Bysekretariatets nyhedsbrev for maj 2019

30-04-2019

Nyhedsbrev - Maj 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for maj, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Vi elsker krimier - gør du?

Mandag den 6. maj kl. 14.30 kan du i Parkcafeen på Flyvervej 5 høre  Jacob Holm Krogsøe og Dorthe Meyer Andreassen fra Randers Bibliotek fortælle om hvilke krimier de elsker - og hvilke de elsker at hade. Udover at få tips til krimilæsningen, vil du få en masse anekdoter om Jacob og Dorthes møder med forskellige krimiforfattere. Tilmelding på sms eller mail til Sonja på 4214 8604 eller sonja@msbolig.dk senest fredag den 3. maj.

Mandagshygge ved Falken

Diana laver aktiviteter for børn og unge ved Falken, det nye udendørsområde ved Falkevej/Hadsundvej. Det er følgende mandage kl. 16-17.

6. maj: Tennis

20. maj: Volleyball

27. maj: Badminton

Se en film om Falken her

Onsdagshygge i Myretuen

Hver onsdag kl. 15-16 frem til sommerferien inviterer Claire og Diana til onsdagshygge for børn og unge i Myretuen. Der er forskellige aktiviteter hver gang. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - man møder bare op.

8. maj: Elbrænderværksted

15. maj: Brætspil

22. maj: Stenbilleder

Brandkadetter

Det nye hold brandkadetter er under rullende opstart - så du kan godt nå at komme med. Brandkadetter er et tilbud til både drenge og piger fra 8. klasse og op til 17 år, der har lyst til udfordringer og nye fællesskaber. Der er undervisning og aktiviteter hver onsdag kl. 18-21 (dog ikke 1. maj) på Falcks uddannelsescenter på Langvang og det er gratis at være med. Hvis du har lyst til at være med eller vil vide mere, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 - du er også velkommen til at møde op på Langvang en onsdag lidt før kl. 18.

 

Nat på Nordre Fælled

Hele familien er inviteret til at fejre aftenen op til Grundlovsdag med en hyggelig nat i naturen på Nordre Fælled. Der tændes bål ved BiStaden, så stemning er klar til sang og fortællinger, og der er gemmeleg og refleksløb som alle kan være med til. Man kan få en plads i shelter eller i et telt, men må også gerne medbringe eget telt eller hængekøje. Du skal selv medbringe liggeunderlag og sovepose - og husk masser af varmt tøj. Man medbringer også selv madpakke. Det foregår tirsdag den 4. juni fra kl. 19 og mødestedet er Myretuen. Tilmelding hos Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk

Fælleshaven ved Myretuen

Hver tirsdag kl. 9-10 og hver torsdag kl. 15-16 er der fælles arbejde og hygge i fælleshaven ved Myretuen. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - men skulle du have lyst til at vide mere, kan du kontakte Claire på 4214 8608.

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb eller gåtur

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Mia Rødsgaard på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Tirsdagshygge i Vangdalen

Diana inviterer alle børn og unge til tirsdagshygge i Vangdalen. I maj er det efterfølgende tirsdage kl. 15-16.

7. maj ved Bysekretariatets lokaler i Ved Byskellet 3-5 (altansiden): Kongespil

14. maj ved Bysekretariatets lokaler: Elbrænderværksted

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster 30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Den 13. maj kl. 17 er der fællesspisning og hygge på Nørrebrogade 120. Randers Bibliotek kommer på besøg og efter maden kan du deltage i gåtursbanko. Menuen står på kalkunfrikadeller med kartoffelsalat og grønt. Husk eget service! Tilmelding hos Mia på 4214 8607 senest den 7. maj.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 13-16. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet/brunch for kun 35 kr. kl. 9-10.

Du kan købe gavekort til brunch i Parkcafeen.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9.30-12.30 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Kirke og kødsovs er en kort familiegudstjeneste med efterfølgende gratis fællesspisning. Næste gang er den 28. maj kl. 17-ca. 18.30. Der er tilmelding på 8643 2902 eller kontor@andreaskirke.dk senest torsdagen før.

Kor Der er mulighed for både drenge og piger at synge i kor i Skt. Andreas Kirke. Om onsdagen kl. 18.15-19.15 øver Aspirantkoret, hvor drenge og piger fra 3. klasse og op kan være med. Pigekoret øver torsdage kl. 17.30-19.15 og er for piger i alderen 12-25 år. Kontakt organist Vibeke på 2872 9527.

Din bolig - vores historie

Nationalmuseet indsamler historier fra beboerne i de almene boliger i Danmark i anledning af at boligforeningernes interesseorganisation BL har 100 års jubilæum. Nationalmuseet vil gerne høre din historie om dit liv og dit hjem. Indtil den 30 juni kan du indsende din historie via dinbolig.natmus.dk

Familietur til Udbyhøj

Den 26. maj er der Kystens og Fjordens Dag. Denne dag kan du komme med på tur til Udbyhøj. Her kan du se kabelfærgen, stranden, legepladsen, lystbådehavnen, grejbasen, børnehavnen og, hvis vi er heldige, en sæl. Der bliver mulighed for en sejltur med færgen, leg på havnens områder, krabbefiskeri og meget andet. Der er gratis bus fra Myretuen kl. 13, som er retur ca. kl. 17. Hvis man kører i egen bil, skal man være på Udbyhøj Færgehavn kl. 13.45. Tilmelding til bus hos naturformidler Anne Tang Andreasen på anne.tang.andreasen@gmail.com eller sms til 2834 2592. Børn kun ifølge med voksne!

Træerne og livet i skoven - for børnefamilier

Lørdag den 11. maj kl. 13-16 inviterer Natur og Ungdom til aktivitet for børnefamilier i Myretuen. Med udgangspunkt i den går vi på tur, finder forskellige træer og undersøger, hvordan de er og hvem der lever i dem. Tilbage i Myretuen snitter vi figurer i forskellig slags træ - og så bruger vi også træ som brænde til bålet, så vi kan lave popcorn.

 

Nordbyposten er udkommet

Nordbyposten blev i sidste uge omdelt til alle husstande i helhedsplanens område i Nordbyen. Skulle du ikke have modtaget et eksemplar, kan du læse Nordbyposten på Bysekretariatets hjemmeside - eller hente et eksemplar i Parkcafeen. 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-20.. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Fredag den 3. maj kl. 18.30-20.30

VR-hygge: Lørdag den 11. maj kl. 10-22 er der VR-hygge i Parken. Her kan du prøve at spille på en gammeldags arkademaskine eller Farming Simulator. Du kan se hvordan en 3D-printer virker. Du kan også tage din egen computer eller playstation med og spille sammen med andre. Der er mulighed for at købe et rundstykke (5 kr) til morgenmad og aftensmad til 25 kr. Der er tilmelding i Parken senest den 7. maj (husk medlemskort).

Krea for børn og voksne: Tirsdag den 21. maj kl. 18-20

Familiesvømning: Er gået på sommerferie indtil september.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes en gang om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter.

Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Foreningen indkalder til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 21. maj kl. 19 i Myretuen. På dagsordenen er forslaget om nedlæggelse af foreningen, der blev vedtaget på den ordinære generalforsamling den 9. april. Vedtægterne kræver at to på hinanden følgende generalforsamlinger vedtager forslag om nedlæggelse, derfor denne ekstraordinære generalforsamling. 

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!