Nyhedsbrev for martsmåned

01-03-2016

Nyhedsbrev - Marts 2016

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for martsmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.

 

Nordbyposten er på vej

I de næste dage lander det nye nummer af Nordbyposten i postkasserne i Nordbyen. Læs om alt det spændende, der sker i området og se om du kan finde nogen du kender på et af de mange billeder. Når bladet er delt ud til beboerne, kan det også læses på hjemmesiden her, hvor du også kan se de ældre udgaver.

Newroz

Kurdisk kulturforening inviterer alle beboerne i Nordbyen til at fejre det kurdiske nytår sammen. Traditionen tro foregår det ved et bål og det bliver søndag den 20. marts kl. 15-18 på Randers Naturcenter på Gudenåvej at der er bål, kurdisk mad og dans for alle interesserede.

Nye sundhedsagenter

Det første hold sundhedsagenter har nu gennemført uddannelsen og er klar til at dele sit kendskab til både mental og fysisk sundhed. De syv sundhedsagenter får overrakt diplomer ved fællesspisningen i Parkcafeen torsdag den 3. marts kl. 17-19. 

Naturklub

Der er ledige pladser i naturklubben for alle børn i Nordbyen i alderen 8-13 år, der kunne tænke sig at være mere ude i naturen. Naturklubben mødes hver onsdag efter skoletid til naturoplevelser på Nordre Fælled sammen med naturvejleder og unge fra Randers Produktionshøjskole. Det er gratis at være med og du kan skrive til naturvejleder Søren Schmidt på ssc@ranpro.dk, hvis du vil tilmelde dit barn eller vide mere. Til sommer får de tilmeldte børn mulighed for at komme på sommercamp.

Danmark spiser sammen

Bysekretariatet er sammen med Randers Kommune og Ældre Sagen gået ind i et landsdækkende projekt kaldet Danmark spiser sammen. Det går ud på at i uge 17 skal der være fokus på fællesspisninger i hele Danmark. I Randers har vi valgt at satse på at der bliver lavet en række fællesspisninger torsdag den 28. april kl. 17.30. Der er allerede planlagt en fællesspisning på Falkevej og flere af foreningerne i området overvejer, hvordan de vil markere dagen. Har din opgang eller afdeling lyst til at lave en fællesspisning denne dag, kan I kontakte Sonja på 4214 8604 for at få registreret jeres fællesspsining og evt. få hjælp til at arrangere den. 

Infrastrukturændringer i Glarbjergvejområdet

Der skal laves en del forbedringer af de udendørs arealer i Glarbjergvejområdet og beboerne i området er de bedste eksperter i den sammenhæng. Derfor afholdes der en del workshops her i starten af martsmåned og der håbes på stor deltagelse.

Workshop for børn: Den 4. marts på Nørrevangsskolen sammen med klasserne.

Workshop for unge: Den 8. marts kl. 19-21 i KFUMs ungdomsklub.

Workshop for voksne og seniorer; Den 9. marts kl. 16 på Nørrevangsskolen.

Workshop for familier: Den 16. marts kl. 17.30 på Nørrebrogade 120 (i forbindelse med fællesspisningen).

Lektiehjælp for unge og voksne

Vidste du at hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, så kan du få individuel lektiehjælp i Bysekretariatet eller ved en af de tilknyttede frivillige? Hvis du har lyst til at vide mere - enten fordi du vil være frivillig eller fordi du har brug for hjælp med lektierne - kan du kontakte Sonja på 4214 8604.

Børneklubben i Vangdalen

Børneklubben i Vangdalen er en stor succes og bliver nu overtaget af frivillige fra Red Barnet Ungdom. Det betyder at klubben nu er åben hver onsdag kl. 16.30-18.30 for børn i alderen 8-12 år. Det foregår fortsat på Ved Byskellet 3-5, kld.

Engelsk for børn og voksne

Der er engelsk for voksne begyndere hver tirsdag kl. 10.45-12 i Bysekretariatet. Og for dem, der kan lidt mere engelsk er der samtalehold hver onsdag kl. 14-15.30 i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.

Engelsk for børn er hver tirsdag kl. 15.30 i Bysekretariatet på Flyvervej 5.

Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du vil vide mere. Der søges også frivillige til engelskundervisning og lektiehjælp.

 

 

Fællesspisninger

Jennumparken: Torsdag den 3. marts kl. 17-19 er der fællesspisning i Parkcafeen på Flyvervej 5. Menuen står på byg-selv-burger. Sundhedsagenterne får overrakt diplomer i forbindelse med fællesspisningen og derfor inviteres der på gratis lækker dessert.

 

Glarbjergvej-området: Onsdag den 16. marts er der fællesspisning i festsalen på Nørrebrogade 120. I forbindelse hermed afholdes en workshop om de ændringer, der skal ske i infrastrukturen i Glarbjervejområdet.

 

Vangdalen: Næste fællesspisning er den 5. april på Ved Byskellet 3-5, kld.

 

Se nærmere opplysninger om fællesspisningerne på opslag i området og på facebook. Husk at der er tilmelding og det koster 25 kr pr. voksen at deltage (børn er gratis, men skal stadig tilmeldes).

 

Husk at alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!

 

 

 

Babycaféerne

Programmet for undervisning i babycaféerne er nu klart.

Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden) og der er både en sundhedsplejerske og en eller flere boligsociale medarbejdere til stede.

14. marts kl. 10-11: Hør om hverdagen i en dagpleje: Besøg af dagplejepædagog.

 

Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.

15. marts kl. 11.30-13: Påskefrokost i babycaféen. Det er gratis at deltage, men der er tilmelding hos Mia på 4214 8607.

29. marts kl. 10-11: Børns udvikling: Tina, der er pædagog, fortæller om hvordan man fremmer det 0-2 årige barns psykiske og fysiske udvikling.

 

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

MyWay

De første gruppeforløb i projekt MyWay går i gang i løbet af martsmåned og de to medarbejdere Tine og Roksanda er gået i gang med at have samtaler med unge. Målgruppen er unge der mistrives og har svært ved at finde fodfæste. Formålet med projektet er at hjælpe de unge til at finde drømmeruten og med at følge den. Det handler om, via individuel psykologterapi, gruppesamtaler, psykoedukation og brug af mentorordning, at opbygge de unges selvværd, udbygge deres netværk og bygge bro til uddannelses- og erhvervslivet. Læs mere om MyWay i det nye nummer af Nordbyposten.

 

 

Lær at tackle kroniske smerter

I aprilmåned udbyder Bysekretariatet et såkaldt Lær at tackle-kursus for beboere med kroniske smerter. Det er et selvhjælpskursus, hvor man får en række værktæjer til at få en bedre hverdag på trods af smerter. Hold øje med opslag i området og på facebook. Hvis du gerne vil vide mere allerede nu, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 eller Mia på 4214 8607.

 

Naturliv for småbørnsfamilier

Næste gang der er Naturliv for småbørnsfamilier er søndag den 6. marts. Det foregår på aktivitetsområdet BiStaden på Nordre Fælled mellem kl. 13 og 16, og aktiviterne vil være målrette børn i alderen 3-6 år. Børn skal være ifølge med voksne og søskende er velkomne. Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding. Det er KFUM-spejderne og Natur og Ungdom der er arrangører. Arrangementet gentages 6. marts. Man finder mødestedet BiStaden ved at følge stien ved busstoppestedet overfor Garnisonsvej 36. Bus 3 og 4 holder tæt på mødestedet. Følg med på facebook.

Åben café

Åben café holder åbent to gange om ugen. Til åben café kan du mødes med andre beboere i området over en kop kaffe og uforpligtende snak, men nu foregår det i Bysekretariatet på Flyvervej 5, st.th. mødelokale 2. Det er fortsat mandag og torsdag kl. 13-15 Charlotte har kaffe på kanden til åben café. Kom forbi og se om det er noget for dig at være med til. Eller kontakt Sonja på 4214 804.

 

 

Parkcafeen

Kom forbi Parkcafeen på Flyvervej 5! Her kan du købe dig et måltid mad, en kop kaffe eller bare komme forbi og læse avisen eller låne en computer. Der er også mulighed for at spille pool/billiard og fussbold, eller et af de mange brætspil, der står til fri afbenyttelse.

 

Åbningstider:

Mandag-fredag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.45

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18.30

 

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

 

 

Computerundervisning

Der er computerundervisning for begyndere hveranden mandag (i lige uger) i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12.

Kontakt Tina på tinahastrup@gmail.com eller Claire på 4214 8608 for nærmere info.

 

Har du brug for at låne en computer står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.

 

Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.

 


Genbrugssport

Genbrugssport har ingen fast åbningstid længere. Der er dog frivillige til stede i lokalerne på Husarvej 20, kld. flere gange om ugen. Ellers er du velkommen til at kontakte Sonja på 4214 8604 eller Mia på 42148607, hvis du har brug for sportstøj eller udstyr til dig selv eller dine børn. Har du til gengæld brugt udstyr du vil donere til Genbrugssport, kan det afleveres i Parkcaféen, hvor der står en kurv i indgangspartiet.

Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune og Frivilligværket.

Fædreklub

Fædreklubben Far Away er for alle mænd i Nordbyen. De mødes fast hveranden torsdag kl. 18.30 (i lige uger) på Husarvej 20, kld. og der er altid plads til nye medlemmer. Næste gang fædreklubben mødes er torsdag den 10. marts - denne gang allerede fra kl. 17, fordi medlemmerne laver mad sammen. Hvis du har lyst til at være med til madlavningen og spisningen kan du ringe til Sonja på 42148604 - ellers er du velkommen til en kop kaffe!  Hvis du vil vide mere først, kan du ringe til Sonja på 4214 8604 eller Toke på 4214 8603.

 

Nordbyen kvitter smøgerne

Fra den 9. marts tilbydes der i et samarbejde med Randers Sundhedscenter et rygestopkursus for beboerne i Nordbyen. Det er et 6 ugers kursus med mødetid hver onsdag kl. 13-14.30. Der tilbydes gratis rådgivning og gratis nikotinerstatning, hvis du gennemfører hele kurset. Hvis du allerede nu ved at du gerne vil med på kurset, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 eller Mia på 4214 8607.

Fodbold og fællesspisning

Den 17. marts inviterer KFUM Fodbold til fællesspisning i Beboerhuset på Flyvervej 1. Fællesspisningen er for alle børn, der er interesseret i at spille fodbold - og deres forældre. Der bliver lege og øvelser for børnene og forældrene kan få mere at vide om klubben. Bagefter er der kyllingelasagne med salat. Det er gratis, men tilmelding er bindende. Hent billetter hos Mia i Bysekretariatet efter først til mølle-princippet.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Kom og hav det sjovt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Du kan gå til zumba, afspænding, yoga og pilates og børnene kan gå til dans hver mandag kl. 16-17 og Sjov og spas tirsdag kl. 16-17. Det koster kun 200 kr. pr. sæson (og der er lidt familierabat). Følg med på foreningens facebook-side for tid og sted for holdundervisningen.

Foreningen Nordbyens Motion holder generalforsamling onsdag den 30. marts kl. 19.30 i Nørrevangsskolens lokale C10. Har du lyst til at støtte op omkring foreningens gode arbejde, er du velkommen til at blive medlem og møde op til generalforsamlingen.

Foreningen har fået ny formand. Det er Marianne Clemmensen og hende kan du læse mere om i det nye nummer af Nordbyposten. Marianne kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Kurdisk kulturforening

Som noget nyt vil foreningen tilbyde danskundervisning hver onsdag kl. 18 på Husarvej 20, kld. (dog ikke onsdag den 9. marts!). Alle, der gerne vil blive bedre til dansk er velkomne og hvis der er nogle, der har lyst til at hjælpe til, kan de også komme forbi.

Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.

Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.

Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen

Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.

Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.

 

Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, f.eks. indendørsfodbold for voksne. Kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 150 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.

 

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 15-17. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

 

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 4. marts kl. 18.30-21.

Banko: Tirsdag den 8. marts kl. 18 er der banko i Parken.

Foreningen har som noget nyt startet et malehold for børn. Hør bestyrelsen om der stadig er ledige pladser.

 

Generalforsamling: Foreningen afholder generalforsamling mandag den 14. marts kl. 19 i Parkcafeen på Flyvervej 5. Mød op og gør din stemme gældende - husk gyldigt medlemskort!

Foreningens faste aktiviteter kan du se her.

Hold ellers øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

Foreningen Barnets Sag

Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

 

 

Nordre Fælleds Venner

Nordre Fælleds Venner åbner for, at nye interesserede voksne kan komme med i en gågruppe. Gågruppen er stiftet af kultur- og naturnysgerrige pensionister, som lægger vægt på gode samtaler og et roligt tempo i naturskønne omgivelser. Man går ture en gang om ugen på mandage kl. 13, hvor udgangspunktet hver gang er udenfor Parkcafeen på Flyvervej 5. Der gås både på Nordre Fælled og andre steder i kommunen. Turene strækker sig fra 1 til 2 timer. Der er mulighed for at få kørelejlighed, hvis man ikke selv har bil, til de ture, som ikke er på Nordre Fælled. Der er ingen tilmelding. Deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf.: 26 14 43 91.

Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook

Foreningen holder generalforsamling den 6. april kl. 19 i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Formand Eske Thøgersen kan kontaktes på 8640 8004 eller nfvenner@gmail.com

 

 

 

 

Weltklasse!