Nyhedsbrev for augustmåned

10-08-2015
Nyhedsbrev - August 2015
Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for augustmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.
 
I uge 32 er der kun åbent i Bysekretariatet kl. 10-13. Udenfor denne åbningstid, kan du træffe medarbejderne til aktiviteter rundt omkring i området - og du vil på døren kunne finde et opslag med telefonnumre.
Sommerferieaktiviteter i Nordbyen
Der har været mange aktiviteter for både børn, unge og voksne i Nordbyen i løbet af sommerferien, og den sidste uge af skolernes sommerferie byder på noget for alle aldersgrupper. Du kan se en oversigt over de aktiviteter Bysekretariatet er med til at arrangere på hjemmesiden.
Fodboldskole
Onsdag og torsdag (5. og 6. august) kl. 13-17 er der fodboldskole på banerne ved Nørrevangsskolen. Torsdag afholdes der er en fodboldturnering. Alle børn og unge er velkomne. Kontakt Louise på 42148613, hvis du vil høre mere. 
Gratis kropsanalyse
Som noget nyt tilbydes beboere over 16 år i Randers Nordby GRATIS kropsanalysemåling en gang om måneden. En vejning på vores Tanita-vægt giver dig indblik i din krops sammensætning af fedt og fedtfri masse, herunder knogle- og muskelmasse. Derudover angiver den vægt og BMI samt kroppens fysiske alder, såkaldt bodyage (hvis du er over 18 år). Du vil desuden få udleveret en oversigt, der forklarer de forskellige tal. Man skal ikke bestille tid, men møder bare op. Første gang er torsdag den 6. august mellem kl. 15 og 16 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Kontakt Mia på 4214 8607, såfremt du har spørgsmål.
Petanqueturnering
Torsdag den 6. august kl. 12.30 er der Petanqueturnering i Vangdalen. Der er ingen tilmelding - du møder bare op ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. Alle er velkomne til at deltage.
Tirsdag den 4. august kl. 10.30 er der på Nordre Fælled mulighed for at varme op til turneringen.
Fletteworkshop
Tirsdag den 11. august kl. 15-17 har du mulighed for at deltage i fletteworkshop i Bysekretariatet. Kom og del dine gode flettefrisurer med andre, og lær selv nye måder at flette hår op. Det er gratis at deltage. Tilmelding til Mia på 4214 8607.
Aktivitetsdag i BiStaden
Onsdag den 5. august kl. 10-15 afholder Randers Produktionshøjskole aktivitetetsdag for børn i alderen 8-12 år på Nordre Fælled. Kontakt Søren på 41144645, hvis du vil vide mere.
Husk at tarzanbanen, bålstederne og de andre faciliteter på Nordre Fælled er til fri afbenyttelse - bare husk at rydde op efter jer!!
 
Vind et glas fyldt med slik
Flere af dine naboer er nu begyndt at bruge den nye internetportal Mit kvarter, og du kan være med. Du kan finde Randers Nordby på mit-kvarter.dk og tilmelde dig via facebook, google+ eller din mail. Når du har tilmeldt dig, kan du være med i kvarterfællesskabet, oprette begivenheder og annoncere efter tjenester eller sætte noget til salg. Du kan afprøve dine gode idéer og lave nye fællesskaber. Og som sagt kan du stadigvæk nå at deltage i konkurrencen om et glas fyldt med slik. Kom og vær med!!
 

 
Fællesspisninger
Der er fællesspisning i Parkcafeen torsdag den 13. august kl. 17.00.
 
Tirsdag den 25. august kl. 17.30 er der fællesspisning på Nørrebrogade 120. 
 
Se nærmere opplysninger om fællesspisningerne på opslag i området. Husk at der er tilmelding.
 
Husk alle beboere i hele Nordbyen er velkomne til alle fællesspisningerne!
 
 
Babycaféerne
Hveranden mandag (i ulige uger) kl. 10-12 er der babycafé i Vangdalen for alle småbørnsforældre. Det foregår i Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden).
 
Hver tirsdag kl. 9.30-11.30 er der babycafé på Husarvej 20, kld. Der er en sundhedsplejerske til stede hver tirsdag og en eller flere boligsociale medarbejdere.
Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk
Opgangsambassadører
Som du kunne læse i den nyeste udgave af Nordbyposten søger Beboerrrådet beboere i området, som har lyst til at være opgangsambassadører. Som opgangsambassadør kan du være med til bl.a. at byde nye beboere velkomne til området, og hjælpe med at dele informationer ud til dine nærmeste naboer. Er du blevet nysgerrig? Så kom (helt uforpligtende) til informationsmøde i Parkcafeen torsdag den 20. august kl. 15.30-17. (Efter mødet kan du blive og spise i Parkcafeen - det koster kun 28 kr. for en portion).
Nyhedslæseklub for kvinder
Fra torsdag den 20. august er der hver torsdag kl. 10-11.30 nyhedslæseklub for kvinder i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Nyhedslæseklubben er et samarbejde med Randers Bibliotek og Dorthe Andreassen fra biblioteket er med til at læse aviser og snakke om dagens vigtigste nyheder. Det er en god måde at få trænet sit dansk, møde nye mennesker og udvide sin horisont. Vi skal også lære at bruge computeren til at finde nyheder fra hele verden og på mange forskellige sprog. Alle kvinder er velkomne - også dem, der har dansk som modersmål! Kontakt Sonja på 42148604, hvis du vil vide mere.

 
Parkcafeen
Parkcafeen har nu åbent igen efter sommerferien.
I Parkcafeen kan du købe sund og lækker mad til yderst rimelige priser lavet af elever fra Randers Produktionshøjskole.
 
Priser:
En kop kaffe/te 2 kr, kakao/specialkaffe 4 kr
Morgenbuffet: 8 kr
Sandwich: 22 kr (husk at bestille)
Brunch (kun fredag): 30 kr
Salatbar (kun til frokost): 15 kr
Frokost/aften: Dagens ret 28 kr (Børn u. 14 år 15 kr)
11 madbilletter: 280 kr
11 sandwichbilletter: 220 kr (husk at bestille)
                                Se menuplanen for Parkcafeen her

Serveringstider:
mandag-torsdag: 08.30-10 for morgenmad,11.30-12.30 for frokost, og 17-18.15 for aftensmad
fredag: 9-10.30 brunch

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-13 og 15-18.45
Fredag: 9-12
I åbningstiden kan du læse dagens gratisavis, få en snak med andre beboere, spille brætspil, skak eller tage et spil billiard eller pool eller bordfodbold. For børnene er der legetøj og tegnegrej til fri afbenyttelse.
 
Computerundervisning
Der er ingen computerundervisning i sommermånederne. Har du akut brug for hjælp, kan du henvende dig i Bysekretariatet i åbningstiden mellem kl. 10 og 13.
Har du til gengæld brug for at låne en computer, står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.
Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.
 
Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkalde open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.
 

Genbrugssport
Der er igen åbent i Genbrugssport hver mandag kl. 13-15. Hvis du ikke har mulighed for at komme i åbningstiden, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 for en anden aftale.
Genbrugssport er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers Kommunes Kultur og fritid og Frivilligværket.
Fædreklub
Der er allerede seks mænd med i Nordbyens nye fædreklub. De kunne dog godt tænke sig at være flere og vil derfor invitere alle interesserede mænd med til næste møde. Det er på torsdag den 6. august kl. 17 i Bysekretariatet.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 
Nordbyens Motion
Nordbyens Motion holder sommerferie, men har allerede planlagt et efterår fyldt med motion og bevægelse i fællesskab med andre beboere i Nordbyen. Følg med på foreningens facebook-side for program.
Kurdisk kulturforening
Hver fredag kl. 16-18 er der danskundervisning for voksne på Husarvej 20, kld.
Hver fredag aften kl. 19-21 er  der kurdisk aften for kvinder og børn på Husarvej 20, kld.
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk kurmanji-dialekt på Nørrevangsskolen
Hver lørdag kl. 15-17 er der undervisning for børn og unge i kurdisk sorani-dialekt på Husarvej 20, kld.
Hver søndag kl. 12-17 er der gymnastik for børn og unge på Østervangsskolen.
 
Kurdisk kulturforening har en række andre aktiviteter i og udenfor Nordbyen, kontakt Adnan Barzange på tlf. 2927 9917, hvis du vil vide mere.
 
Kurdisk Kulturforening står i samarbejde med Red Barnet for en indsamling af skoletasker og andre skolesager til børn i udsatte områder i Kurdistan. Kontakt Adnan, hvis du vil donere noget,
 
 
Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder igen åbent hver fredag fra kl. 10-14 på Husarvej 20, kld. Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.
 
 
Aktivitetsforeningen Jennumparken
Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. hver onsdag, torsdag og fredag kl. 18-20 og hver lørdag kl. 13-16. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.
 
Børnedisko: Fredag den 7. august kl. 18
 
Foreningens faste aktiviteter kan du se her.
Hold ellers øje med opslag, hjemmeside og facebook for foreningens aktiviteter.
Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.
 
 
Foreningen Barnets Sag
Den frivillige forening Barnets Sag har på Husarvej 32, kld. åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 i deres familiehus med aktiviteter og rådgivning, især omkring kvindeproblemer.
Lørdag den 29. august kl. 12-17 holder foreningen Sommerfest for områdets børn med fælles leg, hoppeborg, sumobrydning, ansigtsmaling, gratis candyfloss, slushice, underholdning og ballondyr.
Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288.
 
 
Nordre Fælleds Venner
Hver mandag kl. 13 mødes en flok beboere ved Parkcafeen for at gå en tur sammen - som regel i den smukke natur på Nordre Fælled. Kontakt Else Jensen fra foreningen Nordre Fælleds Venner på 2614 4391 - så kan du også komme med i telefonkæden, der bruges i tilfælde af aflysning.
 
Tirsdag den 4. august kl. 10.30-12 inviterer foreningen alle til at være med til at spille petanque på banerne i BiStaden.
 
Foreningen arrangerer sommeren over nogle arbejdsdage, hvor man kan lave frivilligt arbejde på Nordre Fælled og dermed være med til vedligeholde og udvikle området. Det foregår som udgangspunkt på torsdage i ulige uger kl. 16.30-18.30, men afhænger af vind og vejr, så kontakt formand Eske Thøgersen på 8640 8004 for nærmere oplysninger.
 
Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Se mere på facebook
 
 

 

 

 
Weltklasse!