervisning
Der er i Nordbyen forskellige muligheder for begyndere og lettere øvede at blive bedre til at mestre en computer. Som noget nyt bliver der også mulighed for at komme på et aftenhold hver anden uge.

Mandag kl. 10-12: Computerværksted med forskellige temaer ved Claire, Alma og Mette i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, st.tv.
 
Tirsdag: Computer for begyndere ved Tom på Ved Byskellet 3-5, kld. I lige uger er det kl. 10-12 og i ulige uger kl 19-21.
 
Torsdag kl. 10-12: Computer for begyndere ved Tom i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.
 
Kontakt Claire på 4214 8608, for tilmelding og nærmere info.
 
Genbrugssport
Der er åbent i Genbrugssport på Husarvej 20, kld. mandag og torsdag kl. 13-15, hvor de frivillige hjælper med at finde det idrætstøj du eller dit barn mangler.
Du kan også aflevere det sportsudstyr, du ikke selv skal bruge - enten i åbningstiden eller i en kurv i Parkcafeen.
Kontakt Sonja på 4214 8604 eller Charlotte på 4214 8606, og aftal et tidspunkt, hvis du ikke kan i åbningstiden.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune Kultur og fritid og Frivilligværket.
 
 
Det lille malehold
Det lille malehold fortsætter med at mødes hver anden uge - nu i lige uger. Første gang efter juleferien er onsdag den 22. januar kl. 16-19, og herefter er det onsdage i lige uger, de mødes i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.
Hvis du vil vide mere eller har lyst til at være med kan du kontakte Susie Ankerstjerne på 2063 4414.
 
 
 
Danskundervisning
I samarbejde med hhv. AOF og FOF tilbyder Bysekretariatet FVU-undervisning i dansk. FVU-dansk er for alle, der trænger til at blive lidt bedre til at læse eller skrive dansk - og det er både for dem, der har dansk som modersmål og som andet sprog.
Tirsdag kl. 9.30-12 er der dansk i Bysekretariatets mødelokale 2 og mandag og onsdag kl. 10-13 er der dansk i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld. Kontakt Claire (4214 8608) eller Sonja (4214 8604) for nærmere oplysninger.
 
 
 
Åben café
Åben café handler om socialt samvær og det gode naboskab. Der er åbent to eftermiddage om ugen, mandag og torsdag kl. 13-15, hvor der er kaffe på kanden og en gang imellem sødt til ganen, og ellers masser af grin og snak om alt mellem himmel og jord. Åben café tager også på fællesudflugter en gang imellem.
Det koster 5 kr pr. gang at deltage i åben café - du kan også betale 20 kr om måneden eller 200 kr for et år. Alle er velkomne.
Kontakt Sonja på 4214 8604 eller Charlotte på 4214 8606, hvis du vil høre mere.
 
 
Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder åbent hver fredag kl. 10-14.30 for socialt samvær og kreative sysler. Samtidig står bydelsmødrene til rådighed for rådgivning og vejledning.
 
Alle kvinder og piger over 12 år kan blive medlemmer af foreningen, kontingentet er 50 kr årligt.
Du behøver dog ikke at være medlem af foreningen for at benytte dig af bydelsmødrenes rådgivning.
Kontakt foreningens formand Sanna Rasmussen på tlf. 2872 5022, hvis du vil vide mere.
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Foreningen har åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver tirsdag kl. 17-19 og hver fredag kl. 17-20 for socialt samvær og hygge. Fredag den 17. januar er der lukket i Parken pga. bestyrelsens årsplanlægningsmøde.
Der er mulighed for at købe slik og sodavand i Parken, og bestyrelsen efterlyser frivillige medlemmer, der har lyst til at give en hånd med i Parken. Kontakt bestyrelsen, hvis du er interesseret.
 
Linedance: Nordbyens Dream Team mødes nu om torsdagen kl. 18.30 i Beboerhuset på Flyvervej 1 til en omgang linedance og hyggeligt samvær. Alle medlemmer af foreningen er velkomne til at være med til linedance.
 
Nordbyens Kor: Koret holder lang juleferie i år og starter derfor først op mandag den 20. januar kl. 15 i Beboerhuset på Flyvervej 1. Koret vil meget gerne have nye medlemmer, så hvis du godt kan lide at synge og godt kunne tænke dig socialt samvær, er du velkommen til at kigge forbi.
 
Børnedisko: Hver første fredag i måneden kl. 18-20 i Parken på Husarvej 26, kld.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
Medlemskort for 2014 sendes ud i løbet af januarmåned - indtil du får et nyt kort gælder medlemskortet for 2013.
 

Nordbyens Motionsforening
Tre hold starter allerede i denne uge:
Mix af zumba og pilates: Mandag kl. 19-20 i Nørrevangsskolens gymnatiksal.
Mix af motion og dans: Onsdag kl. 15.50-16.50 i Folkedansernes hus på Havrevej 4.
Pilates: Onsdag kl. 16.50-17.50 på Havrevej 4.
 
Hold øje med næste nyhedsbrev for andre hold.
 
Alle kan blive medlemmer af Nordbyens Motionforening - kontingentet er 200 kr. pr. sæson.
Ønsker du flere oplysninger kontakt venligst foreningens kasserer Sangamadhi Jeyarajah på telefon 3180 2537 eller mail til sanga7@hotmail.com eller find foreningen på facebook.
 
 
 
Gåtur
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen. Kontakt Else Jensen på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
 
 
Gratis arabiskundervisning
I samarbejde med FOF oprettes der nu et hold i arabisk. Det er en chance for at lære et nyt sprog, eller hvis du nu har arabisk som modersmål, at blive bedre til det skriftlige arabisk. Det foregår hver fredag kl. 15-17 i Café Nord og hos FOF på J.V. Martins Plads.
Nærmere oplysninger fås hos Lisa hos FOF på 6111 5555.
 
 
Avislæseklub for kvinder
Avislæseklubben holder flyttedag og foregår nu hver torsdag kl. 9.30-11.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet. I avislæseklubben læser vi avis sammen og snakker om de emner, der kommer op i læsningen. Vi har dagens gratisaviser, de lokale aviser og en gang imellem en landsdækkende avis. Alle kvinder er velkomne.
Kontakt Charlotte på 4214 8606 eller på facebook, hvis du vil vide mere.
 
Åbent i Café Nord
Hver tirsdag kl. 14-16 er der åbent i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld. Der har du mulighed for at møde en boligsocial medarbejder, låne en computer, få lidt hjælp til lektierne (især tysk, engelsk og sprogskolelektier), eller bare hygge med en kop kaffe/te.
 
 
 
 
Slægtsforskning
Hver fredag kl. 10-12 er der undervisning i slægtsforskning i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, st.tv. Det er en god idé at medbringe egen computer, men har du ikke mulighed for det, kan du låne en. Underviser er Inge Lise Vohnsen Sørensen.
Fredag den 17. januar er undervisningen dog aflyst.
 
 
Rådgivningstilbud
I Bysekretariatet har vi flere rådgivningstilbud.
Økonomisk rådgivning: Hver onsdag kl. 13-15 i Stuen og ellers efter aftale med Claire (4214 8608).
Åben rådgivning om familieliv og kommunens sagsbehandling: Hver tirsdag kl. 15-17 i Samtalerummet
UU-vejledning om uddannelse og fremtidsmuligheder: Hver tirsdag kl. 15-17 i Stuen
Jobvejledning med hjælp til ansøgninger, cv og jobsøgning: Efter aftale med Sonja (4214 8604)
Plus 12 for unge i alderen 12-18 år om hvad, der optager dem: Efter aftale med Stefan (4214 8603)
Familiers sundhed for familier, der gerne vil leve sundere: Efter aftale med Mia (4214 8607)

 

© Bysekretariatet
Weltklasse!