Nyhedsbrev for oktobermåned

07-10-2015
Nyhedsbrev - Oktober 2015
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for oktobermåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
Iværksætteri i Jennumparken
Er du mellem 18 og 30 år og bor i Jennumparken? Har du lyst til at arbejde sammen med andre om at oprette en restaurant og måske tjene penge på det? Og samtidig lære en masse om iværksætteri, markedsføring, madlavning og forretningsudvikling? Så er der et tilbud til dig om at deltage i et undervisningsforløb i projektet Business Talents. Forløbet starter i uge 41, og hvis du er interesseret kan du kontakte Tine på 4214 8609 eller tik@msbolig.dk.
Open for business
Her i oktobermåned starter der et helt nyt forløb for unge i alderen 15-18 år, der går med drømme om egen virksomhed, eller har en knaldgod idé. Det bliver et spændende forløb, der kommer til at løbe frem til foråret. Hvis du er nysgerrig og vil vide mere, kan du kontakte Toke på 4214 8603, og tilmelde dig informationsmødet, som er på mandag den 5. oktober kl. 16 i Bysekretariatet
Engelsk for børn og voksne
Der er engelsk for voksne hver tirsdag kl. 10.45-12 i Bysekretariatet. Det er mest for begyndere.
Har du et barn, der har brug for at blive bedre til engelsk, er der hver tirsdag kl 16 mulighed for at øve sig i at tale engelsk ved hjælp af spil og lege.
Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du vil vide mere. Der søges der også frivillige til engelskundervisning og lektiehjælp.
Sjov i naturen
Lørdag den 17. oktober kl. 10-14 er der Sjov i naturen på Nordre Fælled som en del af Børnekulturugen 2015.
Vi skal udforske og opleve naturområdet. Vi skal kigge på dyrespor, lave bålmad og gå på naturopgavejagt. Mødestedet er i BiStaden - følg stien fra busstoppestedet ved Garnisonsvej. Husk påklædning efter vejret.
Arrangører er Nordre Fælleds Venner, Natur og Ungdom, FDF, Det Danske Spejderkorps og Randers Produktionshøjskole.
 
 
 
Babycaféerne
Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden) og der er både en sundhedsplejerske og en eller flere boligsociale medarbejdere til stede.
5. oktober: Førstehjælp for småbørn
19. oktober: Børn og sygdom
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
6. oktober: Instruktion i babymassage
20. oktober: Børn og mad
27. oktober: Hjemmelavet grød og mos i køkkenet
 

 
Fællesspisninger
Der er fællesspisning med iransk tema i Parkcafeen torsdag den 8. oktober kl. 17. Du får mulighed for at smage mad fra Iran. Efter spisningen er der mulighed for at købe kaffe og kage. Inden fællesspisning er der mulighed for børn og voksne at dyste i forskellige brætspil.
 
Torsdag den 27. oktober kl. 17.30 er der fællesspisning på Falkevej 35, kld.
 
Tirsdag den 6. oktober kl. 17.30 er der fællesspisning i Vangdalen.
 
Se nærmere opplysninger om fællesspisningerne på opslag i området. Husk at der er tilmelding.
 
Husk alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!
 
Nyhedslæseklub for kvinder
Kom og læs avisen sammen med os! Hver torsdag kl. 10-11.30 mødes vi i Bysekretariatet og læser avis og snakker om stort og småt. Det er rigtig hyggeligt og samtidig får du viden om verden omkring os, bliver bedre til dansk og måske får du nye bekendtskaber. Vi skal også på udflugter bl.a. til Randers Bibliotek, hvor vi får at vide hvordan man får adgang til alverdens aviser. Kontakt Sonja på 42148604, hvis du vil være med.

 
Parkcafeen
Parkcafeen har nu åbent igen efter sommerferien.
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
 
Priser:
En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Sandwich: 22 kr (husk at bestille)
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)
11 madbilletter: 280 kr
11 sandwichbilletter: 220 kr (husk at bestille)
                                Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
 
Computerundervisning
Der er computerundervisning for begyndere hver onsdag i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12.
Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Har du brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Der er åbent i Genbrugssport på Husarvej 20, kld. hver mandag kl. 13-15. Hvis du ikke har mulighed for at komme i åbningstiden, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 for en anden aftale. Du er også velkommen forbi Bysekretariatet, hvis du har noget idrætstøj eller -udstyr du ikke har brug for længere.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune og Frivilligværket.
Fædreklub
Fædreklubben Far Away er for alle mænd i Nordbyen. De mødes hveranden torsdag kl. 18.30 (i lige uger) på Husarvej 20, kld. og der er altid plads til nye medlemmer. Lige for tiden planlægges der udflugter og andre aktiviteter. Hvis du har lyst til at være med kan du ringe til Sonja på 4214 8604.

 

Naturliv for småbørnsfamilier
KFUM-spejderne, Ungdommens Røde Kors og Natur og Ungdom holder aktivitetsdage på Nordre Fælled for småbørnsfamilier. Målgruppen er børn i alderen 3-6 år og deres forældre (ældre og yngre søskende er også velkomne). Næste gang er søndag den 25. oktober, hvor der udover leg i naturen bl.a. bliver lavet pandekager over bål. Følg med på facebook.
Fiskeklub i Vangdalen
Der er startet en fiskeklub i Vangdalen, der mødes hver fredag eftermiddag på Ved Byskellet 3-5, kld. til hygge og snak om fisk og fluer. Der er også planer om en fisketur. Klubben er ikke kun for beboere fra Vangdalen, men fra hele Helhedsplanens område. Du kan kontakte Toke for flere oplysninger på 4214 8603.
Møde for afdelingsbestyrelsesmedlemmer
Mandag den 5. oktober afholder Bysekretariatetet informationsmøde for medlemmer i afdelingsbestyrelser i Helhedsplanens område, dvs. Glarbjergvejområdet, Vangdalen og Jennumparken. Emnet er rammerne for en boligsocial helhedsplan efter 2017. Der er tilmelding hos Claire på cnn@msbolig.dk eller 4214 8608.
Naturklub
Hver onsdag kl. 16-18 er der Naturklub for børn i alderen 8-14 år på Nordre Fælled. Det er Dansk Folkehjælp og Randers Produktionshøjskole, der står for naturklubben. Der er stadigvæk ledige pladser til Naturklubben, der har plads til 30 børn og er et gratis tilbud. Hvis det er noget for dit barn, kan du kontakte naturvejleder Søren Schmidt på ssc@ranpro.dk.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
Kom og hav det sjovt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Du kan gå til zumba, afspænding, yoga og pilates og børnene kan gå på dansehold og tumlehold. Det koster kun 200 kr. pr. sæson (der er lidt familierabat). Følg med på foreningens facebook-side eller aktivitetsoversigt for tid og sted for holdundervisningen.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.
Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.
 
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
Kurdisk Kulturforening står i samarbejde med Red Barnet for en indsamling af skoletasker og andre skolesager til børn i udsatte områder i Kurdistan. Kontakt Adnan, hvis du vil donere noget,
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver mandag, onsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.
 
Rundvisning hos Randers FC: Lørdag den 10. oktober har foreningens medlemmer mulighed for at komme på gratis rundvisning hos Randers FC. Vi mødes i Parken på Husarvej 26, kld. kl. 11.45 og kl. 12 går vi i samlet flok til stadion. Når vi kommer tilbage er der gratis slushice til børnene. Tilmelding senest den 3. oktober i Parken.
 
Børnedisko: Fredag den 2. oktober kl. 18.30-21.00
 
Banko: Søndag den 4. oktober kl. 14 i Parken. Der spilles om de penge, der kommer ind. Salg af plader kl. 13-13.45 og spil fra kl. 14. Der er gratis kaffe og te. Kage, sodavand og slik kan købes.
 
Efter ekstraordinær generalforsamling ser bestyrelsen sådan ud: Peter Jordan (formand), Jimmi Birch (næstformand), Vanda Rasmussen (kasserer), Sussie Madsen, Brian Pedersen, Anne-Mette Ulbæk og Dennis Leach, med 3 suppleanter – Else Madsen, Sanna Rasmussen og Tine Birch. 
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.
Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
Foreningen arrangerer arbejdsdage, hvor man kan lave frivilligt arbejde på Nordre Fælled og dermed være med til vedligeholde og udvikle området. Det foregår som udgangspunkt på torsdage i ulige uger kl. 16.30-18.30, men afhænger af vind og vejr, så kontakt formand Eske Thøgersen på 8640 8004 for nærmere oplysninger.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 

 
Weltklasse!