Nyhedsbrev for september

02-09-2014

 

 

 

 

Nyhedsbrev Bysekretariatet

Nyhedsbrev - September 2014

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for septembermåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, vi tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en ugekalender over de faste aktivitete

Familie og sundhed

Torsdag den 11. september starter et nyt hold for familier, der gerne vil udvide sin viden om sund mad og få inspiration til madlavningen og madpakkerne. Denne gang foregår det i Vangdalen, men alle er velkomne til at deltage.

Kontakt Mia på 4214 8607, hvis du og din familie har lyst til at være med til at lave mad og spise sammen med andre familier fra området.

 

 

 

Så er der dessert!

Ved fællesspisningen i Parkcafeen torsdag den 4. september kl. 17 er der både fortællinger og dessert - helt gratis. Fortællingerne, som handler om livet, døden og kærligheden, står fortælleren og præsten Flemming Kloster Poulsen for, og desserten står på æblekage. Menuen er mexiakanske pandekager med forskelligt fyld. Som til alle fællesspisninger skal billetter købes i forvejen i Parkcafeen til 25 kr pr. voksen og gratis for børn.

Så er der dessert! er en del af Nordbyen læser.

 

 

 

Det lille malehold

Det lille malehold er startet igen efter sommerferien. De mødes torsdage i lige uger kl. 16-19 i Nørrevangsskolens billedkunstlokale.

Nye medlemmer er velkomne, og du kan kontakte Susie Ankerstjerne på 2063 4414, hvis du vil vide mere.

 

 

Engelsk - talehold

Bysekretariatet kan nu tilbyde et seks ugers engelskkursus for begyndere og lettere øvede, hvor fokus er på at tale engelsk. Første gang er torsdag den 25. september kl. 14-15.30. Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du vil være med - det er gratis!

Naturens dag

Foreningen Nordre Fælleds Venner står for at fejre Naturens dag søndag den 14. september på Nordre Fælled. Der bliver en række aktiviteter på fælleden: Du får bl.a. mulighed for at se og måske prøve den nye tarzanbane, og i samarbejde med Nordbyen læser og Randersfortællerne byder foreningen på bålfortællinger. Hold øje med opslag for flere oplysninger.

Bålfortælllinger er en del af Nordbyen læser.

 

 

r

 

 

 

Bogbussen besøger Nordbyen

Fredag den 5. september kl. 10.15-11 kommer bogbussen på besøg, Den vil holde ved Flyvervej 5 og denne gang er bydelsmødre og andre kvinder i området særligt velkomne.

Fredag den 26. september kan du besøge bogbussen ved Eurospar på Glarbjergvej og udover at du kan låne bøger, spil og blade, kan du deltage i en konkurrence.

Besøgene er en del af Nordbyen læser.

 

 

Bogcafé

Onsdag den 24. september kl. 19.30 afholdes den første af seks bogcaféer i Nordbyen. Til en bogcafé fortæller bibliotekarerne eller andre om de bøger de selv har haft særlig glæde af. Til den første gang er det de to bibliotekarer Lone og Rikke, der fortæller om populære romaner over en kop kaffe og en kage. Det er gratis at deltage i bogcaféerne i Parkcafeen og der er ingen tilmelding. Vil du alligevel vide mere er du velkommen til at spørge en af læseambassadørerne eller Sonja på 42148604.

Bogcaféerne er en del af Nordbyen læser.

 

 

 

 

 

 

Kontingentstøtte

Bor du i Randers Nordby, er det stadig muligt at få hjælp og kontingentstøtte, hvis et barn i alderen 6-12 år ønsker at starte til en fritidsaktivitet. Støtten gives i op til et 1 år. For børn i alderen 13-17 år kan man få hjælp til at søge støtten i andet regi. Kontakt Mia på 4214 8607, hvis du vil vide mere.

Krydderurter for alle

Krydderurter, grøntsager og spiselige blomster trives godt i højbedene ved Beboerhuset. Alle er velkomne til at tage det de skal bruge til madlavningen, og alle er også velkomne til at give en hånd med ved at passe vores fælles urtehave.

 

 

 

 

Fællesspisninger

Vangdalen: Der er fællesspisning på Ved Byskellet 3-5, kld. tirsdag den 2. september kl. 17.30 og tirsdag den 7. oktober kl. 17.30. Tilmelding hos Toke på 42148603. Det koster 25 kr pr. voksen og er gratis for børn.

Parkcafeen: Torsdag den 4. september kl. 17 er der fællesspisning i Parkcafeen. Der er mexikanske pandekager på menuen efterfulgt af dessert og fortælling.

Torsdag den 18. september er der temaaften i Parkcafeen.Tilmelding i Parkcafeen. Det koster 25 kr pr. voksen og er gratis for børn.

Glarbjergvej-området: Der er fællesspisning på Falkevej 35, kld. tirsdag den 25. september kl. 17.30. Menuen er ikke fastlagt endnu, så hold øje med opslag og facebook. Tilmelding hos Claire på 42148608. Det koster 25 kr. pr. voksen og er gratis for børn.

 

Husk alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!

 

Babycaféerne

Hver mandag kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden).

 

Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.

 

Program for Babycaféen på Husarvej:

2. september: Tur til Randers Naturcenter. Kontakt Mia på 42148607, hvis du vil med.

9. september: Tandplejen kommer på besøg kl. 10-11

16. september: Instruktion i babymassage kl. 10-10.30

23. september: Besøg fra biblioteket kl. 10-11

30. september: Vægttab efter fødsel kl. 10.11

 

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

Nørkleformiddag

Hver torsdag kl. 9.30-11.30 har du mulighed for at være med til nålefilt, vådfilt eller at strikke og hækle i Bysekretariatets stue. Der er ingen tilmelding, bare mød op og se om det er noget for dig - vi har kaffe på kanden og vi hygger os rigtig meget!

Hvis du har lyst til at vide mere kan du kontakte underviser Mette Højer over facebook eller Sonja på 4214 8604.

 

Læseklubber

Kunne du tænke dig at læse eller høre gode fortællinger og dele oplevelsen med andre? Så er en læseklub noget for dig. Der er for tiden to læseklubber i Nordbyen. Den ene i Skt. Andreas Kirke, hvor sognepræst Thomas Larsen sammen med deltagerne har fokus på kortere fortællinger i form af noveller. Denne klub har mødtes for første gang, men der er stadig plads til flere deltagere og du kan sagtens nå at hoppe på. Den anden læseklub mødes i Bysekretariatet, hvor deltagerne sammen med aktivitetsmedarbejder Charlotte Sloth vil finde nogle spændende bøger at læse eller høre. Denne klub mødes første gang onsdag den 10. september kl. 10.30 på Flyvervej 5.

Har du lyst til at være med, kan du møde op på en af de nævnte datoer - eller kontakte Thomas, Charlotte eller Sonja (4214 8604). Og alle er velkomne - også ikke øvede læsere!

 

 

 

 

 

Danskundervisning

Der er flere muligheder for at komme til danskundervisning i Nordbyen. AOF tilbyder fvu-danskundervisning hver tirsdag kl. 9.30-12 i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, og du behøver ikke at tilmelde dig - bare kom og se om det ikke er noget for dig!

FOF har dansk hver mandag og onsdag kl. 10-12 i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.

Derudver tilbyder hhv. AOF og Randers HF og VUC danskundervisning til tosprogede, hvor der er fokus på det mundtlige. Dvs. at man øver sig og bliver bedre til at tale og forstå dansk i dagligdagen. Kontakt Sonja på 4214 8604, hvis du vil vide mere,

 

 

Åben café

Åben café har åbent igen efter sommerferien. Om mandagen er det kl. 13-15 på Husarvej 20, kld. og om torsdagen kl. 13-15 i stuen i Bysekretariatet på Flyvervej 5.

Kom til åben café - alene eller sammen med en nabo - det er meget hyggeligt!

 

 

 

 

 

 

 

Madtilbud i Parkcafeen

I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.

 

Priser:

En kop kaffe/te 1 kr /kakao 2 kr
Morgenbuffet: 8 kr

Sandwich: 22 kr
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (frokost): 15 kr

Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)

11 madbilletter: 280 kr

Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45

Fredag: 9-12

I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.

 

Computerundervisning

Der er i Nordbyen forskellige muligheder for begyndere og lettere øvede at blive bedre til at mestre en computer.

Mandag kl. 9.30-10.30: Hold for begyndere, Bysekretariatet, Flyvervej 5, st.tv.

Torsdag kl. 10-12: Lettere øvet, Café Nord, Nørrebrogade 138, kld.

Torsdag kl. 15.30-17: Både begyndere og lettere øvet, Vangdalen, Ved Byskellet 3-5, kld.

Har du til gengæld brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.

Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.

 

 

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder åbent hver fredag kl. 10-15 for socialt samvær og kreative sysler. Samtidig står bydelsmødrene til rådighed for rådgivning og vejledning.

 

Alle kvinder og piger over 12 år kan blive medlemmer af foreningen, kontingentet er 50 kr årligt. Du behøver dog ikke at være medlem af foreningen for at benytte dig af bydelsmødrenes rådgivning.

Kontakt foreningens formand Sanna Rasmussen på tlf. 2872 5022, hvis du vil vide mere.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Børnedisko i Parken fredag den 5. september kl. 18.30-21

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver onsdag, torsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og om lørdagen også kage.

Husk! Der er linedance hver torsdag aften i Beboerhuset på Flyvervej 1 og hver lørdag kl. 10 er der familiesvømning på Nørrevangsskolen.

 

Der afholdes ekstraordinær generalforsamling i Beboerhuset på Flyvervej 1 mandag den 8. september kl. 19.

 

Foreningens faste aktiviteter kan du se her.

Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer. Alle er velkomne til at komme forbi og se lokalerne og høre om det, der foregår i dem. Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288.

 

 

Gåtur med Nordre Fælleds Venner

Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.

 

Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook

 

 

 

 

 

Genbrugssport

Der er åbent for udlevering af gratis idrætstøj og udstyr på Husarvej 20, kld. hver mandag kl. 13-15. Skulle det være et dårligt tidspunkt, kan du kontakte en af medarbejderne i Bysekretariatet og aftale en anden tid.

Hvis du i stedet vil aflevere noget af det du ikke bruger, kan du også gøre det i Bysekretariatet. Læs mere om Genbrugssport her

Hvis du har lyst til at være frivillig i Genbrugssport, kan du kontakte Sonja på 4214 8604.

Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommunes Kultur og fritid og Frivilligværket.

 

Åbent i Café Nord

Hver tirsdag kl. 14-16 er der åbent i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld. Der har du mulighed for at møde hotspot-medarbejder Louise Bro, låne en computer, eller bare hygge med en kop kaffe/te.

 

 

 

 

 

Rådgivningstilbud

I Bysekretariatet har vi flere rådgivningstilbud.

Økonomisk rådgivning: Hver onsdag kl. 13-15 i Stuen og ellers efter aftale med Claire (4214 8608).

Åben rådgivning om familieliv og kommunens sagsbehandling: Hver tirsdag kl. 14-15 i Samtalerummet

UU-vejledning om uddannelse og fremtidsmuligheder: Hver tirsdag kl. 15-17 i Samtalerummet.

Jobvejledning med hjælp til ansøgninger, cv og jobsøgning: Efter aftale med Sonja (4214 8604)

Plus 12 for unge i alderen 12-18 år om hvad, der optager dem: Efter aftale med Toke (4214 8603)

Familiers sundhed for familier, der gerne vil leve sundere: Efter aftale med Mia (4214 8607)

HotSpot for børn i alderen 8-12 år, der gerne vil have mere aktiv fritid. Efter aftale med Louise (4214 8613)

 

Nordbyens Motion

Så starter sæsonen for Nordbyens Motionsforening. Der er mange muligheder for at dyrke motion sammen med andre og det for kun 200 kr pr. sæson.

Zumba med Sevgi: Mandag kl 19-20 (fra 1. sept), Nørrevangsskolen

Dansetime med Anna: Tirsdag kl. 16-17 (fra 2. sept), Falkevej 35, kld.

Cirkeltræning med Fariba: Tirsdag kl. 19-20 (fra 2. sept), Ved Byskellet 3-5, kld.

Afspænding med Peter og Sofie: Onsdag kl.9.30-11 (fra 3. sept), Falkevej 35, kld.

Mix af motion og dans: Onsdag kl. 16.30-17.30 (fra 17. sept), Falkevej 35, kld.

Pilates: Onsdag kl. 17.30-18.30 (fra 17. sept), Falkevej 35, kld.

Volleyball for sjov: Fredag kl. 20-22 (fra 5. sept), Nørrevangsskolen

For at tilmelde dig et hold, skal du møde op til motionstimerne. Du kan betale kontingentet på 200 kr kontant de første 14 dage. Derefter kan du kontakte Sanga, der er der kasserer ved sms/tlf. 31802537. Eller overføre til følgende konto: 5395 0537022 i Arbejdernes Landsbank. Husk at angive navn ved betaling.

 

 

 

© Bysekretariatet

 

 

Weltklasse!