Bysekretariatets nyhedsbrev for december 2017

01-12-2017

Nyhedsbrev - December 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for december måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Glædelig jul og godt nytår!

Det er måske lidt tidligt - men vi i Bysekretariatet vil gerne ønske alle beboere, samarbejdspartnere og andre modtagere af nyhedsbrevet en rigtig glædelig jul og godt nytår!

Vi har lukket mellem jul og nytår!

Socialt samvær og hygge

Nørkleklub og åben café er tilbud til alle beboere i Nordbyen om socialt samvær og hygge. Begge foregår i Parkcafeen på Flyvervej 5, og der er god plads til nye deltagere. Så hvis du er nysgerrig, kan du bare komme forbi og se om det er noget for dig! Der er gratis kaffe og te.

Nørkleklub: Mandag og torsdag kl. 9.30-11.30

Åben café: Mandag og torsdag kl. 13-15

Nordbyens juletræsfest

Alle Nordbyens børn og barnlige sjæle inviteres til den årlige juletræsfest i hallen ved Nørrevangsskolen fredag den 29. december kl. 13-16. Der vil være aktiviteter, juleshow og musik. Der danses om juletræet og hvem ved om julemanden kigger forbi. Det er gratis at deltage, men der er tilmelding på kirkekontoret ved Skt. Andreas Kirke på Hadsundvej 81 senest fredag den 16. december. Her udleveres børnebilletter, der ved festens afslutning kan byttes til en pose med julegodter. Det er Skt. Andreas Kirke og Menighedsplejen, der står for juletræsfesten.

Undervisningstilbud

AOF Randers fortsætter med at tilbyde gratis forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt kan du møde op i undervisningstiden.

 

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

Den 6. december bliver der julehygget med slik, juletræ og julepynt og den 13. december er der julebagning.

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her

Der er juleferielukket fra og med torsdag den 21. december - og åbent igen fra og med tirsdag den 2. januar.

 

Traditionen tro serverer Parkcafeen julebuffet til frokost de sidste par dage op til juleferien: I år er det tirsdag den 19. og onsdag den 20. december kl. 11.30-12.30, du kan nyde dejlig julemad for kun 30 kr. 

 

Cykelskole

Har du aldrig fået lært at cykle? Så er chancen her nu! Foreningen Scandinavia Restore Hope (http://srhope.dk/) har cykelundervisning for voksne hver lørdag kl. 14 Ved Byskellet 3-5, 8920 Randers NØ indtil lørdag d. 16. december.

 

 

Julegaveværksted

Traditionen tro er det muligt for børnene i Nordbyen at deltage i et julegaveværksted, hvor man kan lave julegaver til venner og familie. Det er målrettet børn i skolealderen, men yngre børn er velkomne sammen med en voksen. Der er allerede afholdt to julegaveværksteder på hhv. Falkevej og i Myretuen, men der er stadigvæk mulighed for at nå at være med til det sidste som bliver afholdt tirsdag den 5. december kl. 15-16 i Ved Byskellet 3-5, kld.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside, hvor du blandt andet kan læse om at afdeling 24 er ved at få sat belysning op.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 i Andreashuset på Hadsundvej 79 (lukket den 27. december og den 3. januar)

Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Nordbyens juletræsfest: læs længere oppe.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredagene 1. og 8. december kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 (ikke i skoleferier)

Tur til Den Gamle By: Lørdag den 2. december kl. 10-16. Billetter kan købes i Parken fredag den 1. december.

Juletræsfest med julemarked: Lørdag den 9. december kl. 13-16 i Beboerhuset på Flyvervej 1. Det koster 10 kr. pr. barn at deltage og sidste billetsalg er onsdag den 6. december

Julebuffet i Parkcafeen: Onsdag den 20. december kl. 13-15 inivteres medlemmer i Aktivitetsforeningen til en hyggelig julebuffet i Parkcafeen på Flyvervej 5. Det koster kun 10 kr. pr. person at deltage. Billetter fås i Parken senest onsdag den 13. december.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

Frivillige efterlyses til juletræsfesten den 9. december - hvis du har tid og lyst til at give en hånd med til at give børnene en god dag, kan du skrive til bestyrelsen via facebook.

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19.20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Weltklasse!