Nyhedsbrev for decembermåned

21-12-2015
Nyhedsbrev - December 2015
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for decembermåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
Glædelig jul!
Bysekretariatets medarbejdere ønsker alle beboere, samarbejdspartnere og andre abonnenter af nyhedsbrevet en glædelig jul og godt nytår!
 
Bysekretariatet er lukket mellem jul og nytår, og dagene 21.-23. december er der begrænset åbningstid mellem kl. 10 og 13. På gensyn i 2016!
Engelsk for børn og voksne
Der er engelsk for voksne begyndere hver tirsdag kl. 10.45-12 i Bysekretariatet. Sidste gang før jul er tirsdag den 8. december.
Engelsk for børn holder juleferie fra nu og frem til den 19. januar. 
Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du vil vide mere. Der søges også frivillige til engelskundervisning og lektiehjælp.
 
 
Ny medarbejder i Bysekretariatet
Velkommen til Lars Peter Sønderby som ny medarbejder i Bysekretariatet, Lars er pr. 1. december ansat i stillingen som projektleder af Helhedsplanen for Randers Nordby.
 
 
 
Babycaféerne
Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden) og der er både en sundhedsplejerske og en eller flere boligsociale medarbejdere til stede.
14. december kl. 10.30-11: Instruktion i babymassage
14. december kl. 11.30-13: Julefrokost - tilmelding hos Mia på 4214 8607.
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
 
 

 
Julefrokost á la Nordbyen
Torsdag den 10. december kl. 17-19 er der fællesspisning i Parkcafeen, hvor sundhedsagenterne står for planlægning og madlavning i samarbejde med Produktionshøjskolens elever. Temaet er julefrokost á la Nordbyen og idéen bag er at bringe forskellige festtraditioner sammen, på samme gode måde som det sker i hverdagen i Nordbyen. Forvent traditionel dansk julefrokostmad med et islæt fra andre traditioner. Der er pakkespil for børnene og dessert til alle. 
Det koster 25 kr pr. voksen at deltage og er gratis for børn under 14 år. Billetter kan fås ved henvendelse til Mia på 4214 8607.
 
 
Nyhedslæseklub for kvinder
Kom og læs avisen sammen med os! Hver torsdag kl. 10-11.30 mødes vi i Parkcafeen og læser avis og snakker om stort og småt. Det er rigtig hyggeligt og samtidig får du viden om verden omkring os, bliver bedre til dansk og måske får du nye bekendtskaber. Vi skal også på udflugter bl.a. til Randers Bibliotek, hvor vi får at vide hvordan man får adgang til alverdens aviser. Kontakt Sonja på 42148604, hvis du vil være med.

 

Juledekorationstur
Lørdag den 5. december kl. 10-12 har du mulighed for at deltage på en guidet rundvisning på Nordre Fælled, hvor vi samler bær, krogede grene og hvad vi ellers kan finde til at pynte op til jul. Vi slutter af i bålhuset, hvor man kan købe suppe og julesalat (for 10 kr) lavet af deltagerne i Business Talents og deltage i juledekorationsværksted. Udover suppe og julesalat er det gratis at deltage i arrangementet og tilmelding er ikke nødvendig.
Juledekorationsturen er et samarbejde mellem Nordre Fælleds Venner, Randers Produktionshøjskole og Business Talents. 
Klubben i Vangdalen
Der er klub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30 på Ved Byskellet 3-5, kld. Klubben er et tilbud til børn i alderen 6-10 år, det er gratis og der er ingen tilmelding.

 

 
Parkcafeen
Kom forbi Parkcafeen på Flyvervej 5! Her kan du købe dig et måltid mad, en kop kaffe eller bare komme forbi og løse avisen eller låne en computer.
 
Prisforhøjelse fra 4. januar 2016:
En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 10 kr
Sandwich: 22 kr (husk at bestille)
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 30 kr (Børn u. 14 år 15 kr)
11 madbilletter: 300 kr
11 sandwichbilletter: 220 kr (husk at bestille)
 
Se oplysninger om åbningstider, menu og gældende priser her
 
 
 
Computerundervisning
Der er computerundervisning for begyndere hver onsdag i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12.
Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Har du brug for at låne en computer står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Der er åbent i Genbrugssport på Husarvej 20, kld. hver mandag kl. 13-15. Hvis du ikke har mulighed for at komme i åbningstiden, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 for en anden aftale. Du er også velkommen forbi Bysekretariatet, hvis du har noget idrætstøj eller -udstyr du ikke har brug for længere.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommune og Frivilligværket.
Fædreklub
Fædreklubben Far Away er for alle mænd i Nordbyen. De mødes fast hveranden torsdag kl. 18.30 (i lige uger) på Husarvej 20, kld. og der er altid plads til nye medlemmer. Næste gang fædreklubben mødes er torsdag den 10. december. Hvis du har lyst til at være med kan du komme forbi til en kop kaffe! Hvis du vil vide mere først kan du ringe til Sonja på 4214 8604.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
Kom og hav det sjovt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Du kan gå til zumba, afspænding, yoga og pilates og børnene kan gå til dans hver mandag kl. 16-17 og Sjov og spas tirsdag kl. 16-17. Det koster kun 200 kr. pr. sæson (der er dog lidt familierabat). Følg med på foreningens facebook-side eller aktivitetsoversigt for tid og sted for holdundervisningen.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.
Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.
 
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, f.eks. indendørsfodbold for voksne. Kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 150 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.
 
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver mandag, onsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer. Der er lukket mellem jul og nytår.
 
Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 4. december kl. 18.30-21.
Julebanko: Tirsdag den 8. december er der julebanko i Beboerhuset på Flyvervej 1. Spillet begynder kl. 19, men allerede fra kl. 17.30 kan der købes plader, og der vil være flotte gevinster. Det koster 15 kr. pr. plade og der er et begrænset antal plader. Der vil være salg af kaffe, kage og sodavand.
Julefortællinger i Parken: Fredag den 11. december kl. 16.30 er der julehygge i Parken med julefortællinger ved Eske Thøgersen og Keld Sørensen. Der serveres æbleskiver.
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.
Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 

 
Weltklasse!