Diabetes-tjek

20-12-2012

Mulighed for sundhedstjek

 

Nu tilbyder Randers Sundhedscenter et særligt sundhedstjek for type 2 diabetes – primært for beboere i Randers Nordby.

 

Føler du dig ofte træt, særligt tørstig, har du hyppig vandladning eller kløe på kroppen, så er der en risiko for, at du har type 2 diabetes. Diabetes er en sygdom, som har betydning for fordøjelsen af den mad, vi spiser. Det er vigtigt, at man opdager sygdommen så hurtigt som muligt, da den over tid kan medføre problemer for hjertet, nyrer, øjne, hud og fødder. Der er større risiko for at udvikle diabetes, hvis man er overvægtig, har forhøjet blodtryk og hvis andre i familien har diabetes. Så er der desuden nogle etniske grupper, der er særligt disponerede, og som derfor har lettere ved at udvikle sygdommen. Det drejer sig blandt andet om afrikanske, asiatiske og caribiske folkegrupper.  

 

Her kan du se en video om diabetes 2 med Kirsten Bugge, som er den person, der vil stå for sundhedstjekket i januar i Samlingshuet i Jennumparken. Hun arbejder som interkulturel koordinator i Randers Sundhedscenter, og hun arbejder blandt andet med tosprogede diabetespatienter.

 

Sundhedstjekket foregår tirsdag d. 8. januar kl. 13-16 i Samlingshuset i Jennumparken, Flyvervej 5, 8930 Randers NØ. Alle er velkomne.

 

Weltklasse!