Bysekretariatets nyhedsbrev for juli 2019

28-06-2019

Nyhedsbrev - Juli 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for juli, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Aktiv familieferie

Har du hjemmeboende børn fra 6 år og ældre? Bor du i Jennumparken, Glarbjergvejsområdet eller Vangdalen? Har du ikke anden mulighed for sommerferie sammen med dine børn? Så er der mulighed for gratis at komme med Bysekretariatet på højskole i uge 32. Der er tale om en 5 dages aktiv familieferie, hvor der er forskellige aktivteter for store og små. Der er plads til 10 familier. Hør mere om muligheden for at komme i betragtning hos Mia på 4214 8607 eller Bjarke på 4214 8602 hurtigst muligt!

Sommerferieaktiviteter

Nordbyen kommer til summe af liv i sommerferien. Get2sport kommer til Nordbyen med en masse sjove aktiviteter, som f.eks. lasergame, atletik og dans. Derudover er der legepatrulje-aktiviteter, grillhygge og andet. Se oversigten over alle aktiviteterne på Bysekretariatets hjemmeside.

Feriecamp

I uge 28 får vi gæster i Nordbyen, når Landsforeningen af Væresteder afholder der årlige feriecamp på Langvang med aktiviteter på Langvang og Nordre Fælled. Der er også omkring 500 voksne og børn fra Nordbyen, der deltager i campen. Bysekretariatet står for en skattejagt mandag eftermiddag og en bålaften onsdag aften og her er andre også velkomne til at deltage.

Til de tilmeldte deltagere: Du kan finde flere oplysninger om feriecampen på Bysekretariatets hjemmeside. Husk at alle skal møde personligt for at få sit armbånd mandag den 8. juli mellem kl. 10 og 17.

Fælleshaven ved Myretuen

Hver tirsdag kl. 9-10 og hver torsdag kl. 15-16 er der fælles arbejde og hygge i fælleshaven ved Myretuen. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - men skulle du have lyst til at vide mere, kan du kontakte Claire på 4214 8608.

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb eller gåtur

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk Der er Parkrun hver lørdag - også i sommerferien!

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Gratis rådgivning

Retshjælpen har sommerferielukket i Nordbyen hele juli og august. I juli måned kan du få retshjælp på Randers Bibliotek onsdag kl. 12-15. Djurslands Retshjælp har helt lukket i august.

Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

Børneklubben har sommerferielukket i ugerne 27-32!

 

Parkcafeen

Randers Produktionshøjskole har nu haft sin sidste åbningsdag i Parkcafeen. Der er derfor lukket for salg af mad i caféen. Bysekretariatet arbejder stadigvæk på at finde en ny samarbejdspartner til Parkcafeen.

Mandag og torsdag er der fortsat muligt at komme i Parkcafeen og få en kop kaffe eller te sammen med andre beboere i området, låne en computer, tage et spil, se fjernsyn eller få en gratis bog med hjem. Om formiddagen er der desuden mulighed for at deltage i Nørkleklub og om eftermiddagen er der Åben Café. I juli og august er der lidt andre åbningstider.

Åbningstider i juli:

Uge 27: Mandag og torsdag kl. 9.30-15

Uge 28: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 9-12

Uge 29-32: Lukket pga. sommerferie

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9.30-12.30 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Følg med deres facebookside i forhold til ferie og andre nyheder.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

MyWay - nyt hold

Projekt MyWay åbner op for henvisninger til et nyt hold den 15. august kl. 8.00. Så kender du en ung i alderen 15-25 år, der kunne have glæde af et forløb i MyWay, er du velkommen til at kontakte os på 4214 8605 eller henvis.myway@msbolig.dk fra den 15. august. Vi inviterer den unge til en forsamtale og finder i fællesskab ud af om MyWay er det rigtige tilbud.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-20.. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Sommerfest: Fredag den 28. juni til søndag den 30. juni holder Aktivitetsforeningen sommerfest i og omkring Beboerhuset på Flyvervej 1. Der er nærmere oplysninger på opslag og på facebook.

Familiesvømning: Er gået på sommerferie indtil september.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen

Bydelsmødrene har sommerferielukket i skolernes sommerferie.

Bydelsmødreforeningen mødes en gang om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter. Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Alle hold i Nordbyens Motion er nu gået på sommerferie. 

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!