Bysekretariatets nyhedsbrev for december 2018

03-12-2018

Nyhedsbrev - December 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for december måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Jul i Parkcafeen

Parkcafeen har pyntet fint op og der er dejlig julestemning, når man træder indenfor døren. Onsdag den 19. december og torsdag den 20. december er der julebuffet til frokost kl. 11.30-12.30. Til aftensmad kl. 17-18 onsdag den 19. december er der flæskesteg på menuen og torsdag kan du også spise dejlig buffet til aftensmad. Fredag den 21. december går Parkcafeen på juleferie efter at have serveret brunch kl. 9-10.

Du kan også købe årets julegave i Parkcafeen - nemlig et gavekort til brunch.

Vi ses i Parkcafeen!

Broderiworkshop

Kom og lær at brodere. Du kan lære at pynte dit tøj eller lave pynteting med broderier på. Underviseren er Birgit Bendtsen og der er undervisning I Parkcafeen 5 mandage i træk fra og med den 7. januar kl. 9.30-11.30. Det koster 100 kr. at deltage i hele kurset. Tilmelding hos AOF Randers på 8643 0000.

Del af samarbejdet med AOF Randers omkring projekt Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen.

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Mia Rødsgaard på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi. Lige nu kan du bl.a. se en liste over de forskellige steder, man kan søge julehjælp.

Julegaveværksted

Torsdag den 13. december kl. 15-18.30 er der julegaveværksted og fællesspisning i Ved Byskellet 3-5 ,kld. Kl. 15-17 er der julegaveværksted - her er det gratis at deltage. Fra kl. 17 er der fællesspisning med risengrød og pakkeleg - her koster det 20 kr. pr. person at deltage. Man kan godt deltage i kun den ene aktivitet! Tilmelding til begge aktiviteter hos Mia Breinhild på 4214 8607 senest den 12. december.

Juleværksted i Myretuen

Den 6. december er der juleværksted i Myretuen. Her kan børn i skolealderen være med til at lave julegaver til familie og venner og julepynt af ting man finder i naturen. Det er gratis at deltage, men der er tilmelding hos Claire på 4214 8608. Aktiviteterne er målrettet børn i skolealderen - børn under 6 år er velkomne, men skal være sammen med en voksen. Husk varmt tøj!!

Dansk og engelsk

Du har mulighed for at gå til undervisning i både dansk og engelsk i Bysekretariatet. Tirsdag kl. 8.30-10.45 er der dansk - her koster det 10 kr. pr. gang at deltage. Tirsdag kl. 11-12.45 er der engelsk - her koster det 25 kr. pr. gang at deltage. 

Dansk og engelsk tilbydes i samarbejde med AOF Randers, som del af projekt Nordlys, Folkeoplysning i Nordbyen. Tilmelding foregår enten ved at ringe til AOF på tlf. 8643 0000 eller til første undervisningsgang.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster 25-30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Onsdag den 5. december kl. 17 holdes den traditionsrige julefællesspisning i Parkcafeen. Der er allerede udsolgt! 

Tirsdag den 15. januar kl. 17 i Vangdalen på Ved Byskellet 3-7, kld. (husk indgang fra altansiden). Tilmelding hos Mia Breinhild på 4214 8607.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

OBS! Retshjælpen har desværre lukket mandag den 3. december!

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

5. december: Juleklip

12. december: Julebag

26. december: Lukket pga. juleferie

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der morgenmadsbuffet/brunch for kun 35 kr. kl. 9-10.

Du kan købe gavekort til brunch i Parkcafeen - en oplagt julegave!

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Parkcafeen har juleferie 23. december-1. januar!!

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Julekoncert: Søndag den 16. december kl. 15 er der julekoncert med kirkens aspirantkor og pigekor, der synger dansk og engelsk julemusik. Der er gratis adgang.

Nordbyens juletræsfest: Traditionen tro inviterer alle Nordbyens børn og barnlige sjælpe til juletræsfest. Det foregår lørdag den 29. december kl. 13-16 på Nørrevangsskolen. Der serveres risengrød til alle og for børnene er der godteposer (kræver billet som koster 10 kr.). Der er tilmelding og billetkøb på kirkekontoret på Hadsundvej 81 senest den 13. december.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Juletræsfest i Parken: Lørdag den 8. december kl. 13-16. Julehygge for hele familien. Godteposer til børnene for kun 10 kr. - der skal købes billet på forhånd og senest den 5. december i Parken.

Tur til Tivoli Friheden mellem jul og nytår - nærmere oplysninger på facebook og opslag i opgange!

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes to gange om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter.

Hver tirsdag kl. 18.30-21 foregår det i Bysekretariatets lokale i Vangdalen, Ved Byskellet 3-7, kld.

Hver fredag i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion:

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år iflg. med voksen) i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal (rabat på 50 kr, hvis kun dette hold benytes)  Dette hold er pt. på pause pga. sygdom.

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

Bysekretariatet ønsker god jul og godt nytår til alle læsere af nyhedsbrevet!  

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!