Bysekretariatets nyhedsbrev for marts 2017

03-03-2017

Nyhedsbrev - Marts 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for marts måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

Rejsegilde for Myretuen

Byggeriet af Myretuen ved indgangen til Nordre Fælled går planmæssigt. Og der er nu tid til rejsegilde. Det foregår torsdag den 9. marts kl. 13.30. Alle er velkomne.

Bydelsmødreuddannelse

Bysekretariatet og Bydelsmødreforeningen samarbejder om at tilbyde uddannelse af nye bydelsmødre - og genopfriskning for de "gamle". Uddannelsen bliver delt op i moduler og man vælger selv om man vil tage et eller flere moduler. Det første modul handler om metoder i bydelsmødrearbejdet og indeholder foruden en introduktion fire undervisningsgange. Undervisningen kommer til at foregå om aftenen, og den er planlagt til at starte i uge 13. Du kan allerede tilmelde dig nu - eller høre mere - hos Claire på 4214 8608 eller Sonja på 4214 8604.

 

 

Gratis juridisk rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

 

 

Nordbyen sorterer

Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere dit affald? Hver torsdag i februar og marts kan du spørge Cecilie fra Affaldskontoret i Parkcaféen mellem kl. 15-17.30. Du kan også sætte et like ved facebooksiden Nordbyen sorterer og få gode råd om affaldssorteringen.

Undervisning i sprog

Der er danskundervisning hver tirsdag kl. 8.30 til 10.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Det er såkaldt fvu-undervisning, dvs. forberedende voksenundervisning og det er både for dem med dansk som modersmål og som andetsprog. Det er AOF Randers, der står for undervisningen. Hvis du tror det er noget for dig, er du velkommen forbi.

Du kan også komme til engelskundervisning for begyndere i Bysekretariatet hver tirsdag kl. 11-12 og hver onsdag kl. 14-15. Og hver onsdag kl. 15-16 er der engelsk samtaletræning for elever i de større klasser i folkeskolen.

Hver onsdag kl. 15-16.30 er der samtaletræning på dansk til Sprogcafé i Parkcafeen på Flyvervej 5.

 

 

 

 

 

Computerundervisning

Der er computerundervisning for begyndere hver mandag i Bysekretariatet kl. 9.30-11.30. Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.

Husk at hvis du har brug for at låne en computer, så står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden. Her er der også gratis wi-fi, hvis du vil bruge din egen computer, tablet eller smartphone.

Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i Nordbyen, nærmere bestemt i Andreashuset på Hadsundvej 79. Her handler det om såkaldte open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.

 

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

 

 

 

Fællesspisninger

Torsdag den 9. marts kl. 17 er der fællesspisning hvor du kan designe din egen burger i Parkcafeen. Tilmelding foregår ved at du køber en billet i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Næste fællesspisning i Glarbjergvejområdet er tirsdag den 21. marts kl. 17.30 på Falkevej 35, kld. Der er lakselasagne med flutes og salat på menuen. Der er tilmelding til Claire på 4214 8608.

I Vangdalen er der fællesspisning på Ved Byskellet 3-7, kld. tirsdag den 7. marts kl. 17.30. Her består menuen af lasagne. Der er tilmelding til Toke på 4214 8603 eller tlu@msbolig.dk inden kl. 10 mandag den 6. marts.

Det koster 25 kr. pr. voksen at være med til fællesspisning - børn spiser gratis, men skal også være tilmeldt.

Husk at alle beboere i Nordbyen er velkomne til alle fællesspisninger på tværs af de tre områder.

 

 

Babycaféerne

Babycaféen på Husarvej 20, kld. holder åbent hver tirsdag kl. 10-12.

Babycaféen i Vangdalen har åbent hver anden mandag kl. 10-12 (i ulige uger).

Begge steder er der en sundhedsplejerske til stede hver gang og du kan få målt og vejet dit barn, og få en snak med sundhedsplejersken og de andre forældre om livet som småbørnsfamilie. Derudover vil der være vekslende oplæg og undervisning, som man kan deltage i.

Programmet for foråret i begge babycaféer kan du finde på Bysekretariatets hjemmeside.

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

Sprogcafé

Hver onsdag kl. 15 til ca. 16.30 i Parkcafeen på Flyvervej 5 afholdes der såkaldt sprogcafé. Det handler kort og godt om at tale dansk sammen. Det er en mulighed for dem, der ikke taler så godt dansk endnu til at øve sig, sammen med dem, der enten har dansk som modersmål eller taler det rigtig godt. Er du en af de sidstnævnte og har du lyst til at hjælpe dine naboer med at blive bedre til at tale dansk, er du meget velkommen forbi til en hyggelig eftermiddag - hvor I måske kan øve jer i at sige rødgrød med fløde sammen!

Anonym rådgivning

Hver torsdag mellem kl. 13.30 og 15 er der mulighed for at booke en tid for anonym rådgivning. Her kan du snakke med en socialrådgiver om det du har på hjerte. Det kan være spørgsmål til papirer fra kommunen eller andre offentlige instanser, spørgsmål i forhold til børneopdragelse eller teenagebørn eller noget helt tredje. Der er også mulighed for at blive ringet op af en socialrådgiver. For at booke en tid eller aftale telefonrådgivning, skal du henvende dig til Mia. Du træffer Mia på tlf. 4214 8607.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Mandag kl. 16-17 på Nørrevangsskolen: Sjov for børn med Gitte (børn fra 2 år sammen med en voksen).

Mandag kl. 19-20 på Nørrevangsskolen: Zumba med Sevgi (voksne - børn over 12 år iflg. med voksen).

Tirsdag kl. 19-19.30 og 19.30-20 på Nørrevangsskolen: Vandgymnastik med Marianne (voksne fra 16 år - vær opmærksom på at det koster 75 kr. ekstra at gå på disse hold)

Onsdag kl. 16.30-17.30 på Rismølleskolen: Pilates med June (voksne fra 16 år)

Onsdag kl. 17.30-18.30 på Rismølleskolen: Yoga med June (voksne fra 16 år)

Det koster kun 250 kr. pr. sæson at være medlem af Nordbyens Motion - og kun 75 kr. ekstra for vandgymnastik. Følg med på foreningens facebook-side for evt. ændringer.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Foreningen holde generalforsamling onsdag den 22. marts kl. 19 i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Nordre Fælleds Venner holder generalforsamling i Parkcafeen onsdag den 5. april kl. 19. Generalforsamlingen er åben for alle. Inden er der mulighed for at deltage i fællesspisning fra kl. 18. Det kræver tilmelding senest den 27. marts til Birthe Duelund på duelund.birthe@gmail.com eller tlf. 3089 0389.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder  åbent hver fredag fra kl. 10.30-14 på Husarvej 20, kld. Der er forskellige aktiviteter, som syning, avislæsning, madlavning og hyggesnak, og foreningen arrangerer også forskellige udflugter for medlemmerne.

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning. Du er også velkommen til at besøge foreningen inden du beslutter dig for om du vil blive medlem.

Foreningen holder generalforsamling i åbningstiden fredag den 3. marts 2017.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Dart: Hver onsdag kl. 18-20. Alle medlemmer er velkomne.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredag den 10. marts kl. 18.30-21. (Bemærk at der ikke er børnedisko fredag den 3. marts pga. MGP-event lørdag den 4. marts).

Familiesvømning er hver lørdag kl, 10-12 på Nørrevangsskolen.

MGP: Lørdag den 4. marts afholdes der MGP og du har mulighed for at se det i Parken i selskab med andre medlemmer. Der er åbent fra kl. 18, som alle lørdage, MGP starter kl. 20 (med optakt fra kl. 19.30) og der er åbent indtil der er fundet en vinder af MGP 2017.

Generalforsamling: Foreningen holder den årlige generalforsamling den 26. marts. Overvej om du har lyst til at stille op til bestyrelsen. Nærmere info i indkaldelsen.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har åbent for aktiviteter for børn i deres familiehus på Husarvej 32, kld. Der er åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 med aktiviteter for børn og rådgivning til familier, især omkring kvindeproblemer.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!