Følg dit nærområde på TV

22-01-2013

Kender du programmet Indvandrer TV på Kanal Østjylland? I så fald har du måske i de forløbne måneder bemærket udsendelsen ”Rundt i Randers”, som flere gange har besøgt Jennumparken og hver gang taget en smuk historie med derfra.

I magasinet Rundt i Randers på Indvandrer TV har der blandt andet været vist et indslag om Bydelsmødrene, der holder til i Jennumparken, og som gør rigtig meget for tosprogede kvinder med børn i området. Børnekorene fra Jennumparkens Fritidshjem blev fulgt på Spil Dansk Dagen i 2012, hvor de optrådte i Park caféen, og dette indslag kunne man også se på i TV-magasinet.

Rundt i Randers bliver sendt på Kanal Østjylland søndag kl. 16.00 i lige uger og torsdag kl. 22.30 i ulige uger. Det næste program sendes dog søndag d. 27. januar allerede kl. 15.30, og her er borgmester i Randers Henning Jensen Nyhuus i studiet.

De gode integrationshistorier
I TV-magasinet Rundt i Randers vil man som hovedregel hver gang se et indslag om integration. Det hænger selvfølgelig samme med, at programmet er en del af indvandrer TV, men det har også en anden årsag. Borgmester i Randers, Henning Jensen Nyhuus, der af og til udtaler sig i indslagene fortæller:

”Der er så mange gode integrationshistorier i Randers, så det er en ren fornøjelse at beskæftige sig med dem,” fortæller Henning Jensen Nyhuus.

Et af de indslag, som borgmesteren har medvirket i, er en historie om den tyrkiske moske i Randers, og Henning Jensen Nyhuus har i løbet af dette år fået et særlig godt forhold til folkene i moskeen, som han blandt andet har været til Ramadanmiddag hos.

”Ifølge min erfaring er det en berigelse at møde mennesker ude fra verden; de kommer med nogle historier som man kun har læst om; nu får man dem tæt på – man møder menneskene bag, og man udveksler det, jeg kalder gode relationer, og lige pludselig opstår der venskaber,” siger Henning Jensen Nyhuus.

Et vindue til din by
Der er mange gode historier om Jennumparken og integration i TV-magasinet, men det er ikke kun indslag om Randers Nordby og moskeer, der sniger sig ind i programmet.

Rundt i Randers er et tilbud til dig, der gerne vil have fingeren på pulsen af dit nærmiljø. Følger du med her, får du de gode historier fra Randers by og omegn, og programmet følger også op på nogle af de historier, der har betydning for borgerne i Randers kommune.

Det er også en udsendelse, der giver inspiration til spændende fritidsaktiviteter; for eksempel  indeholder næste udsendelse et miniportræt af både Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland i Randers, som begge ligger i samme bygning som hovedbiblioteket i centrum af byen.

Rundt i Randers bliver produceret af Randers Kommune i samarbejde med Aarhus Global Media.

Skrevet af Marie Bæk Qvist, Randers Kommune.

Weltklasse!