Nyhedsbrev for julimåned

26-06-2015
Nyhedsbrev - Juli 2015
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for julimåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
I ugerne 28-32 er der åbent i Bysekretariatet 10-13. Udenfor denne åbningstid, kan du træffe medarbejderne til aktiviteter rundt omkring i området - og du vil på døren kunne finde et opslag med telefonnumre.
Sommerferieaktiviteter i Nordbyen
Der er masser af aktivitet for både børn, unge og voksne i Nordbyen i sommerferien. Du kan se en oversigt over de aktiviteter Bysekretariatet er med til at arrangere på hjemmesiden.
Nordbyposten er udkommet
I denne uge er der udkommet en ny udgave af Nordbyposten. Den er husstandsomdelt i hele området, men du kan også læse den her eller hente et eksemplar i Parkcafeen eller Bysekretariatet.
Nordbyens Sommerfest
Igen i år er Aktivitetsforeningen Jennumparken vært ved Nordbyens Sommerfest, som foregår i Jennumparken dagene 1.-4. juli. Der foregår et væld af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan se hele programmet i Nordbyposten.
Sommeraktiviteter på Nordre Fælled
De tre første dage i skolernes sommerferie (29. juni til 1. juli) holder Randers Produktionshøjskole Sommercamp for børn i alderen 8-12 år på Nordre Fælled. Der har allerede været tilmelding. Alt håb er dog ikke ude: Onsdagene den 29. juli og 5. august laver de også aktivteter for børn samme sted i tidsrummet kl. 10-15. Og mandagene 6., 13. og 20. juli kl. 13-16 byder Nordre Fælleds Venner på vandretur for børn og unge på Nordre Fælled. Tirsdag den 21. juli er der sommerhygge for hele familien kl. 15-19.
Husk at tarzanbanen, bålstederne og de andre faciliteter på Nordre Fælled er til fri afbenyttelse - bare husk at rydde op efter jer!!
 
Vind et glas fyldt med slik
Flere af dine naboer er nu begyndt at bruge den nye internetportal Mit kvarter, og du kan være med. Du kan finde Randers Nordby på mit-kvarter.dk og tilmelde dig via facebook, google+ eller din mail. Når du har tilmeldt dig, kan du være med i kvarterfællesskabet, oprette begivenheder og annoncere efter tjenester eller sætte noget til salg. Du kan afprøve dine gode idéer og lave nye fællesskaber. Og som sagt kan du deltage i konkurrencen om et glas fyldt med slik. Kom og vær med!!
 

 
Grillaftener i sommerferien
Tirsdag den 30. juni kl. 17.30 i Ved Byskellet 3-5 - tilmelding hos Toke på 4214 8603.
Torsdag den 16. juli kl. 15-20 på Glarbjergvej m. boldspil - tilmelding hos Louise på 4214 8613.
Tirsdag den 4. august kl. 17.30 i Ved Byskellet 3-5 - tilmelding hos Toke på 4214 8603.
Torsdag den 6. august kl. 19 i Parkcafeen - kun for mænd - tilmelding hos Toke på 4214 8603.
 
Til alle grillaftener er der tilmelding på forhånd!
 
Husk alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!
 
 
Babycaféerne
Babycaféen i Vangdalen har lukket hele juli-måned. Den foregår ellers hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden).
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 hele sommeren er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
 
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 
Parkcafeen
Parkcafeen har sommerferielukket i ugerne 28-29-30-31 (f.o.m. 6. juli t.o.m. 2. august).
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
 
Priser:
En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Sandwich: 22 kr (husk at bestille)
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)
11 madbilletter: 280 kr
11 sandwichbilletter: 220 kr (husk at bestille)
                                Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
 
Computerundervisning
Der er ingen computerundervisning i sommerferien. Har du akut brug for hjælp, kan du henvende dig i Bysekretariatet i åbningstiden mellem kl. 10 og 13.
Har du til gengæld brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Sommeren over kan du henvende dig i Bysekretariatet mellem kl. 10 og 13, hvis du har brug for sportstøj eller har noget brugt du gerne vil aflevere.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommunes Kultur og fritid og Frivilligværket.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
Nordbyens Motion holder sommerferie, men har allerede planlagt en sensommer og efterår fyldt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der også kurdiskundervisning samme sted. Både børn og voksne kan være med og det er både for dem, der har kurdisk som modersmål og for dem, der er nysgerrige omkring det kurdiske sprog og kultur.
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder sommerferielukket i hele julimåned.
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
 
Nordbyens Sommerfest 1.-4. juli (se program på facebook)
Tur til Vorbasse Marked lørdag den 18. juli (Se opslag).
 
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver onsdag, torsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer. Vær opmærksom på om foreningen holder sommerferie! Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
Mandagene 6., 13. og 20. juli kl. 13-16 arrangerer foreningen desuden i samarbejde med Bysekretariatet en vandretur for børn og unge på Nordre Fælled. Kontakt Louise på 4214 8613, hvis du vil vide mere.
 
På Nordre Fælled er der lavet en petanquebane i tilknytning til BiStaden. Denne bane bliver indviet med petanquespil for alle tirsdag den 7. juli kl. 10.30-12.
 
Foreningen arrangerer sommeren over nogle arbejdsdage, hvor man kan lave frivilligt arbejde på Nordre Fælled og dermed være med til vedligeholde og udvikle området. Det foregår som udgangspunkt på torsdage i ulige uger kl. 16.30-18.30, men afhænger af vind og vejr, så kontakt formand Eske Thøgersen på 8640 8004 for nærmere oplysninger.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 

Weltklasse!