Bysekretariatets nyhedsbrev for marts 2019

11-03-2019

Nyhedsbrev - Marts 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for marts, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Newroz

Onsdag den 20. marts kl. 15-18 fejrer Kurdisk Kulturforening nytår, newroz, med bål og traditionel kurdisk mad i Myretuen for enden af Gl. Jennumvej. Newroz, som betyder ny dag, fejres blandt de forskellige folkeslag i Mellemøsten og herunder også af kurderne. Alle inviteres til at være med til at fejre forårets komme og det kurdiske nytår.

Brandkadetter - nyt hold

Det nye hold brandkadetter er under rullende opstart - så du kan godt nå at komme med. Brandkadetter er et tilbud til både drenge og piger fra 8. klasse og op til 17 år, der har lyst til udfordringer og nye fællesskaber. Der er undervisning og aktiviteter hver onsdag kl. 18-21 på Falcks uddannelsescenter på Langvang og det er gratis at være med. Hvis du har lyst til at være med eller vil vide mere, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 - du er også velkommen til at møde op på Langvang onsdag kl. 18.

 

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Mia Rødsgaard på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Boruvænget inviterer til suppeaften

Torsdag den 21. marts kl. 17.30-19 inviterer Borupvænget på Gl. Hobrovej 136 alle fra lokalområdet til at deltage i en suppeaften. Konceptet er simpelt: Alle sidder ved langborde og spiser suppe og brød sammen, får snakket med andre fra lokalområdet - og overlader madlavningen og opvasken til os. Det koster 35 kr. pr. voksen og 20 kr. pr. barn at deltage - det betales kontant eller med mobilepay ved indgangen. Tilmelding efter først-til-mølle-princip senest den 15. marts via sms med navn og antal børn og voksne til Sonja på 4214 8604.

Suppeaftener vender tilbage til september.

Mød Politiet og Beboerrådet

Beboerrådet har inviteret Østjyllands Politi på besøg og inviterer alle beboere i området til en aften, hvor politiet vil fortælle om det arbejde, de gør for at sikre tryghed, bl.a. i boligområder. Samtidig inviterer beboerrådet til en snak om, hvordan vi selv kan være med til at vores boligområde fortsat skal være et trygt og dejligt sted at bo. Det foregår i Parkcafeen på Flyvervej 5 onsdag den 27. marts kl. 18.30.

Legepatruljen søger nye legeinstruktører

Har du lyst til at blive uddannet legeinstruktør og få nogle timers sommerferiejob, som en del af Legepatruljen i Nordbyen? Som legeinstruktør vil du være med til at igangsætte lege for børn i dit lokalområde i samarbejde med Bysekretariatets medarbejdere. Du skal være positiv, nysgerrig og ansvarsbevidst i alderen 13-17 år. For at komme i betragtning skal du også være hjemme i mindst tre uger i skolens sommerferie og deltage i uddannelsen nogle eftermiddage og aftener i maj og juni. Du skal sende en ansøgning til Diana på dch@msbolig.dk, hvor du fortæller hvorfor du gerne vil være med.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster 30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Onsdag den 6. marts kl. 17 i Parkcafeen på Flyvervej 5. Menuen står på byg-selv-burger med lækkert tilbehør og ovnkartofler. Der kan købes kaffe og kage efter maden. Efter maden er der også banke for både børn og voksne, hvor vi spiller om små påskeoverraskelser.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 13-16. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

OBS! Pr. 1. marts er Retshjælpens træffetid i Bysekretariatet ændret til kl. 13-16.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet/brunch for kun 35 kr. kl. 9-10.

Du kan købe gavekort til brunch i Parkcafeen.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Fastelavnsfest lørdag den 2. marts kl. 14. Der indledes med en børnegudstjeneste og derefter følger der tøndeslagning for både børn og voksne, og der rundes af med fastelavnsboller og varm kakao. Det er gratis at deltage og alle er velkomne - både med og uden udklædning.

Kor Der er mulighed for både drenge og piger at synge i kor i Skt. Andreas Kirke. Om onsdagen kl. 18.15-19.15 øver Aspirantkoret, hvor drenge og piger fra 3. klasse og op kan være med. Pigekoret øver torsdage kl. 17.30-19.15 og er for piger i alderen 12-25 år. Kontakt organist Vibeke på 2872 9527.

Mit tørklæde - mit valg

Museum Østjylland har frem til den 2. april en tørklædeudstilling. Som en del af udstillingen udstilles tørklæder udlånt til museet af forskellige kvinder, bl.a. kvinder fra Nordbyen. Det er gratis at besøge udstillingen i Kulturhuset på 1. sal (ovenpå biblioteket).

Tirsdag den 5. marts kl. 19-20.30 er der en omvisning i udstillingen, hvor fokus er på indvandring og integration i Randers. Billet til 50 kr kan købes på museumoj.dk under program.

Lørdag den 16. marts kl. 15-17 inviteres der til dialogmøde, hvor du kan høre kvinder fra Randers om deres tørklædehistorie. Özlem Cekic styrer mødet. Det er gratis at deltage men du skal hente en billet på museumoj.dk

Fugletema på Nordre Fælled

Natur & Ungdom Randers står for en række aktiviteter for børnefamilier og andre interesserede på Nordre Fælled. Lørdag den 16. marts kl. 13-16 inviterer de til en eftermiddag med fugletema. Her skal der bl.a. kigges på hvad fuglene spiser og hvor de bor. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Sommerferietilbud til børnefamilier

Bor du i en af afdelingerne på listen og har et lavt rådighedsbeløb, kan du ansøge om at komme på gratis ferie med din familie i sommerferien. Du kan finde alle oplysninger og ansøgningsskema på vores hjemmeside. Ansøgningsfrist er 1. april kl. 10. Hvis du har brug for hjælp til ansøgningen eller har spørgsmål er du velkommen til at komme forbi Bysekretariatet alle mandage i marts mellem kl. 14-17.

MyWay er åben for henvisninger

Den 1. marts blev der åbnet for henvisninger til et nyt hold i MyWay. Målgruppen er unge mellem 15 og 25 år, som oplever udfordringer og derfor mistrives i hverdagen. Hvis du selv eller en du kender har det sådan og er interesseret i at høre mere om MyWay-forløbene, så er du velkommen til at kontakte os på 4214 8605 eller sende en mail til henvis.myway@msbolig.dk. Se mere på vores hjemmeside.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. tirsdag og fredag kl. 18-20 - og indimellem om lørdagen. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes en gang om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter.

Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

Foreningen indkalder til generalforsamling onsdag den 6. marts kl. 19 i Parkcafeen på Flyvervej 5. Du kan finde dagsorden på foreningens facebookside.

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!