Bysekretariatets nyhedsbrev for januar 2019

11-01-2019

Nyhedsbrev - Januar 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for januar, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Havekursus og fælleshave

Vi søger 12 personer eller grupper, der har lyst til at være med til at etablere små køkkenhaver ved Myretuen. Det hele indledes med et kursus (som man også kan deltage i uden at være med i køkkenhaveprojektet) over tre gange. Her vil Lotte Kramer fra Praktisk Økologi undervise i at planlægge have, spiring og udplantning. Det koster 100 kr at deltage i kurset og tilmelding forgåre hos AOF Randers på 8643 0000. Vælger du at deltage i etableringen af køkkenhaverne, får du yderligere et sæt haveværktøj til brug under deltagelse i haveprojektet, udvalg af frø til udplantning i fælleshaven, dit eget bed ved Myretuen. Desuden er du med til et hyggeligt havefællesskab med hyggelige arrangementer i løbet af sæsonen og kan have medindflydelse på udviklingen af fælleshaven ved Myretuen. Hvis du vil vide mere inden tilmelding, kan du kontakte Claire på 4214 8608.

Del af samarbejdet med AOF Randers omkring projekt Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen.

Broderiworkshop

Kom og lær at brodere. Du kan lære at pynte dit tøj eller lave pynteting med broderier på. Underviseren er Birgit Bendtsen og der er undervisning I Parkcafeen 5 mandage i træk fra og med den 7. januar kl. 9.30-11.30. Det koster 100 kr. at deltage i hele kurset. Tilmelding hos AOF Randers på 8643 0000. Du kan sagtens nå at hoppe med på anden undervisningsgang som er den 14. januar kl. 9.30-11.30.

Del af samarbejdet med AOF Randers omkring projekt Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen.

 

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Mia Rødsgaard på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Boruvænget inviterer til suppeaften

Tirsdag den 22. januar kl. 17.30-19 inviterer Borupvænget på Gl. Hobrovej 136 alle fra lokalområdet til at deltage i en suppeaften. Konceptet er simpelt: Alle sidder ved langborde og spiser suppe og brød sammen, får snakket med andre fra lokalområdet - og overlader madlavningen og opvasken til os. Det koster 35 kr. pr. voksen og 20 kr. pr. barn at deltage - det betales kontant eller med mobilepay ved indgangen. Tilmelding efter først-til-mølle-princip senest den 18. januar via sms med navn og antal børn og voksne til Sonja på 4214 8604.

Der bliver også holdt suppeaften den 28. februar og den 21. marts.

Vinterfest

Lørdag den 2. februar kl. 15.30-17.30 holder Natur og Ungdom i samarbejde med Bysekretariatet og Aktivitetsforeningen Jennumparken en vinterfest. Vi mødes ved Myretuen og laver lanterner (medbring et tomt syltetøjsglas uden etiketter). Derefter går vi i lanterneoptog gennem skoven for til sidst at samles omkring bål til sang og varme drikke ved BiStaden. Tilmelding på vinterfest17@gmail.com eller sms til Pia på 2116 2422.

Dansk og engelsk

Du har mulighed for at gå til undervisning i både dansk og engelsk i Bysekretariatet. Tirsdag kl. 8.30-10.45 er der dansk - her koster det 10 kr. pr. gang at deltage. Tirsdag kl. 11-12.45 er der engelsk - her koster det 25 kr. pr. gang at deltage. 

Dansk og engelsk tilbydes i samarbejde med AOF Randers, som del af projekt Nordlys, Folkeoplysning i Nordbyen. Tilmelding foregår enten ved at ringe til AOF på tlf. 8643 0000 eller til første undervisningsgang.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster 30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Tirsdag den 29. januar kl. 17 i Vangdalen på Ved Byskellet 3-7, kld. (husk indgang fra altansiden). Denne aften bliver en festaften med musik, quiz og MGP-hygge for hele familien. Menuen står på stegt kylling med pastasalat og grøn salat. Tilmelding hos Diana på 4214 8613.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

16. januar: Vi laver små pizzaer på pitabunde

23. januar: Hygge med brætspil og snacks

30. januar: Syværksted og fri leg

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet/brunch for kun 35 kr. kl. 9-10.

Du kan købe gavekort til brunch i Parkcafeen - en oplagt julegave!

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Kirke og kødsovs er en kort gudstjeneste og gratis aftensmad for børn og børnefamilier. Næste gang er tirsdag den 5. februar kl. 17. Tilmelding med navn og antal børn og voksne op tlf. 8643 2902 eller kontor@andreaskirke.dk

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedag i Parken: Alle børn, der er medlemmer af Aktivitetsforeningen inviteres til hygge i Parken lørdag den 19. januar kl. 13-ca. 17. Der bliver vist film, og der er konkurrencer, leg og disco.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes to gange om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter.

Hver tirsdag kl. 18.30-21 foregår det i Bysekretariatets lokale i Vangdalen, Ved Byskellet 3-7, kld.

Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!