Kvindegruppe i VækstBasen skaber netværk

03-12-2010

 

Erindringskufferten er i fokus, når boligsocial medarbejder Sonja Gudnadottir og Kvindegruppen i VækstBasen mødes. Omdrejningspunktet for gruppen er Livshistorier, hvor igennem den enkelte får reflekteret over og fortalt sin historie, ofte ud fra et kig i erindringskufferten.

Kvinderne får gennem gruppen skabt et netværk og kommer i kontakt med andre, og de kan spejle sig i hinanden. De mødes hver mandag formiddag, og to gange månedligt afholdes arrangementer for den nuværende og alle tidligere kvindegrupper, hvor de fx besøger museer, leger turister i egen by mv. Reaktionerne fra kvinderne er glæde over at opdage, at de ikke er alene, og efterfølgende en større social aktivitet, bl.a. er grupperne særdeles aktive på facebook, hvor de laver aftaler, tager kontakt til hinanden og får udbygget netværket yderligere.

Projektet er skabt i samarbejde med det boligsociale område som en del af Helhedsplanen for Nordbyen. Det er frivilligt at komme i gruppen, men nogle af kvinderne får lov at komme der som en del af deres aktiveringsplan i kommunen. Kvindegruppen engagerer sig i lokalsamfundet, og en af aktiviteterne lige nu er at komme på ideer til, hvordan de kan hjælpe kvinder i Uganda, fordi Randers har Uganda som venskabsby.
Næste kvindegruppe starter i 2011, og er du interesseret i at høre mere, så kontakt Sonja på 42 14 86 04 eller på mail sonja@msbolig.dk Du kan også blive venner med kvindegrupperne på facebook, bare søg på kvinder i nordbyen. 
 

 

Weltklasse!