Koncerter på fritteren

13-06-2013

 

 

 

 

 

 

Cd- og sanghæfte udgivelse fra Jennumparken

 

Granhuset og Børnekoret med tilknytning til Jennumparkens fritidshjem udgiver cd og sanghæfte med bosniske sange på dansk ved korenes pianist, Ulrik Damm.

 

Udgivelsen fejres med to koncerter på Jennumparkens fritidshjem fredag den 14/6 kl. 9.00 og kl. 10.00.

 

Ved koncerten kl. 9.00 synger Granhuset, som er én af 4 indskolingsgrupper på Nørrevangsskolen. Børnene i denne gruppe går alle på Jennumparkens fritidshjem. Der er et tæt samarbejde i indskolingen. Pædagogerne fra fritidshjemmet deltager i undervisningen på Nørrevangsskolen, men en del af undervisningen, bl.a. sangtimerne, foregår på fritidshjemmet.  Granhuset har til denne koncert inviteret de øvrige tre indskolingsgrupper fra Nørrevangsskolen.

 

Ved koncerten kl. 10.00 synger Børnekoret, som er en del af projekt ”Overskud til livet”. Dette projekt er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Nørrevangsskolen og Jennumparkens fritidshjem, og det er økonomisk støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Børnekoret øver hver tirsdag på Jennumparkens fritidshjem fra kl. 16-17, og alle børn mellem 6 og 10 år kan deltage i koret. Koret ledes af institutionsleder Birgitte Kaas Sørensen og pianist Ulrik Damm. Til denne koncert er 2.- og 3. klasserne fra Nørrevangsskolen inviteret.

 

Af tidligere udgivelser fra Jennumparkens fritidshjem kan nævnes ”Nye og gamle sange af Halfdan” fra 2010, ”Farverige frittersange” fra 2011, og sidste år udgav korene ”Russiske børnesange”.

Idéen til den bosniske udgivelse fik korets pianist, Ulrik Damm, som også var idémanden bag de russiske børnesange.

Belma Kamencic, som har bosniske rødder, er ansat på Jennumparkens fritidshjem. Hun fremskaffede et sanghæfte med tilhørende cd fra Bosnien. Ulrik Damm lyttede til de ca. 100 sange på cd-en og udvalgte 18 af sangene. Da der ikke var noder med til sangene, lyttede han dem selv af og skrev noderne ned.

Belma Kamencic oversatte sangene til dansk, og Ulrik Damm gendigtede dem, nogle meget tæt på den bosniske tekst og andre med lidt friere fantasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sangene er meget forskellige, nogle er pjankede og andre er humoristiske, men der optræder også sange med alvorlige og smukke tekster. Melodien til ”Den gule blomst” har Ulrik Damm brugt som postludium til flere begravelser, og den har berørt mange af de pårørende!

De 18 sange er nu med både noder og dansk tekst samlet i et sanghæfte, hvor også 4 sange med tekst og melodi af Ulrik Damm er at finde. To af sangene er lavet helt specielt til Granhuset.

 

På cd-en er der en del af børnene, der synger solo, og to bosniske piger synger hver et vers af to sange på bosnisk. De to sange vil naturligvis være med på programmet til koncerten sammen med et udvalg af de andre forskelligartede sange.

 

Til begge koncerter er naturligvis også forældre med børn på Jennumparkens fritidshjem inviteret.

 

Til arrangementet serveres en lækker kage, som er pyntet ligesom omslaget på cd-en.

Weltklasse!