Læseambassadører fik diplom

24-06-2014

Læseambassadørerne i Nordbyen melder sig kampagne-klar. De første fem frivillige i Nordbyen Læser-kampagnen fik udstedt deres diplom som læseambassadører ved en ceremoni på Parkcafeen, mandag. Ud over kaffe og kage blev dagen fejret med en orange rose til hver af de nye læseambassadører; (fra venstre) Eske Thøgersen, Charlotte Kærmose Sloth, Mary Andersen, Fariba Sefat og Birgit Toft Krogh.

Den træning, læseambassadørerne er gået igennem, gør dem til effektive brugere af Randers Bibliotek og dets hjemmeside. Meningen er, at ambassadørerne skal sprede deres egen glæde ved læsning til venner og bekendte i Nordbyen. I forløbet, som har strakt sig over to ugentlige eftermiddage i otte uger, har læseambassadørerne bl.a. lært om de læseklubber, som bliver en del af Nordbyen Læser. Det får de brug for, når Randers-delen af den landsdækkende Danmark Læser-kampagne bliver lanceret i sensommeren. Læseambassadørerne ved, hvordan man booker bibliotekets bogbus, og de kan lave en såkaldt book talk. Det er en måde at anbefale bøger til andre, hvor deltagerne fortæller kort om handlingen og persongalleriet i en roman. En slags hurtig, mundtlig anmeldelse, som de nyslåede læseambassadører straks kastede sig ud på det dybe for at give smagsprøver på ved diplomoverrækkelsen.

Kurset drejede ikke kun om bibliotekets muligheder, men lige så meget om dét at arbejde som frivillig. Derfor har ambassadørerne fået kendskab til såkaldt ressourcebaseret lokalsamfundsudvikling, som består i at tænke positivt i muligheder frem for at fokusere på et områdes problemer. Med en model for frivilligt arbejde ved læseambassadørerne også nu, hvordan man tænker nye initiativer frem og gør indsatsen synlig, og også noget om, hvordan man så udfører alle sine gode ideer i praksis.

Alt i alt har de nye læseambassadører sat sig så grundigt ind i Nordbyen Læser-kampagnen, at de vil være de naturlige personer til at svare på spørgsmål om, hvad Nordbyen Læser går ud på. I sensommeren får et nyt hold læseambassadører samme træning i en Maggi-terning, og der er åbent for tilmelding på Bysekretariatet i Nordbyen.

Tekst: Jørgen Mark Pedersen, Randers Bibliotek

 

Weltklasse!