Bysekretariatets nyhedsbrev for september 2017

04-09-2017

Nyhedsbrev - September 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for september måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Myretuen

Onsdag den 6. september kl. 14.30-17 er der åbningsfest i vores nye bynaturrum Myretuen for enden af Gl. Jennumvej. Det bliver en festdag og der er aktiviteter for både store og små. Se mere her.

Fritidstjansen - forløb for unge

Fritidstjansen er et tilbud for unge i alderen 15-17 år, der bor i Nordbyen. Her kan du deltage i et forløb på fem uger, der gør dig klar til at få og passe et fritidsjob. Det foregår om torsdagen kl. 16-18 og første gang er torsdag den 7. september. Sideløbende får du hjælp til at finde et job. Er du selv eller har du børn i alderen 15-17 år, der godt kunne tænke sig at have et fritidsjob, kan I kontakte Claire på 4214 8608 eller find hende på facebook.

 

Undervisningstilbud

AOF Randers fortsætter med at tilbyde forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt kan du møde op i undervisningstiden. OBS! Undervisningen er desværre aflyst tirsdag den 5. september.

Hver onsdag kl. 14-15 underviser Gerry i engelsk for begyndere. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2. Første gang efter sommerferien er onsdag den 6. september og alle er velkomne - både nye og gamle.

 

Gratis juridisk rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Fællesspisninger

Torsdag den 21. september er der en fællesspisning på Falkevej 35, kld. kl. 17.30

Tirsdag den 3. oktober er der en fællesspisning i Ved Byskellet 3-5, kld. kl. 17.30

Hold øje med opslag - i opgangene og på Bysekretariatets facebookside

 

 

 

Parkcafeen

Parkcafeen byder gamle og nye gæster velkomne tilbage efter sommerferien.

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

 

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Mandag og torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter og nørklerier, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

Alle er velkomne og det kræver ingen tilmelding!

 

Kirkekrummerne

Kirkekrummerne er en ny klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 (skoleferier undtaget) i Andreashuset på Hadsundvej 79 (bag ved Sankt Andreas Kirke).

Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.
Har du spørgsmål kan du ringe eller skrive til Sognediakon Jacob Neergaard på tlf.: 24 21 55 59 eller sognediakon@andreaskirke.dk

Naturens dag

Søndag den 10. september kl. 11-14 fejres Naturens dag på Nordre Fælled. Kom og prøv forskellige aktiviteter ved den nyindviede Myretuen, som ligger ved den sydlige indgang til Nordre Fælled. Der vil være mulighed for at prøve mountainbike, flyve med drage, smage på bålmad, klatreaktiviteter og mere.

Vi starter kl. 1100 og holder åbent indtil kl. 1400 og aktiviteterne afvikles løbende. Der er ingen tilmelding og alle er velkomne.

Børneklub i Vangedalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver torsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld.

 

Høstfejring i Skt. Andreas Kirke

Søndag den 24. september kl. 10-14 fejres høsten i Skt. Andreas Kirke. Dagen indledes med et festligt pyntet gudstjeneste kl. 10:00 i høsten tegn, hvor man kan aflevere evt. medbragte gaver fra egen avl.

Efterfølgende gentages sidste års succes, hvor der var 30 boder og mere end 300 besøgende til et høstloppemarked. Loppemarkedet åbner kl. 11:00 med levende musik, lotteri og lidt at spise.
Dagens indsamling fra kollekt, salg af borde og lotteri går til Afrika InTouch, som er vores nye indsamlingsprojekt og støtter udsatte børn på Trinity School i Tanzania. Foreningen vil også være til stede på dagen, så du kan høre meget mere om vores fremtidige samarbejde. Kom og vær med. Borde til loppemarkedet koster 20 kr. og kan bestilles på tlf: 86 43 29 02 eller på mail: kontor@andreaskirke.dk.

Der vil også være gratis frokost (hotdogs m. både okse- og svinekødspølser), levende musik og amerikansk lotteri. Det bliver med andre ord en fest.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Mandag den 4. september kl. 19 starter et nyt hold i Nordbyens Motion, nemlig et psykomotorisk hold. Her kan du blive mere opmærksom på din krop gennem fysiske øvelser, styrke, socialt samvær, leg og afspænding. Psykomotorisk bevægelse har øje for det hele menneske – fysisk, psykisk og socialt og det vil undervisningen bære præg af.

Undervisere er Mie Kragh og Rikke Hviid og det foregår over 7 gange mandage kl. 19-20 i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole. Tilmelding skal ske til marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 20425045 efter kl. 18.00 og pladserne tildeles efter først til mølle princippet.

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19.20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsenss Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsenss Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. KOntingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. De frivillige mødes hver tirsdag kl. 10, men det forventes ikke at man skal være med hver gang. Kontakt Jens Kristian Nielsen på 5080 7524 eller Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller skriv til nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Der er dog lukket fredag den 1. september pga. medlemmernes weekendtur til København. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær de øvrige fredage.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer. OBS! Der er desværre lukket i Parken mandag den 4. september.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredagene 1. og 8. september kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne, men det kræver tilmelding - du tilmelder dig i Parkens øvrige åbningstider.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken. Du kan tilmelde dig i Parkens åbningstid.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Familiesvømning: Der er opstart lige så snart renoveringen af Nørrevangsskolens svømmehal er færdig.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har ingen faste åbningstider for tiden, men laver stadig udflugter for børnefamilier og hjælper økonomisk trængte familier på forskellig vis. Følg med på foreningens facebookside.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

FDF Randers 2 Tamburkorps

Der er plads til flere i FDF Randers 2 Tamburkorps. Så er du mindst 9 år og går i tredje klasse eller over og kunne du tænke dig at spille tromme eller fløjte, så kom og vær med hos os. Du får undervisning og lærer noder, og der bliver også hygget og leget.
Der øves mandag kl. 18.30 – 20.30 (nye elever kl. 18.30 – 19.45) i FDF Randers 2s kredshus på Langvang 2

Her kan du se en lille film med tamburkorpset.

 

Weltklasse!