Bysekretariatets nyhedsbrev for juni 2019

04-06-2019

Nyhedsbrev - Juni 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for juni, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Aktiv familieferie

Har du hjemmeboende børn fra 6 år og ældre? Bor du i Jennumparken, Glarbjergvejsområdet eller Vangdalen? Har du ikke anden mulighed for sommerferie sammen med dine børn? Så er der mulighed for gratis at komme med Bysekretariatet på højskole i uge 32. Der er tale om en 5 dages aktiv familieferie, hvor der er forskellige aktivteter for store og små. Der er plads til 10 familier. Hør mere om muligheden for at komme i betragtning hos Mia på 4214 8607 eller Bjarke på 4214 8602 senest den 28. juni.

Mandagshygge ved Falken

Diana laver aktiviteter for børn og unge ved Falken, det nye udendørsområde ved Falkevej/Hadsundvej. Det er følgende mandage kl. 16-17.

17. juni: Kongespil

24. juni: Basketball

Se en film om Falken her

Onsdagshygge i Myretuen

Hver onsdag kl. 15-16 frem til sommerferien inviterer Claire og Diana til onsdagshygge for børn og unge i Myretuen. Der er forskellige aktiviteter hver gang. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - man møder bare op.

12. juni: Find insekter

19. juni: Mal på sten

26. juni: Naturkunst

Brandkadetter

Det nye hold brandkadetter er under rullende opstart - så du kan godt nå at komme med. Brandkadetter er et tilbud til både drenge og piger fra 8. klasse og op til 17 år, der har lyst til udfordringer og nye fællesskaber. Der er undervisning og aktiviteter hver onsdag kl. 18-21 på Falcks uddannelsescenter på Langvang og det er gratis at være med. Hvis du har lyst til at være med eller vil vide mere, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 - du er også velkommen til at møde op på Langvang en onsdag lidt før kl. 18.

 

Nat på Nordre Fælled

Hele familien er inviteret til at fejre aftenen op til Grundlovsdag med en hyggelig nat i naturen på Nordre Fælled. Der tændes bål ved BiStaden, så stemning er klar til sang og fortællinger, og der er gemmeleg og refleksløb som alle kan være med til. Man kan få en plads i shelter eller i et telt, men må også gerne medbringe eget telt eller hængekøje. Du skal selv medbringe liggeunderlag og sovepose - og husk masser af varmt tøj. Man medbringer også selv madpakke. Det foregår i dag tirsdag den 4. juni fra kl. 19 og mødestedet er Myretuen. Tilmelding hos Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk

Fælleshaven ved Myretuen

Hver tirsdag kl. 9-10 og hver torsdag kl. 15-16 er der fælles arbejde og hygge i fælleshaven ved Myretuen. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - men skulle du have lyst til at vide mere, kan du kontakte Claire på 4214 8608.

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb eller gåtur

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Tirsdagshygge i Vangdalen

Diana inviterer alle børn og unge til tirsdagshygge i Vangdalen. I maj er det efterfølgende tirsdage kl. 15-16.

4. juni: Volleyball på volleyballbanen

11. juni: Insektvæddeløb ved boldbanerne

18. juni: Mal på sten ved Bysekretariatets lokale i Ved Byskellet 3-5

25. juni: Fodbold ved boldbanerne

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster normalt 30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Den 19. juni kl. 16-19 er der grillhygge i Parkcafeen. Her medbringer man selv kød til grillen, mens kartoffelsalat, salat og brød leveres af Parkcafeen. En billet koster kun 20 kr. pr voksen og er gratis for børn under 14 år - den kan hentes i Parkcafeen efter først-til-mølleprincippet. Der er kongespil og hygge fra kl. 16-17 og grillen er varm fra kl. 17. 

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 13-16. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

5. juni: Vi bager lækre cookies

12. juni: Vi leger udedørslege som "Gå i dåsen"

19. juni: Vi laver perleplader og har fri leg

26. juni: Vi laver alle mulige slags lækre smoothies

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet/brunch for kun 35 kr. kl. 9-10. Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Fredag den 28. juni er sidste dag, der serveres mad af Randers Produktionshøjskole i Parkcafeen. I forbindelse med det inviteres alle beboere i området til farvelkaffe og kage torsdag den 27. juni kl. 13-15.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9.30-12.30 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Kor Der er mulighed for både drenge og piger at synge i kor i Skt. Andreas Kirke. Om onsdagen kl. 18.15-19.15 øver Aspirantkoret, hvor drenge og piger fra 3. klasse og op kan være med. Pigekoret øver torsdage kl. 17.30-19.15 og er for piger i alderen 12-25 år. Kontakt organist Vibeke på 2872 9527.

Din bolig - vores historie

Nationalmuseet indsamler historier fra beboerne i de almene boliger i Danmark i anledning af at boligforeningernes interesseorganisation BL har 100 års jubilæum. Nationalmuseet vil gerne høre din historie om dit liv og dit hjem. Indtil den 30 juni kan du indsende din historie via dinbolig.natmus.dk

Spiselig vandring på Nordre Fælled

Tirsdag den 18. juni kl. 16.30-18 er der spiselig vandring på Nordre Fælled. Nordre Fælled har både åbne enge og små skovområder, som vi vil vandre omkring for at finde spiselige ting i naturen. Turen er organiseret i samarbejde mellem naturvejleder Mogens Christensen fra Kronjyllands Spisekammer. Mødestedet er ved Myretuen og du skal have noget med til at samle ting i – en kurv, en spand eller lignende. Tilmelding hos Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk

De vilde blomsters dag - for børnefamilier

Der er mange forskellige slags blomster på Nordre Fælled. Søndag den 16. juni kl. 13-16 mødes vi ved Myretuen og går derfra en tur rundt i området og plukker blomster. Tilbage i Myretuen laver vi blomsterkranse og tørrer blomster. Vi maler fine postkort med naturens egne blomsterbladefarver. Og til sidst laver vi også pandekager over bål.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-20.. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Fredag den 7. juni kl. 18.30-20.30

Skt. Hansfejring: Søndag den 23. juni kl. 19 på Bygger'n. Pølse og sodavand fra kl. 19 og bålet tændes kl. 20. Billetter til 10 kr. kan købes i Parken i åbningstiden. Med billetten får man en pølse og en sodavand.

Sommerfest: Fredag den 28. juni til søndag den 30. juni holder Aktivitetsforeningen sommerfest i og omkring Beboerhuset på Flyvervej 1. Der kommer nærmere oplysninger på opslag og på facebook.

Familiesvømning: Er gået på sommerferie indtil september.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes en gang om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter.

Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Alle hold i Nordbyens Motion er nu gået på sommerferie. 

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!