Bysekretariatets nyhedsbrev for november 2017

02-11-2017

Nyhedsbrev - November 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for november måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Myretuen nomineret til fagpris

BL Danmarks Almene Boliger har valgt at nominere Myretuen til fagprisen Bedste boligsociale projekt. Der er tre nominerede til prisen (ud af 34 indstillede projekter) og endelig afstemning og afsløring af vinder foregår til Almene Boligdage 17, der foregår i Aarhus 17.-18. november.

Nørkleklub og Åben café flytter

Nørkleklubben og Åben café er vokset ud af lokalerne i Bysekretariatet og flytter derfor til de større og mere lyse lokaler i Parkcafeen. Det gør også plads til nye deltagere, så kom og se om det er noget for dig. Der er gratis kaffe og te.

Nørkleklub: Mandag og torsdag kl. 9.30-11.30

Åben café: Mandag og torsdag kl. 13-15

Politisk marked - Kommunalvalg 2017

Fredag den 10. november kl.15-18 inviterer LO-fagbevægelsen til politisk marked på Nørrevangsskolen. Her kan du høre, hvad politikerne vil - og politikerne kan høre, hvad du vil! Alle partier og lister, der stiller op til Randers Byråd til kommunalvalget 21. november, er indbudt til at have egen bod, og der bliver også en række debatmøder. I cafeen er der musik og sang - og gratis kaffe og kage. Alle er velkomne.

 

Undervisningstilbud

AOF Randers fortsætter med at tilbyde gratis forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt kan du møde op i undervisningstiden.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Fællesspisninger

Onsdag den 8. november kl. 17 er der iransk madaften på Nørrebrogade 120. Tilmelding til Mia på 4214 8607 senest den 3. november. Husk eget service!

Torsdag den 30. november kl. 17 er der fællesspisning i Vangdalen - det foregår i lokalerne Ved Byskellet 3-5, kld. (indgang fra altansiden).

Onsdag den 6. december kl. 17 er der julefællesspisning i Parkcafeen. Her vil der også være juleklip.

Hold øje med opslag - i opgangene og på Bysekretariatets facebookside

Det koster 25 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år ifølge med en voksen at deltage i en af fællesspisningerne.

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub og Åben café.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

BRUGERUNDERSØGELSE!!!

Der gennemføres i øjeblikket en brugerundersøgelse af Parkcafeen. Du kan deltage ved enten at udfylde et skema i cafeen, eller ved at benytte dette link til et onlinespørgeskema. Hvis du ønsker det, kan du, når du deltager i undersøgelsen, være med i lodtrækningen om 10 madbilletter til en værdi af 300 kr. Vinderen bliver udtrukket til julefællesspisningen den 6. december, men vinderen får også direkte besked.

 

 

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

Naturliv for børnefamilier

Der holdes aktivitetsdag med nisser, trolde og alle mulige underjordiske væsener lørdag den 11. november kl. 11-14. Arrangøren er Natur og Ungdom og mødestedet er ved BiStaden på Nordre Fælled. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

 

Cykelskole

Har du aldrig fået lært at cykle? Så er chancen her nu! Foreningen Scandinavia Restore Hope (http://srhope.dk/) har cykelundervisning for voksne hver lørdag kl. 14 Ved Byskellet 3-5, 8920 Randers NØ indtil lørdag d. 16. december.

 

 

Julegaveværksteder

Traditionen tro bliver det muligt for børnene i Nordbyen at deltage i et julegaveværksted, hvor man kan lave julegaver til venner og familie. Det er målrettet børn i skolealderen, men yngre børn er velkomne sammen med en voksen. 

21. november kl. 15-17 på Falkevej 35, kld.

22. november kl. 15.30-17.30 i Myretuen på Gl. Jennumvej

5. december kl. 15-16 i Ved Byskellet 3-5, kld.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Nogle af afdelingerne har endda fået de første planter i jorden. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside 

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne

Kirkekrummerne er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken

Fontænen

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Familiekrea

Adventstiden nærmer sig, og søndag den 26. november kl. 14-17 har du mulighed for at være med til at lave adventskranse (1 pr. familie) og juledekorationer. Pris: 20 kr. for materialer.

FamilieKrea er et tilbud til børnefamilier, som har lyst til at lave forskellige kreative aktiviteter med hinanden og andre børnefamilier fra deres nærområde. Eftermiddagen indledes med en kort børneandagt i kirken, hvorefter den kreative aktivitet begynder. Inden vi er færdige runder vi af med kaffe og hjemmebagt kage. 

Tilmelding til kontor@andreaskirke.dk senest onsdag den 22. november.

Har du spørgsmål til noget af ovenstående kan du ringe eller skrive til Sognediakon Jacob Neergaard på tlf.: 24 21 55 59 eller sognediakon@andreaskirke.dk

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19.20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær de øvrige fredage.

Uddannelsen af bydelsmødre fortsætter og fra den 9. november kan du tage fire nye moduler af uddannelsen. Hvis du er interesseret i at være med på uddannelsen, kan du kontakte Mia på 4214 8607 eller Claire på 4214 8608.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredagene 6. og 13. oktober kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne, men det kræver tilmelding - du tilmelder dig i Parkens øvrige åbningstider.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 fra den 25. november.

Tysklandstur: Den 4. november drager foreningens medlemmer på tur til grænsen. Der er desværre ikke flere billetter til turen.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

Weltklasse!