Bysekretariatets nyhedsbrev for november 2018

02-11-2018

Nyhedsbrev - November 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for november måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning.Og nu kommer Parkrun til Randers Nordby. Fra lørdag den 3. november kl. 9 kan du hver uge være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Velkommen til ny medarbejder

Vi siger velkommen til Mia Rødsgaard, som er ansat pr. 1, november til stillingen som økonomisk boligsocial medarbejder i projektet Råd til huslejen. Mia har kontor på Flyvervej 5, men vil være til at træffe i RandersBolig på Marsvej 1 en dag om ugen. 

Mia overtager stillingen efter Diana Christensen, som nu er blevet boligsocial medarbejder i HotSpot i Bysekretariatet.

Se kontaktoplysninger på hjemmesiden.

Spisning og netværk på Nordre Fælled

Bysekretariatet og Nordre Fælleds Venner inviterer til en spændende aften i Myretuen. Her vil der være aftensmad, netværksmuligheder og inspiration. Der er besøg af Jeppe Spure fra handlingsfællesskabet Sager der samler, mulighed for at finde samarbejdsvenner til dine gode idé eller projekt og for at komme med idéer til Nordre Fælled og Myretuen. Hvis du vil være med til spisning, er der tilmelding hos Claire på 4214 8608, men du er også velkommen uden!

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Mia Rødsgaard på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi. Lige nu kan du bl.a. se en liste over de forskellige steder, man kan søge julehjælp.

Nisser og trolde på Nordre Fælled

Efteråret er over os og det betyder, at der er masser af materialer i naturen, der kan bruges til kreative projekter. Natur og ungdom Randers inviterer til en kreativ dag lørdag den 17. november kl. 11-14 i og ved Myretuen. Temaet vil være nisser og trolde og børnefamilier og andre interesserede inviteres til nogle hyggelige timer i naturen.

Julegaveværksted i Myretuen

Datoerne 29. november og 6. december er der julegaveværksted i Myretuen. Her kan børn i skolealderen være med til at lave julegaver til familie og venner og julepynt af ting man finder i naturen. Der er ingen tilmelding og alle børn er velkomne - er de yngre end 6 år, skal der være en voksen med.

MyWay har åbent for henvendelser

Den 1. november blev der åbnet for henvisninger til et nyt hold i MyWay. Målgruppen er unge mellem 15 og 25 år, som oplever udfordringer og derfor mistrives i hverdagen. Hvis du selv eller en du kender har det sådan og er interesseret i at høre mere om MyWay-forløbene, så er du velkommen til at kontakte os på 4214 8605 eller sende en mail til henvis.myway@msbolig.dk. Se mere på vores hjemmeside.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster 25-30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Tirsdag den 6. november kl. 17 i Vangdalen, nærmere bestemt Ved Byskellet 3-7, kld. (husk indgang fra altansiden). Her er der gullasch på menuen. Tilmelding hos Mia Breinhild på 4214 8607.

Tirsdag den 27. november kl. 17 på Nørrebrogade 120. Her er menuen ikke besluttet endnu, men du vil kunne se opslag i opgangene og på facebook.

Onsdag den 5. december kl. 17 holdes den traditionsrige julefællesspisning i Parkcafeen. Tilmelding foregår ved at hente billet i Parkcafeen.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

14. november: Syværksted

21. november: Bordfodboldturnering

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet for kun 35 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne er desværre lukket for tiden pga. sygdom. Hold øje med kirkens facebookside og her i nyhedsbrevet for hvornår de åbner igen.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke. Tilmelding på vip@andreaskirke.dk.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år mandade kl. 9.45 i kirken. Tilmelding på vip@andreaskirke.dk.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Kirke og kødsovs er en familiegudstjeneste efterfulgt af aftensmad for børnefamilier. Næste gang er tirsdag den 27. november kl. 17. Det er gratis, men der er tilmelding til spisning torsdagen før på tlf. 8643 2902 eller kontor@andreaskirke.dk

Familiekrea er en kreativ dag for børnefamilier. Søndag den 25. november kl. 14-17 kan du være med til at lave en adventskrans eller en juledekoration. Det koster 20 kr. at være med og de går til materialer. Der er tilmelding onsdagen før på kontor@andreaskirke.dk

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko Fredag den 2. november kl. 18.30-20.30

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Som noget nyt vil foreningen også mødes hver tirsdag kl. 18.30-20 i Ved Byskellet 3-5, kld.

Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år iflg. med voksen) i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal (rabat på 50 kr, hvis kun dette hold benytes)  Dette hold er pt. på pause pga. sygdom.

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Mandag den 5. november arrangerer foreningen et møde i Myretuen i samarbejde med Bysekretariatet. Læs mere om det ovenfor.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

   

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!