Nyhedsbrev for februarmåned 2016

02-02-2016
Nyhedsbrev - Februar 2016
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for februarmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
Engelsk for børn og voksne
Der er engelsk for voksne begyndere hver tirsdag kl. 10.45-12 i Bysekretariatet. Og for dem, der kan lidt mere engelsk er der samtalehold hver onsdag kl. 14-15.30 i Café Nord på Nørrebrogade 138, kld.
Engelsk for børn er hver tirsdag kl. 15.30 i Bysekretariatet på Flyvervej 5.
Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du vil vide mere. Der søges også frivillige til engelskundervisning og lektiehjælp.
 
 
Fællesspisninger
Jennumparken: Torsdag den 4. februar kl. 17-19 er der fællesspisning i Parkcafeen på Flyvervej 5.
 
Glarbjergvej-området: Tirsdag den 25. februar kl. 17.30 er der fællesspisning på Falkevej 35.
 
Vangdalen: Tirsdag den 2. februar kl. 17.30 er der fællesspisning i Ved Byskellet 3-5, kld.
 
Se nærmere opplysninger om fællesspisningerne på opslag i området og på facebook. Husk at der er tilmelding.
 
Husk at alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!
 
 
 
Babycaféerne
Programmet for undervisning i babycaféerne er nu klart.
Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden) og der er både en sundhedsplejerske og en eller flere boligsociale medarbejdere til stede.
1, februar kl. 10-11: Tandplejen fortæller om småbørns tandshundhed.
15. februar kl. 10.30-11: Instruktion i babymassage.
29. februar kl. 10-11: Leg med din baby: Inspiration til lege til fremme for den motoriske udvikling.
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
9. februar kl. 10-11: Tandplejen fortæller om småbørns tandsundhed.
23. februar kl. 10.30-11: Instruktion i babymassage.
 
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
 
 

 
Nyt projekt: MyWay
Projektet MyWay er støttet af Velux-fonden og er blevet til på baggrund af at mange unge mistrives og har svært ved at finde fodfæste. Formålet med projektet er at hjælpe de unge til at finde drømmeruten og med at følge den. Det handler om, via individuel psykologterapi, gruppesamtaler, psykoedukation og brug af mentorordning, at opbygge de unges selvværd, udbygge deres netværk og bygge bro til uddannelses- og erhvervslivet. Du vil kunne læse mere om MyWay i det næste nummer af Nordbyposten i slutningen af februarmåned.
 
 
Nyhedslæseklub for kvinder
Kom og læs avisen sammen med os! Hver torsdag kl. 10-11.30 mødes vi i Parkcafeen og læser avis og snakker om stort og småt. Det er rigtig hyggeligt og samtidig får du viden om verden omkring os, bliver bedre til dansk og måske får du nye bekendtskaber. Vi skal også på udflugter bl.a. til Randers Bibliotek, hvor vi får at vide hvordan man får adgang til alverdens aviser. Kontakt Sonja på 42148604, hvis du vil være med.

 

Naturliv for småbørnsfamilier
Næste gang der er Naturliv for småbørnsfamilier er søndag den 7. februar. Det foregår på aktivitetsområdet BiStaden på Nordre Fælled mellem kl. 13 og 16, og aktiviterne vil være målrette børn i alderen 3-6 år. Børn skal være ifølge med voksne og søskende er velkomne. Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding. Det er KFUM-spejderne og Natur og Ungdom der er arrangører. Arrangementet gentages 6. marts. Man finder mødestedet BiStaden ved at følge stien ved busstoppestedet overfor Garnisonsvej 36. Bus 3 og 4 holder tæt på mødestedet. Følg med på facebook.
Åben café
Åben café har holdt flyttedag. Det er fortsat to gange om ugen, du kan mødes med andre beboere i området over en kop kaffe og uforpligtende snak, men nu foregår det i Bysekretariatet på Flyvervej 5, st.th. mødelokale 2. Det er fortsat mandag og torsdag kl. 13-15 Charlotte har kaffe på kanden til åben café. Kom forbi og se om det er noget for dig at være med til. Eller kontakt Sonja på 4214 804.

 

 
Parkcafeen
Kom forbi Parkcafeen på Flyvervej 5! Her kan du købe dig et måltid mad, en kop kaffe eller bare komme forbi og læse avisen eller låne en computer. Der er også mulighed for at spille pool/billiard og fussbold, eller et af de mange brætspil, der står til fri afbenyttelse.
 
Åbningstider:
Mandag-fredag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.45
Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18.30
 
Se oplysninger om menu og gældende priser her
 
 
 
Computerundervisning
Der er computerundervisning for begyndere hveranden mandag (i lige uger) i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12.
Kontakt Tina på tinahastrup@gmail.com eller Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Har du brug for at låne en computer står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Genbrugssport har ingen fast åbningstid længere. Der er dog frivillige til stede i lokalerne på Husarvej 20, kld. flere gange om ugen. Ellers er du velkommen til at kontakte Sonja på 4214 8604 eller Mia på 42148607, hvis du har brug for sportstøj eller udstyr til dig selv eller dine børn. Har du til gengæld brugt udstyr du vil donere til Genbrugssport, kan det afleveres i Parkcaféen, hvor der står en kurv i indgangspartiet.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune og Frivilligværket.
Fædreklub
Fædreklubben Far Away er for alle mænd i Nordbyen. De mødes fast hveranden torsdag kl. 18.30 (i lige uger) på Husarvej 20, kld. og der er altid plads til nye medlemmer. Næste gang fædreklubben mødes er torsdag den 11. februar. Hvis du har lyst til at være med er du velkommen forbi til en kop kaffe! Hvis du vil vide mere først, kan du ringe til Sonja på 4214 8604 eller Toke på 4214 8603.

 

Nordbyen kvitter smøgerne
Fra den 9. marts tilbydes der i et samarbejde med Randers Sundhedscenter et rygestopkursus for beboerne i Nordbyen. Det er et 6 ugers kursus med mødetid hver onsdag kl. 13-14.30. Der tilbydes gratis rådgivning og gratis nikotinerstatning, hvis du gennemfører hele kurset. Hvis du allerede nu ved at du gerne vil med på kurset, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 eller Mia på 4214 8607.
Fodbold og fællesspisning
Den 17. marts inviterer KFUM Fodbold til fællesspisning i Beboerhuset på Flyvervej 1. Fællesspisningen er for alle børn, der er interesseret i at spille fodbold - og deres forældre. Der bliver lege og øvelser for børnene og forældrene kan få mere at vide om klubben. Bagefter er der kyllingelasagne med salat. Det er gratis, men tilmelding er bindende. Hent billetter hos Mia i Bysekretariatet efter først til mølle-princippet.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
Kom og hav det sjovt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Du kan gå til zumba, afspænding, yoga og pilates og børnene kan gå til dans hver mandag kl. 16-17 og Sjov og spas tirsdag kl. 16-17. Det koster kun 200 kr. pr. sæson (og der er lidt familierabat). Følg med på foreningens facebook-side for tid og sted for holdundervisningen.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.
Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.
 
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, f.eks. indendørsfodbold for voksne. Kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 150 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.
 
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 15-17. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.
 
Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 5. og fredag den 12. februar kl. 18.30-21.
Banko: Tirsdag den 9. februar kl. 18 er der banko i Parken.
 
Foreningen har som noget nyt startet et malehold for børn. Hør bestyrelsen om der stadig er ledige pladser.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.
Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Nordre Fælleds Venner åbner for, at nye interesserede voksne kan komme med i en gågruppe. Gågruppen er stiftet af kultur- og naturnysgerrige pensionister, som lægger vægt på gode samtaler og et roligt tempo i naturskønne omgivelser. Man går ture en gang om ugen på mandage kl. 13, hvor udgangspunktet hver gang er udenfor Parkcafeen på Flyvervej 5. Der gås både på Nordre Fælled og andre steder i kommunen. Turene strækker sig fra 1 til 2 timer. Der er mulighed for at få kørelejlighed, hvis man ikke selv har bil, til de ture, som ikke er på Nordre Fælled. Der er ingen tilmelding. Deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf.: 26 14 43 91.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 

 
Weltklasse!