Bysekretariatets nyhedsbrev for september 2018

04-09-2018

Nyhedsbrev - September 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for september måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen. Du kan læse om persondatapolitik her

Naturens dag på Nordre Fælled

Naturens dag fejres over hele landet søndag den 9. september med overskriften Bevægelse i naturen. Således vil der også være aktiviteter på Nordre Fælled i tidsrummet kl. 11-14. Mødestedet for alle aktiviteterne er Myretuen på Gl. Fælled Vej 1. Aktiviteterne er bl.a. stjerneløb for børn med Natur og Ungdom Randers, 5 km Parkrun på Nordre Fælled (i eget tempo med starttid kl. 12), forskellige bevægelsesaktiviteter og en lille forfriskning. For mere information kontakt boligsocial naturvejleder Claire Nielsen på 4214 8608.

De utrolige år - kursus for forældre

Hvis du er forælder til et barn i alderen 3-8 år, som oplever at have mange konflikter med dit barn, er dette tilbud måske noget for dig. De utrolige år er et kursus for forældre, hvor du lærer at få en god leg med dit barn, lærer at rose og opmuntre barnet, sætter grænser og løser konflikter. Kurset foregår på Nørrevangsskolen og starter mandag den 22. oktober kl. 13.45-16 og fortsætter frem til marts. Der er tilmelding på ppr.randers.dk og du vil blive inviteret til en forsamtale, hvor du sammen med underviserne kan finde ud af om kurset er noget for dig.

Dansk og engelsk

Hver tirsdag har du mulighed for at deltage i undervisning i hhv. dansk og engelsk - eller begge dele - i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Dette er en del af projektet Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen, som er et samarbejde mellem AOF Randers og Bysekretariatet.

Dansk: Tirsdag kl.8.30-10.45. Det koster 100 kr for 10 mødegange.

Engelsk: Tirsdag kl. 11-12.45. Det koster 250 kr for 10 mødegange.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab:

Torsdag den 13. september kl. 17.30 kan du være med til en udendørs madklub ved Myretuen. Her kan du være med til at lave mad og spise ude i det fri sammen med andre. Det koster 25 kr. pr voksen pr. gang og er gratis for børn under 14 år. Tilmelding hos Claire på 4214 8608. (Dette arrangement er en del af Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen).

Onsdag den 26. september kl. 17 i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Torsdag den 27. september kl. 17.30 på Falkevej 35, kld.

Hold øje med opslag i opgangene og på facebook for nærmere oplysninger om de to sidste fællesspisninger.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet for kun 35 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Louise på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne, der er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse, mødes hver onsdag kl. 17-19. Der er forskellige aktiviteter og der afsluttes med spisning.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke. Tilmelding på vip@andreaskirke.dk.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år mandade kl. 9.45 i kirken. Tilmelding på vip@andreaskirke.dk.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Høstmarked Søndag den 23. september kl. 10-14 fejres høsten i Skt. Andreas Kirke. KL. 10 er der høstgudstjeneste og fra kl. 11 er der loppemarked og aktiivteter på kirkens parkeringsplads.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Den 25. august var der indvielse af infrastrukturændringerne i Glarbjergvejområdet. Det var en festlig dag med aktiviteter og kage til store og små. Der arbejdes stadig på de sidste detaljer på de to store aktivitetsområder ved Falkevej og nogle af stederne er beplantning blevet udskudt pga. den varme sommer. De fleste steder er dog klar til at blive taget i brug og vi opfordrer til en gåtur på den røde sti, der fører dig igennem store dele af området.

Du kan se billeder fra indvielsen på projektets facebookside.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Torsdag den 6. september kl. 19 holdes der ekstraordinær generalforsamling i Parkcafeen på Flyvervej 5. Husk medlemskort!

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år iflg. med voksen) i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal (rabat på 50 kr, hvis kun dette hold benytes)

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

   
 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

Weltklasse!