Nordbyen med i Danmark læser

24-03-2014

Randers med i Danmark Læser
Så skal alle se at finde læsebrillerne frem. For Randers er med i kulturminister Marianne Jelveds nye læsekampagne Danmark Læser.

Halvdelen af landets kommuner har søgt om at blive blandt de 12 læsekommuner, som får støtte til at gennemføre kreative og nyskabende læseprojekter, som skal få flere til at læse mere. En dommerkomité, med Mikael Bertelsen i spidsen, har valgt at Randers Kommune skal være én af de tolv.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Vi skal have læselysten frem hos flere borgere, som aldrig eller sjældent har fat i en bog. Derfor er jeg glad for, at 48 kommuner har budt ind med et væld af gode ideer. Der ligger mange gode oplevelser i at læse, og jeg håber, at endnu flere vil opleve at blive berørt, oplyst eller overrasket af bøgerne, efterhånden som læseprojekterne får liv. Jeg håber også, at flere end de 12 kommuner vil realisere deres kreative idéer eller finde inspiration hos hinanden til en læseindsats.”

Formanden for dommerkomiteen Mikael Bertelsen siger:
”Jeg er selv en langsom læser, og ved hvor svært det er at finde tid og overskud til at læse i hverdagen, så det er ikke en nem opgave kommunerne skal løse. Men det har vist sig, at der over hele landet er ildsjæle, som brænder for at få flere til at læse gode bøger og jeg tror på, at de 12 læsekommuners idéer kan give os ny inspiration til, hvordan man kan få flere til at læse.”

Eva Bisbjerg, formidlingschef på Randers Bibliotek siger:
”Vi glæder os meget til at søsætte vores projekt Nordbyen Læser, som har en socialt følsom bydel i fokus. Vi vil gerne vise, at læsning ikke behøver være svært, men kan være til både glæde og inspiration, når det kombineres med socialt samvær og funderes i relationerne i lokalområdet.”

Fakta om Danmark Læser
Danmark Læser er en kampagne lanceret af kulturminister Marianne Jelved i 2013. Målet er at styrke læsningen i Danmark. Sidste år viste en undersøgelse, af danskernes kulturvaner, at 40 procent af den voksne befolkning sjældent eller aldrig læser skønlitteratur. Det billede skal kampagnen, Danmark Læser, gerne være med til at ændre, så flere danskere opdager skønlitteratur og det fællesskab, som litteratur kan give læserne. Der forventes i alt 20 mio. kr. afsat til kampagnen over fire år.

Følg Danmark Læser på Facebook: www.facebook.com/danmarklaeser.

Læs mere om Danmark Læser på www.danmarklæser.dk. Her finder du mere om baggrunden for Danmark Læser og får indblik i de andre 11 modelkommuners projekter.

 

Weltklasse!