Bysekretariatets nyhedsbrev for januar 2018

03-01-2018

Nyhedsbrev - Januar 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for januar måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Godt nytår!

Vi i Bysekretariatet ønsker alle beboere og samarbejdspartnere et rigtig godt nytår. Tak for et godt og begivenhedsrigt 2017!

Beboerrådet inviterer til fest

Er du aktiv i dit lokalområde? Har du lyst til at engagere dig mere, men er ikke kommet i gang endu? Så kom og mød andre engagerede beboere, når Beboerrådet inviterer til en hyggelig aften i Parkcafeen onsdag den 31. januar. Der serveres et let måltid kl. 18 og derefter vil der både være lidt underholdning og fejring af det frivillige arbejde, der bliver lavet i Nordbyen. Der bliver bl.a. overrakt diplomer til de kvinder, der har færdiggjort bydelsmødreuddannelse.

Tilmelding er nødvendig senest onsdag den 24. januar til Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk.

Nordbyposten er udkommet

Lige op til juleferien udkom Nordbyposten og blev husstandsomdelt i hele området. Men du kan også læse Nordbyposten her på Bysekretariatets hjemmeside. God læselyst!

Socialt samvær og hygge

Nørkleklub og åben café er tilbud til alle beboere i Nordbyen om socialt samvær og hygge. Begge foregår i Parkcafeen på Flyvervej 5, og der er god plads til nye deltagere. Så hvis du er nysgerrig, kan du bare komme forbi og se om det er noget for dig! Der er gratis kaffe og te.

Nørkleklub: Mandag og torsdag kl. 9.30-11.30 fra og med mandag den 8. januar

Åben café: Mandag og torsdag kl. 13-15 fra og med mandag den 8. januar

Babyklub - nyt forløb

Tirsdag den 9. januar starter der er nyt forløb i Babyklubben, som er et tillbud til forældre til børn under 2 år om at deltage i et 8 ugers forløb med fokus på barnets undvikling. Det foregår hver tirsdag kl. 9.30-11.30 i Børnehuset Jennumparken og der er sundhedsplejserske og boligsocial medarbejder til stede. Du kan tilmelde dig babyklubben hos Mia på 4214 8607.

Undervisningstilbud

AOF Randers fortsætter med at tilbyde gratis forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag fra og med den 9. januar kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt, kan du møde op i undervisningstiden.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

FritdsTjansen

Fra 1. januar har FritidsTjansen skiftet kontaktperson. Det er nu Bjarke, du skal kontakte, hvis du eller dine børn i alderen 13-17 år, har brug for hjælp til at finde et fritidsjob. Der er planlagt opstart på et nyt forløb i FritidsTjansen sidst i januar. I forløbet lærer man at skrive ansøgninger og hvordan man henvender sig til en arbejdsgiver, der er også noget om løn og rettigheder og så er der konkret hjælp til at finde et arbejde. Kontakt Bjarke, hvis du vil vide mere på 4214 8602 eller bjn@randersbolig.dk.

 

 

Fællesspisning i Vangdalen

Tirsdag den 16. januar kl. 17.30 er der fællesspisning i Ved Byskellet 3-5, kld. Menuen står, efter ønske fra sidste fællesspisnings deltagere, på boller i karry. Alle er velkomne til fællesspisning - det koster 25 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år ifølge med en voksen. Der er tilmelding hos Mia på 4214 8607.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside, hvor du blandt andet kan se planerne for udvidelse af projektet med bl.a. skaterbane og siddetrappe.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 i Andreashuset på Hadsundvej 79 (lukket den 3. januar). Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke - nyt hold starter den 10. januar.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag fra og med den 9. jnauar kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank - i samarbejde med Venligboerne Randers. Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Der er uddeling (anonymt) den 19. januar kl. 14-17 i kirken. Hvis du vil vide mere kan du kontakte Anni hos Venligboerne på 3066 0141 eller sogendiakon Jacob på 2421 5559.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredagene 5. og 12. januar kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 (ikke i skoleferier)

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn med Susanne (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Weltklasse!