Nyhedsbrev for septembermåned

01-09-2015
Nyhedsbrev - September 2015
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for septembermåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
Store Nørd på Nordre Fælled
Lørdag den 19. september arrangerer Bysekretariatet og Dansk Folkehjælp et stort eftermiddagsarrangement for børnefamilier. Der kommer til at være forskellige aktiviteter og det hele kulminerer med et besøg fra DR Ultras Store Nørd. De kommer og laver et show kl. 15.30. Følg med i opslag for at se, hvad der mere kommer til at ske på dagen!
Sundhedsagenter
Vil du vide mere om sundhed og være med til at fremme din og andres sundhed? Så tilmeld dig et undervisningsforløb for sundhedsagenter. Det kræver ingenting andet end lysten til at arbejde med sundhed og et godt humør. Uddannelsen starter 1. oktober og løber frem til februar med mødegang én gang om ugen (torsdag kl. 15.30-18.30 - der er mulighed for børnepasning). Hvis det er noget for dig eller du blot er nysgerrig efter at vide mere, så kan du kontakte Mia på 4214 8607 eller Sonja på 4214 8604.
Iværksætteri i Jennumparken
Er du mellem 18 og 30 år og bor i Jennumparken? Har du lyst til at arbejde sammen med andre om at oprette en restaurant og måske tjene penge på det? Og samtidig lære en masse om iværksætteri, markedsføring, madlavning og forretningsudvikling? Så er der et tilbud til dig om at deltage i et undervisningsforløb i projektet Business Talents. Forløbet starter til oktober, men hvis du er interesseret kan du allerede nu kontakte Tine på 4214 8609 eller tik@msbolig.dk.
Er du ung entrepreneur?
Inden længe starter der et helt nyt forløb for unge i alderen 15-18 år, der går med drømme om egen virksomhed, eller har en knaldgod idé. Det bliver et spændende forløb, der kommer til at løbe frem til foråret. Der kommer snart flere oplysninger om forløbet. Men hvis du allerede er nysgerrig og vil vide mere, kan du kontakte Toke på 4214 8603.
Gratis kropsanalyse
Beboere over 16 år i Randers Nordby tilbydes GRATIS kropsanalysemåling en gang om måneden. En vejning på vores Tanita-vægt giver dig indblik i din krops sammensætning af fedt og fedtfri masse, herunder knogle- og muskelmasse. Derudover angiver den vægt og BMI samt kroppens fysiske alder, såkaldt bodyage (hvis du er over 18 år). Du vil desuden få udleveret en oversigt, der forklarer de forskellige tal. Man skal ikke bestille tid, men møder bare op torsdag den 3. september mellem kl. 15 og 16 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Kontakt Mia på 4214 8607, såfremt du har spørgsmål.
Petanque
Hver tirsdag i septembermåned spilles der petanque på banen ved BiStaden på Nordre Fælled kl. 10.30. Alle er velkomne til at være med og der er ingen tilmelding, man møder bare op. Kun i tilfælde af kraftig regn aflyses der!
Engelsk for børn og voksne
Der er engelsk for voksne hver tirsdag kl. 10.45-12 i Bysekretariatet. Det er mest for begyndere.
Har du et barn, der har brug for at blive bedre til engelsk, kan du kontakte Claire på 4214 8608. Der arbejdes på at få et lille hold op at stå. Samtidig søges der også frivillige til engelskundervisning og lektiehjælp.
Naturens dag
Søndag den 13. september kl. 10-14 fejrer Nordre Fælleds Venner og Randers Produktionshøjskole Naturens dag på Nordre Fælled. Temaet for dagen er naturen som spisekammer: Kan man spise ukrudt? Kan man lave pizza i en kagedåse på bålet? Hvad spiser de vilde dyr? Der bliver tændt bål og indsamlet bær og frugt. Mødestedet er i BiStaden - følg stien fra busstoppestedet ved Garnisonsvej. Husk påklædning efter vejret.
 
 
 
Mit kvarter
Flere af dine naboer er nu begyndt at bruge den nye internetportal Mit kvarter, og du kan være med. Du kan finde Randers Nordby på mit-kvarter.dk og tilmelde dig via facebook, google+ eller din mail. Når du har tilmeldt dig, kan du være med i kvarterfællesskabet, oprette begivenheder og annoncere efter tjenester eller sætte noget til salg. Du kan afprøve dine gode idéer og lave nye fællesskaber. Der er for tiden flere gratis ting, der annonceres på Markedspladsen - se om der er noget for dig!
 

 
Fællesspisninger
Der er fællesspisning i Parkcafeen torsdag den 3. september kl. 17. På menuen er der forloren hare (af kalvekød) med waldorfsalat og kartofler. Efter spisningen er der mulighed for at købe kaffe og kage. Inden fællesspisning (fra kl. 16) er der mulighed for børn og voksne at dyste i forskellige brætspil.
 
Torsdag den 24. september kl. 17.30 er der fællesspisning på Nørrebrogade 120.
 
Tirsdag den 1. september kl. 17.30 er der fællesspisning i Vangdalen. Der har været tilmelding, men du kan allerede tilmelde dig næste fællesspisning i Vangdalen tirsdag den 6. oktober kl. 17.30.
 
Se nærmere opplysninger om fællesspisningerne på opslag i området. Husk at der er tilmelding.
 
Husk alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!
 
 
Babycaféerne
Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden) og der er både en sundhedsplejerske og en eller flere boligsociale medarbejdere til stede.
7. september: Sanglege og rytmik med Randers Bibliotek
21. september: Børns udvikling
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
8. september: Besøg af Tandplejen
15. september: Instruktion i babymassage
22. september: Sanglege og rytmik med Randers Bibliotek
29. september: Sund kost efter fødsel
Opgangsambassadører
Der kom 39 beboere fra Nordbyen til kaffemøde om at være opgangsambassadør, og en del af dem meldte sig til forskellige opgaver. Man kan nemlig selv bestemme, hvilke af de tre opgaver man vil udføre og i hvor stort et område: modtage mails med informationer og fortælle videre om dem til venner og naboer, dele opslag og brochurer ud og/eller byde nyindflyttere velkommen til området. Der er stadig flere ledige opgange, der har brug for en ambassadør, og hvis du har mod på en eller flere af de ovennævnte opgaver, eller har lyst til at vide mere, kan du kontakte Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk (eller skriv til hende på facebook).
Nyhedslæseklub for kvinder
Kom og læs avisen sammen med os! Hver torsdag kl. 10-11.30 mødes vi i Bysekretariatet og læser avis og snakker om stort og småt. Det er rigtig hyggeligt og samtidig får du viden om verden omkring os, bliver bedre til dansk og måske får du nye bekendtskaber. Du kan bare møde op! Kontakt Sonja på 42148604, hvis du vil vide mere.

 
Parkcafeen
Parkcafeen har nu åbent igen efter sommerferien.
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
 
Priser:
En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Sandwich: 22 kr (husk at bestille)
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)
11 madbilletter: 280 kr
11 sandwichbilletter: 220 kr (husk at bestille)
                                Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
 
Computerundervisning
Der er computerundervisning for begyndere hver onsdag i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12.
Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Har du brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Der er åbent i Genbrugssport hver mandag kl. 13-15. Hvis du ikke har mulighed for at komme i åbningstiden, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 for en anden aftale.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommunes Kultur og fritid og Frivilligværket.
Fædreklub
Fædreklubben Far Away er for alle mænd i Nordbyen. De mødes hveranden torsdag kl. 18.30 (i lige uger) på Husarvej 20, kld. og der er altid plads til nye medlemmer. Hvis du vil vide mere kan du ringe til Sonja på 4214 8604.

 

Naturliv for småbørnsfamilier
KFUM-spejderne, Ungdommens Røde Kors og Natur og Ungdom holder aktivitetsdage på Nordre Fælled for småbørnsfamilier. Målgruppen er børn i alderen 3-6 år og deres forældre (ældre og yngre søskende er også velkomne). Næste gang er søndag den 27. september, hvor der udover leg i naturen bl.a. bliver lavet pandekager over bål. Følg med på facebook.
Fiskeklub i Vangdalen
Der er startet en fiskeklub i Vangdalen, der mødes hver fredag eftermiddag på Ved Byskellet 3-5, kld. til hygge og snak om fisk og fluer. Der er også planer om en fisketur. Klubben er ikke kun for beboere fra Vangdalen, men fra hele Helhedsplanens område. Du kan kontakte Toke for flere oplysninger på 4214 8603.
Syklubben udvider åbningstiden
Syklubben i Vangdalen har udvidet åbningstiden med en time, så de nu mødes hver tirsdag kl. 18-21 i lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. (adgang fra altansiden). Alle er velkomne i syklubben - også begyndere - og du møder bare op i åbningstiden.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
I denne uge tog Nordbyens Motion hul på en sæson fyldt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Du kan gå til zumba, afspænding, yoga og pilates og børnene kan gå på dansehold. Det koster kun 200 kr. pr. sæson. Følg med på foreningens facebook-side eller aktivitetsoversigt for tid og sted for holdundervisningen.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.
Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.
 
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
Kurdisk Kulturforening står i samarbejde med Red Barnet for en indsamling af skoletasker og andre skolesager til børn i udsatte områder i Kurdistan. Kontakt Adnan, hvis du vil donere noget,
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver onsdag, torsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.
 
Børnedisko: Fredag den 4. september kl. 18.30
 
Familiesvømning: Nu starter svømning igen efter sommerferien. Det foregår på Nørrevangsskolen hver lørdag kl. 10-12 fra den 5. september. Husk medlemskort.
 
Banko: Tirsdag den 8. september kl. 18-21 i Parken. Der spilles om de penge, der kommer ind. Salg af plader kl. 18-18.45 og spil fra kl. 19. Der er gratis kaffe og te. Kage, sodavand og slik kan købes.
 
Linedance: Der er kommet gang i dansebenene efter sommerferien og hver torsdag kl. 18.30-21 kan du gå til linedance i Beboerhuset på Flyvervej 1.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.
Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
Foreningen arrangerer sommeren over nogle arbejdsdage, hvor man kan lave frivilligt arbejde på Nordre Fælled og dermed være med til vedligeholde og udvikle området. Det foregår som udgangspunkt på torsdage i ulige uger kl. 16.30-18.30, men afhænger af vind og vejr, så kontakt formand Eske Thøgersen på 8640 8004 for nærmere oplysninger.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 

 
Weltklasse!