Nyhedsbrev for januar 2015

12-01-2015

Nyhedsbrev - Januar 2015


Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for januarmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Nyhedsbrevet plejer at udkomme de første dage i hver måned, men pga. tekniske udfordringer kommer det først nu. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i Nordbyen.

Bysekretariatet ønsker alle et godt nytår!


Helle Helle på besøg i Nordbyen

Nordbyen Læser kan den 21. januar byde velkommen til forfatter Helle Helle, når hun besøger Beboerhuset på Flyvervej 1, hvor hun vil holde foredrag om sin seneste roman "Hvis det er".

Til dette forfattermøde vil Helle Helle holde foredrag om romanen "Hvis det er", der handler om to vildfarne løbere, der render på hinanden i en stor, jysk skov, og som via omstændighederne tvinges til at tilbringe weekenden sammen.

Helle Helle vil fortælle især om hvordan romanen blev til, hvorfor den foregår i en skov i Jylland, hvad hovedpersonen skal med løbesko, der ikke passer, og om hvor længe man kan leve af rundstykker og rejer. Derudover fortæller Helle Helle om skriveprocessen, og hvorfor en roman aldrig bliver som planlagt.

Det er gratis at komme til forfattermødet med Helle Helle, men du skal have en billet, som du får enten via bibliotekets hjemmeside eller i Bysekretariatet på Flyvervej 5.


Så er der dessert!

Nordbyen læser byder på fortællinger og dessert efter fællesspiningen i Parkcafeen torsdag den 15. januar kl. 17. Der er hakkebøffer med bernaisesauce, kartoffelbåde og ærter på menuen og desserten står på jordbærtrifli.

Som til alle fællesspisninger skal billetter købes i forvejen i Parkcafeen til 25 kr pr. voksen og gratis for børn.

Så er der dessert! er en del af Nordbyen læser.


Opstartsmøde for syklub i Vangdalen

Tirsdag den 13. januar kl. 19 holdes der et åbent møde for alle, der kunne være interesseret i at være med til syklub i Vangdalen. Mødet bliver holdt på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor det også er planen at syklubben skal holde til. Du behøver ikke at tilmelde dig, men kan bare møde op - og du behøver ikke at bo i Vangdalen for at være med!


Klub i Vangdalen

Hver torsdag kl. 16.30-18.30 er der klub i Vangdalen for børn i alderen 6-10 år. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. og det er gratis og uden tilmelding.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Toke på 4214 8603 eller komme forbi til hans træffetid i Vangdalen torsdag kl. 15.30-17.


Bogcafé: Bøger og film

Næste bogcafé i Nordbyen handler om bøger og film. Det er bibliotekets ekspert på området Jacob Holm Krogsøe, der kommer og fortæller. Det foregår i Parkcafeen onsdag den 28. januar kl. 19.30.

Det er gratis at deltage i bogcaféerne i Parkcafeen og der er ingen tilmelding. Der serveres kaffe/te/kakao og kage til arrangementet. Vil du vide mere er du velkommen til at spørge en af læseambassadørerne eller Sonja på 42148604.

Bogcaféerne er en del af Nordbyen læser.


Babycaféerne

Hver mandag kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden). Hveranden mandag er der sundhedsplejerske til stede og ellers en eller flere fra Bysekretariatet.


Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.


Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk


Temaer i Vangdalens Babycafé

Som der står ovenfor er der babycafé i Ved Byskellet 3-5, kld. hver mandag kl. 10-12. Der kan du sammen med din baby eller småbarn møde andre forældre og børn. Du kan snakke med en sundhedsplejerske og/eller andet personale.

Der er lavet et program med temaer og aktiviteter for hele foråret, som du kan læse her. I januar er efterfølgende på programmet:

12. januar kl. 10-11: Tandplejen kommer på besøg og du kan få gode råd om dits barn tænder.

26. januar kl. 10-11: Besøg af en pædagog fra Stjernehuset, hvor du kan høre om hverdagen i en vuggestue.
 

Nørkleformiddag

Hver torsdag kl. 9.30-11.30 har du mulighed for at være med til nålefilt, vådfilt eller at strikke og hækle i Bysekretariatets stue. Lige nu bliver der hæklet bittesmå huer og kyser til for tidligt fødte børn, men du må også gerne tage dit eget håndarbejde med, ligesom du er også velkommen uden.

Der er ingen tilmelding, bare mød op og se om det er noget for dig - vi har kaffe på kanden og vi hygger os rigtig meget!

Hvis du har lyst til at vide mere kan du kontakte underviser Mette Højer over facebook eller Sonja på 4214 8604.


Madklub for børn

De frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors har hver torsdag kl. 16.30-18.30 en madklub for børn i Vangdalen. Klubben mødes i lokalerne Ved Byskellet 3-5, kld. Da der kun er plads til 10 børn pr. gang kræver det tilmelding at deltage. Du kan tilmelde dig på klubdage om torsdagen eller senest søndagen før på facebook (forældre er også velkommen til at blive venner med os).

Klubben vil bestræbe sig på at lave sund og varieret mad, som børnene har lyst til at smage. Vi påtænker at maden udgør børnenes aftensmad.
Du kan også kontakte Toke på 4214 8603, hvis du vil vide mere.


Danskundervisning

Der er flere muligheder for at komme til danskundervisning i Nordbyen. AOF tilbyder fvu-danskundervisning hver tirsdag kl. 9.30-12 i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5, og du behøver ikke at tilmelde dig - bare kom og se om det ikke er noget for dig!

FOF har dansk hver mandag og onsdag kl. 10-12 i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.

Derudver tilbyder hhv. AOF og Randers HF og VUC danskundervisning til tosprogede, hvor der er fokus på det mundtlige. Dvs. at man øver sig og bliver bedre til at tale og forstå dansk i dagligdagen. Kontakt Sonja på 4214 8604, hvis du vil vide mere,

Åben café

To gange om ugen er der mulighed for at møde naboer og andre beboere i Nordbyen til Åben café. Om mandagen er det kl. 13-15 på Husarvej 20, kld. og om torsdagen kl. 13-15 i stuen i Bysekretariatet på Flyvervej 5.

Kom til åben café - alene eller sammen med en nabo - det er meget hyggeligt!

Det er Charlotte Sloth, der står for åben café og hun kan træffes på 4214 8606.


Madtilbud i Parkcafeen

I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.


Priser:

En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 8 kr

Sandwich: 22 kr
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr

Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)

11 madbilletter: 280 kr


Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45

Fredag: 9-12

I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
 


Computerundervisning

Der er i Nordbyen forskellige muligheder for begyndere og lettere øvede at blive bedre til at mestre en computer.

Mandag kl. 9.30-10.30: Hold for begyndere, Bysekretariatet, Flyvervej 5, st.tv.

Torsdag kl. 10-12: Begyndere og lettere øvet, Café Nord, Nørrebrogade 138, kld. - her er der god plads til nye deltagere!

Torsdag kl. 15.30-17: Både begyndere og lettere øvet, Vangdalen, Ved Byskellet 3-5, kld.

Har du til gengæld brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.

Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 

Lektiehjælp til engelsk

Bysekretariatet planlægger at starte lektiehjælp i engelsk op. Det bliver for alle niveauer, dvs. både folkeskole- og ungdomsuddannelsesniveau. Er du interesseret i at deltage, kan du kontakte Toke på 4214 8603.


Rådgivningstilbud

I Bysekretariatet har vi flere rådgivningstilbud.

Økonomisk rådgivning: Hver onsdag kl. 13-15 i Stuen og ellers efter aftale med Claire (4214 8608).

Åben rådgivning om familieliv og kommunens sagsbehandling: Hver tirsdag kl. 14-15 i Samtalerummet

Jobvejledning med hjælp til ansøgninger, cv og jobsøgning: Efter aftale med Sonja (4214 8604)

Plus 12 for unge i alderen 12-18 år om hvad, der optager dem: Efter aftale med Toke (4214 8603)

Familiers sundhed for familier, der gerne vil leve sundere: Efter aftale med Mia (4214 8607)

HotSpot for børn i alderen 8-13 år, der gerne vil have mere aktiv fritid. Efter aftale med Louise Bro (4214 8613)

Lektiehjælp for voksne Individuelt efter aftale med Sonja (4214 8604)


Genbrugssport

Der er åbent for udlevering af gratis idrætstøj og udstyr på Husarvej 20, kld. hver mandag kl. 13-15. Skulle det være et dårligt tidspunkt, kan du kontakte en af medarbejderne i Bysekretariatet og aftale en anden tid.

Hvis du i stedet vil aflevere noget af det du ikke bruger, kan du også gøre det i Bysekretariatet eller i kurven i Parkcafeen. Læs mere om Genbrugssport her

Hvis du har lyst til at være frivillig i Genbrugssport, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 - at være frivillig i Genbrugssport indebærer at du er med til at holde orden i sagerne og hjælper til med at sortere, når der kommer nyt.

Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommunes Kultur og fritid og Frivilligværket.


Arabiskundervisning

Hver fredag kl. 15.30 er der arabiskundervisning på Ved Byskellet 3-5, kld. Det er både for dem, der har arabisk som modersmål og vil holde det ved lige, men også for dem, der nysgerrige overfor det arabiske sprog og kultur.

Kontakt Toke på 4214 8603, hvis du vil vide mere.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

Nordbyens Motion

Så er det tid til at opfylde nytårsfortsættene om at komme i form - og det kan du gøre ved at blive medlem af Nordbyens Motion - og selvfølgelig komme til motionstimerne!

Du kan se en oversigt over alle de forskellige hold her


For at tilmelde dig et hold, skal du møde op til motionstimerne. For at betale kontingentet på 200 kr kan du overføre til følgende konto: 5395 0537022 i Arbejdernes Landsbank (husk at angive dit navn), eller kontakte Alma, der er foreningens nye kasserer på tlf. 28511762.
 

 


Kurdisk kulturforening
 

Kurdisk kulturforening står for kurdiskundervisning hver lørdag kl. 15-17 på Husarvej 20, kld. Alle er velkomne - også ikke-medlemmer, der er interesseret i det kurdiske sprog og kultur.
 
Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder åbent hver fredag kl. 10-15 for socialt samvær og kreative sysler. Samtidig står bydelsmødrene til rådighed for rådgivning og vejledning.


Alle kvinder og piger over 12 år kan blive medlemmer af foreningen, kontingentet er 50 kr årligt. Du behøver dog ikke at være medlem af foreningen for at benytte dig af bydelsmødrenes rådgivning.

Kontakt foreningens formand Sanna Rasmussen på tlf. 2872 5022, hvis du vil vide mere.
 


Aktivitetsforeningen Jennumparken

Børnedisko i Parken fredag den 9. januar kl. 18.30-21.

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver onsdag, torsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og om lørdagen også kage. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.


Foreningens faste aktiviteter kan du se her.

Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.


Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt - melder du dig ind nu, gælder kontingentet også for hele 2015. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 


Foreningen Barnets Sag

Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer. Alle er velkomne til at komme forbi og se lokalerne og høre om det, der foregår i dem. Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288.


Nordre Fælleds Venner

Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.


Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook

 


 

Weltklasse!