Nyhedsbrev for martsmåned

05-03-2014

 
Bysekretariatet - klik for at vise billeder
Nyhedsbrev Bysekretariatet

Nyhedsbrev - Marts 2014

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for martsmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, vi tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en ugekalender over de faste aktiviteter.

Tryghedsvandring i Glarbjergvej-området
Der er ikke noget så skidt at det ikke er godt for noget. Med Glarbjergvej-områdets ghettostempel følger muligheden for at søge penge til særlige indsatser i området. Denne gang er der en puljem hvor man kan søge penge til fysiske ændringer, der kan øge tryghedsfornemmelsen i området. Derfor inviterer Bysekretariatet til en vandring i området, hvor vi kan få din hjælp til at udpege steder, hvor der kunne laves forbedringer. Vi mødes ved Eurospar på Glarbjergvej kl. 18 og går en tur i området. Vi afslutter turen ved Café Nord på Nørrebrogade 138, hvor vi samler op på indtrykkene over en kop varm kakao eller kaffe. Kontakt Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk for at tilmelde dig eller få flere oplysninger.

 

Fællesspisning i Glarbjergvej-området
Der er fællesspisning på Falkevej 35 torsdag den 20. marts kl. 17.30-19.
Det koster 25 kr pr. voksen og 15 kr pr. barn. Der er tilmelding hos Claire på 4214 8607 eller cnn@msbolig.dk - og sig til hvis du har lyst til at bage en kage til dessert.
Næste gang der er fællesspisning i Glarbjergvej-området er den 20. marts på Falkevej 35, kld. - sæt kryds i kalenderen.
 
Nordbyposten er udkommet
Det nye nummer af Nordbyposten er udkommet og de unge fra FritidsTjansen har husstandsomdelt den i hele området.
Bor du ikke i området, kan du hente et eksemplar i Bysekretariatet eller Parkcafeen, eller læse den på hjemmesiden.

 

 

Kaffe på kanden i Vangdalen
Fredage kl. 12-13.30 er der åben café i Ved Byskellet 3-5, kld. for hjemmegående voksne fra hele Nordbyen. Der er mulighed for socialt samvær og for at møde nogle af de boligsociale medarbejdere. Der er kaffe og te på kanden, så inviter din nabo med til fredagshygge. Du er velkommen til at tage dit håndarbejde med, men er også velkommen uden!
Nyhed! Korsstingsbroderi: Om fredagen vil Vivi have gang i broderinålen. Du kan være med både som øvet og nybegynder - og vi har garn og andet tilbehør så du kan prøve det.
 
Økonomisk rådgivning
Onsdag den 5. marts kl. 12.30-15.30 sidder Pia og Jeanette fra BRF Kredit klar til at rådgive omkring økonomi. Kontakt Claire på 4214 8608 for at aftale tid og få at vide, hvad du skal medbringe til mødet. Claire har også afsat tid hver onsdag, hvor du kan få hjælp til at overskue din økonomi.
 
 

 
Fællesspisning i Parkcafeen
Torsdag den 13. marts kl. 17-18.30 er der mexicansk temaaften i Parkcafeen. Menuen står på chili con carne. Bagefter er der mulighed for at købe en dessert for kun 8 kr.
 
Det koster 25 kr pr. voksen og 15 kr pr. barn at deltage i fællesspisning. Billetter købes i Parkcafeen i åbningstiden.
 
 
 
Sandwich i Parkcafeen
Som noget nyt tilbyder Parkcafeen nu sandwich med dagens pålæg til 22 kr. Du kan købe en sandwich i hele åbningstiden, men hvis du skal have flere, vil det være en fordel at forudbestille dem.
 
 

Kursus for frivillige
I forlængelse af det kursus Bysekretariatet har holdt om frivillige, der arbejder med børn, bliver der afholdt et kursus om samværspolitik. Her går vi i detaljer om hvordan man laver en samværspolitik i en forening: Hvad skal den indeholde? Hvad er formålet? Og hvad skal man overveje?
Kurset foregår tirsdag den 13. marts kl. 18.30-20.30 i Bysekretariatet. Og du kan sagtens deltage selv om du ikke har været med til det første kursus.
Tilmelding og nærmere oplysninger giver Claire på 4214 8607.
Newroz
Kurdisk kulturforening og Nordre Fælleds Venner fejrer det kurdiske nytår, Newroz, med bål, dans og smagsprøver på kurdisk mad på Nordre Fælled torsdag den 20. marts kl. 15-18. Alle er velkomne!
Du kan læse mere om Newroz og baggrunden for fejringen af det på side 10 i det nye nummer af Nordbyposten.
 
Kurdiskundervisning
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning i kurdisk i lokalerne på Husarvej 20, kld. Underviser er Dunya, der er uddannet lærer fra Kurdistan og pædagog fra Danmark. Indtil videre har deltagerne været børn med kurdisk baggrund, men alle, der har interesse for den kurdiske kultur, er velkomne.
Nørkleformiddag
Hver torsdag kl. 9.30-11.30 har du mulighed for at være med til nålefilt eller at strikke og hækle i Bysekretariatets stue. Der er ingen tilmelding, bare mød op og se om det er noget for dig - vi har kaffe på kanden og vi hygger os rigtig meget!
Hvis du har lyst til at vide mere kan du kontakte underviser Mette Højer over facebook eller Sonja på 4214 8604.

 

 

 
Adventureklub i Vangdalen laver madklub
De frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors holder madklub for børn i Vangdalen. Klubben mødes hver torsdag kl. 15.30-17.30 i lokalerne Ved Byskellet 3-5, kld. Da der kun er plads til 10 børn pr. gang kræver det tilmelding at deltage - det er til gengæld gratis at deltage. Du kan tilmelde dig på klubdage om torsdagen eller senest søndagen før på facebook (forældre er også velkommen til at blive venner med os).
Klubben vil bestræbe sig på at lave sund og varieret mad, som børnene har lyst til at smage. Vi påtænker at maden udgør børnenes aftensmad.
 
Du kan også kontakte Stefan på 4214 8603, hvis du vil vide mere.
Babycaféerne
Hver mandag kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden). Hver anden mandag vil du kunne møde områdets sundhedsplejerske Hanne Ryberg i babycaféen. De andre dage er en eller flere af de boligsociale medarbejdere til stede.
Har du spørgsmål kan du kontakte Stefan på 4214 8603 eller shg@msbolig.dk
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere. Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
 
Temaformiddage i babycaféerne
I forbindelse med babycaféerne er der arrangeret en række temaformiddage for småbørnsfamilier. Du kan hente et program for hele foråret i babycaféen eller i Bysekretariatet.
I marts er efterfølgende på programmet:
Husarvej 20, kld.:
4. marts kl. 10-11: "Delebørn", konflikter eller børneopdragelse.
11.marts kl. 10-11: Besøg af tandplejen
18.marts kl. 10-11: Bækkenbundsøvelser
25. marts kl. 10-11: Vægttab efter fødsel
Ved Byskellet 3-5, kld:
3. marts kl. 10.30-11: Babymassage
10. marts kl. 10.30-11.30: Børn og sygdom
17. marts kl. 10.30-11.30: "Delebørn", konflikter eller børneopdragelse
24. marts kl. 10.30-11.30: Besøg fra en pædagog fra dagplejen
31.marts kl. 10.30-11.30: Bækkenbundsøvelser
 
Samtidig med undervisningen er der mulighed for at deltage i almindelig babycafé, hvor sundhedsplejerskerne og de boligsociale medarbejdere er til stede.
 
Kursus i hovedmassage
Vi tilbyder nu et minikursus i Shiatsu-hovedmassage, som hjælp til selvhjælp ved hovedpine og migræneanfald og til almen velvære.
Kurset tager en time og der undervises på hold med 6 personer. Holdene bliver gennemført, når de er fyldt, så hvis I er et par stykker kommer I hurtigere til. Tid og sted aftales med det enkelte hold. Ring eller skriv til Sonja på 4214 8604 for nærmere oplysninger.
 

 
Madtilbud i Parkcafeen
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
Se en opdateret menuplan for Parkcafeen her
 
Priser:
En kop kaffe/te 1 kr /kakao 2 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Sandwich: 22 kr
Brunch (kun fredag): 30 kr
En skål fra salatbar: 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr - ekstra kød 12 kr, ekstra kartofler/sauce 5 kr - børn u. 14 år 15 kr
11 madbilletter: 280 kr

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost og 17-18.30 for aftensmad
fredag: 9-11 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-19
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, eller tage et spil billiard eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
Onsdag formiddag er der hyggecafé med socialt samvær i højsædet - se mere på facebook
 
 
 
Engelsk
Hver tirsdag og torsdag kl. 15-16 er der engelskklub i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld., hvor du sammen med frivillige og andre beboere kan øve dig i at tale engelsk og måske lave små opgaver sammen. Ring til Claire på 4214 8608, hvis du vil være med.
 

 

 

Lektiehjælp
Bygger´n: Der er lektiehjælp ved lærere på Bygger´n hver tirsdag og torsdag kl. 14-16.30 for børn i folkeskolealderen.

Voksne: Unge og voksne, der er i gang med en uddannelse, kan få hjælp til lektier og opgaveskrivning ved at henvende sig til Sonja på 4214 8604.

Online lektier: Unge i 6.-10. klasse og gymnasieelever kan desuden få onlinehjælp til lektierne. Det foregår via hjemmesiden www.lektier-online.dk og det er gratis og nemt at bruge.

 

Computerundervisning
Der er i Nordbyen forskellige muligheder for begyndere og lettere øvede at blive bedre til at mestre en computer.

Mandag kl. 10-12: Computerværksted med forskellige temaer ved Claire, Alma og Mette i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, st.tv.
 
Tirsdag: Computer for begyndere ved Tom på Ved Byskellet 3-5, kld. I lige uger er det kl. 10-12 og i ulige uger kl 19-21.
 
Torsdag kl. 10-12: Computer for begyndere ved Tom i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.
 
Kontakt Claire på 4214 8608, for tilmelding og nærmere info.
 
Genbrugssport
Der er åbent i Genbrugssport på Husarvej 20, kld. mandag kl. 13-15, hvor de frivillige hjælper med at finde det idrætstøj du eller dit barn mangler. Der er lige modtaget lidt nyt brugt tøj til Genbrugssport, så se om der er noget af det du har brug for.
Du kan også aflevere det sportsudstyr, du ikke selv skal bruge - enten i åbningstiden eller i en kurv i Parkcafeen.
Kontakt Sonja på 4214 8604 eller Charlotte på 4214 8606, og aftal et tidspunkt, hvis du ikke kan i åbningstiden.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune Kultur og fritid og Frivilligværket.
 
 
Det lille malehold
Det lille malehold mødes fortsat alle onsdage i lige uger kl. 16-19 i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.
Det lille malehold kunne godt tænke sig at blive lidt større og efterlyser derfor flere medlemmer. Hvis du vil vide mere eller har lyst til at være med kan du kontakte Susie Ankerstjerne på 2063 4414.
 
 
 
Danskundervisning
I samarbejde med hhv. AOF og FOF tilbyder Bysekretariatet FVU-undervisning i dansk. FVU-dansk er for alle, der trænger til at blive lidt bedre til at læse eller skrive dansk - og det er både for dem, der har dansk som modersmål og som andet sprog.
Tirsdag kl. 9.30-12 er der dansk i Bysekretariatets mødelokale 2 og mandag og onsdag kl. 10-13 er der dansk i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld. Kontakt Claire (4214 8608) eller Sonja (4214 8604) for nærmere oplysninger.
 
 
 
Åben café
Åben café handler om socialt samvær og det gode naboskab. Der er åbent to eftermiddage om ugen, mandag og torsdag kl. 13-15, hvor der er kaffe på kanden og en gang imellem sødt til ganen, og ellers masser af grin og snak om alt mellem himmel og jord. Åben café tager også på fællesudflugter en gang imellem - i øjeblikket planlægges en tur til en fotoudstilling om det gamle Randers i Kulturhuset - kom forbi og hør mere!
Mandag mødes åben café på Husarvej 20, kld. og torsdag i stuen i Bysekretariatet. Alle er velkomne.
Kontakt Sonja på 4214 8604 eller Charlotte på 4214 8606, hvis du vil høre mere.
 
 
Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder åbent hver fredag kl. 10-15 for socialt samvær og kreative sysler. Samtidig står bydelsmødrene til rådighed for rådgivning og vejledning.
 
Alle kvinder og piger over 12 år kan blive medlemmer af foreningen, kontingentet er 50 kr årligt.
Du behøver dog ikke at være medlem af foreningen for at benytte dig af bydelsmødrenes rådgivning.
Kontakt foreningens formand Sanna Rasmussen på tlf. 2872 5022, hvis du vil vide mere.
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken hver fredag kl. 17-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, chips og sodavand i Parken, og om lørdagen også kage.
 
Børnedisko: Fredag den 7. marts kl. 18-20 i Parken på Husarvej 26, kld.
 
Fastelavn: Søndag den 2. marts kl. 13-16 holder Aktivitetsforeningen fastelavnsfest for foreningens medlemmer i Beboerhuset på Flyvervej 1. Billetter til 20 kr pr. barn kan købes i Parken på Husarvej 26, kld. i åbningstiden.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Nordbyens Motionsforening
Mix af zumba og pilates: Mandag kl. 16-17i Nørrevangsskolens gymnatiksal.
Mix af motion og dans: Onsdag kl. 15.50-16.50 i Folkedansernes hus på Havrevej 4.
Pilates: Onsdag kl. 16.50-17.50 på Havrevej 4.
 
Som noget nyt tilbydes der let motion for foreningens medlemmer hver tirsdag kl. 15.30-16.30 i Parkcafeen på Flyvervej 5. Efter motion er der mulighed for at købe sund mad og spise sammen i Parkcafeen.
 
Alle kan blive medlemmer af Nordbyens Motionforening - kontingentet er kun 200 kr. pr. sæson og inkluderer deltagelse på alle hold.
Ønsker du flere oplysninger kontakt venligst foreningens kasserer Sangamadhi Jeyarajah på telefon 3180 2537 eller mail til sanga7@hotmail.com eller find foreningen på facebook.
 
 
 
Gåtur
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen. Kontakt Else Jensen på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
 
 
Gratis arabiskundervisning
I samarbejde med FOF tilbydes der arabiskundervisning i Nordbyen. Det er en chance til at lære et nyt sprog, eller hvis du nu har arabisk som modersmål, til at blive bedre til det skriftlige arabisk. Holdet er i øjeblikket på standby, men så snart der er flere tilmeldinger, starter det igen.
Nærmere oplysninger fås hos Lisa hos FOF på 6111 5555.
 
 
Avislæsegruppe for kvinder
Avislæsegruppe foregår hver torsdag kl. 9.30-11.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet. I avislæseklubben læser vi avis sammen og snakker om de emner, der kommer op i læsningen. Vi har dagens gratisaviser, de lokale aviser og en gang imellem en landsdækkende avis. Alle kvinder er velkomne!
Kontakt Charlotte på 4214 8606 eller på facebook, hvis du vil vide mere.
 
Åbent i Café Nord
Hver tirsdag kl. 14-16 er der åbent i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld. Der har du mulighed for at møde en boligsocial medarbejder, låne en computer, få lidt hjælp til lektierne (især tysk, engelsk og sprogskolelektier), eller bare hygge med en kop kaffe/te.
 
 
 
 
Slægtsforskning
Hver fredag kl. 10-12 er der undervisning i slægtsforskning i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, st.tv. Det er en god idé at medbringe egen computer, men har du ikke mulighed for det, kan du låne en. Underviser er Inge Lise Vohnsen Sørensen.
 
 
 
Rådgivningstilbud
I Bysekretariatet har vi flere rådgivningstilbud.
Økonomisk rådgivning: Hver onsdag kl. 13-15 i Stuen og ellers efter aftale med Claire (4214 8608).
Åben rådgivning om familieliv og kommunens sagsbehandling: Hver tirsdag kl. 15-17 i Samtalerummet
UU-vejledning om uddannelse og fremtidsmuligheder: Hver tirsdag kl. 15-17 i Stuen
Jobvejledning med hjælp til ansøgninger, cv og jobsøgning: Efter aftale med Sonja (4214 8604)
Plus 12 for unge i alderen 12-18 år om hvad, der optager dem: Efter aftale med Stefan (4214 8603)
Familiers sundhed for familier, der gerne vil leve sundere: Efter aftale med Mia (4214 8607)

 

© Bysekretariatet
Weltklasse!