Bysekretariatets nyhedsbrev for oktober 2017

02-10-2017

Nyhedsbrev - Oktober 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for oktober måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

De utrolige år - kursus

Er du forælder til børn i alderen 3-8 år? Oplever du konflikter, skæld ud og dårlig stemning i familien? Ønsker du at få vendt dette og få en god hverdag med dit barn? Så tilmeld dig til 'De utrolige år'. Det er et kursus for forældre, der er motiverede til at arbejde med forældrerollen. Der er opstart for næste hold onsdag den 1. november kl. 13.45-16.00 - undervisningen kommer til at foregå i KFUMs institutioner på Glarbjergvej 107a. Tilmelding og mere info via dette link.

Fritidstjansen - forløb for unge

Fritidstjansen er et tilbud for unge i alderen 15-17 år, der bor i Nordbyen. Efter efterårsferien starter et nyt forløb for unge, der gerne vil have et fritidsjob. Det sker i et tæt samarbejde med Randers FC Jobakademi, der hjælper de unge til job i sponsorvirksomhederne. Er du selv eller har du børn i alderen 15-17 år, der godt kunne tænke sig at have et fritidsjob, kan I kontakte Claire på 4214 8608 eller finde hende på facebook og bliv tilmeldt et fem ugers forløb.

 

Undervisningstilbud

AOF Randers fortsætter med at tilbyde gratis forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt kan du møde op i undervisningstiden.

Hver onsdag kl. 14-15 underviser Gerry i engelsk for begyndere. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2. Første gang efter sommerferien er onsdag den 6. september og alle er velkomne - både nye og gamle.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Fællesspisninger

Tirsdag den 3. oktober er der en fællesspisning på Ved Byskellet 3-5, kld. kl. 17.30. Der har været tilmeldingsfrist!

Onsdag den 11. oktober er der fællesspisning i Parkcafeen på Flyvervej 5 kl. 17. Her er der byg-selv-burger på menuen.

Hold øje med opslag - i opgangene og på Bysekretariatets facebookside

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

 

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Mandag og torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter og nørklerier, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

Alle er velkomne og det kræver ingen tilmelding!

 

Fællesspisning i Myretuen

Bysekretariatet inviterer i samarbejde med Nordre Fælleds Venner til fællesspsining i Myretuen på Gl. Jennumvej onsdag den 4. oktober. Fra kl. 16 er der aktiviteter for hele familien og fra kl. 17 er der spisning. Menuen står på gullaschsuppe og det koster 25 kr pr. person over 15 år, børn under 15 år ifølge med en voksen spiser gratis. Bring meget gerne eget service, så vi mindsker affald! Tilmelding hos Mia på 4214 8607 senest tirsdag den 3. oktober.

 

Naturliv for børnefamilier

Lørdag den 21. oktober kl. 11-14 fejres børnekulturugen på Nordre Fælled. Vi mødes ved BiStaden, hvor der vil være forskellige aktiviteter for børn og deres voksne. Der vil bl.a. være et snitteværksted og mulighed for at lave bålpizza i kagedåser. Der er ingen tilmelding og alle er velkomne.

 

 

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. F.eks. er der halloweendag den 25. oktober, hvor der bliver lavet græskar og hygget med lidt uhygge! Der er ingen tilmelding.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19.20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær de øvrige fredage.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken - faste aktiviteter

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredagene 6. og 13. oktober kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne, men det kræver tilmelding - du tilmelder dig i Parkens øvrige åbningstider.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken. Du kan tilmelde dig i Parkens åbningstid.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Familiesvømning: Der er opstart lige så snart renoveringen af Nørrevangsskolens svømmehal er færdig - det ser ud til at blive midt i november.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

Aktivitetsforeningen Jennumparken - udflugter

Udover de faste aktiviteter som du kan læse om ovenfor, inviteres medlemmerne i Aktivitetsforeningen i efteråret på nogle udflugter - ofte med en mindre deltagerbetaling. Se opslag i opgangene, facebooksiden eller kom forbi Parken i åbningstiden for mere information eller tilmelding.

7. oktober: Udflugt til Moesgaard Museum ved Aarhus

30. oktober: Udflugt til Klatreparken i Fladbro Skov

4. november: Tysklandstur

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har ingen faste åbningstider for tiden, men laver stadig udflugter for børnefamilier og hjælper økonomisk trængte familier på forskellig vis. Følg med på foreningens facebookside.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

 

Weltklasse!