Bysekretariatets nyhedsbrev for august 2019

01-08-2019

Nyhedsbrev - August 2019

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for august, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde. Du kan læse om persondatapolitik her

Mad fra alverdens lande

Fra den 13. august og 8 tirsdage frem er der et forløb med fælles madlavning ved Myretuen. Vi laver mad fra forskellige lande, inspirerer hinanden og giver gode idéer til lette og billige retter. Det er gratis at deltage og det er et børnevenligt forløb, så hele familien kan deltage. Det er hver tirsdag kl. 16-18.30 og der er tilmelding til forløbet hos Mia på tlf. 4214 8607.

Sommerferieaktiviteter

Nordbyen summer af liv her i sommerferien. Get2sport tilbyder en masse sjove aktiviteter. Derudover er der legepatrulje-aktiviteter, grillhygge og andet. Se oversigten over alle aktiviteterne på Bysekretariatets hjemmeside.

New Energy - forløb for piger

New Energy er et samarbejde mellem Bysekretariatet, Randers HK og Made In Randers om et fællesskab for piger i alderen 12-15 år med fokus på kost og motion - og sjovt og hyggeligt fællesskab. Vi mødes mandag eftermiddage i perioden september til november - første gang er mandag den 2. september. Hvis du vil være med, eller høre mere, kan du kontakte Diana på 4214 8613, Mia på 4214 8607 eller Tugce Keskin hos Randers HK på 6018 3391.

 

Fælleshaven ved Myretuen

Hver tirsdag kl. 9-10 og hver torsdag kl. 15-16 er der fælles arbejde og hygge i fælleshaven ved Myretuen. Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - men skulle du have lyst til at vide mere, kan du kontakte Claire på 4214 8608.

Parkrun - ugentligt og gratis 5 km løb eller gåtur

På verdensplan deltager 3 mio. mennesker ugentligt i Parkrun - et gratis 5 km løb med tidstagning - nu også i Randers. Hver lørdag kl. 9 kan du være med til at løbe eller gå 5 km og få taget tid. Så kan du se om du bliver bedre fra uge til uge - eller måske løbe i konkurrence med en flok venner. Parkrun er en social ting og alle kan være med - kom og se om det er noget for dig! Hvis du vil have taget tid skal du først registrere dig på hjemmesiden www.parkrun.dk Der er Parkrun hver lørdag - også i sommerferien!

Råd til huslejen

I Bysekretariatet kan alle beboere i RandersBolig få økonomisk rådgivning ved henvendelse til Bjarke på 4214 8602 eller Kaj på 2290 9388. Vidste du at du også kan følge Råd til huslejen på facebook? Her kan du få gode råd og tips til hverdagsøkonomi.

Gratis juridisk rådgivning

Retshjælpen har sommerferielukket hele august. 

Fra 2. september kan du træffe Retshjælpen hver mandag kl. 9-12 i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

Børneklubben har sommerferie frem til den 14. august!

14. august: Vandkrig med vandballoner (hvis vejret tillader)

21. august: Ansigstmaling

28. august: Fri leg

Parkcafeen - Nørkleklub og Åben Café

Mandag og torsdag er det muligt at komme i Parkcafeen og få en kop kaffe eller te sammen med andre beboere i området, låne en computer, tage et spil, se fjernsyn eller få en gratis bog med hjem. Om formiddagen er der desuden mulighed for at deltage i Nørkleklub og over middag er der Åben Café. 

Åbningstider i august:

Uge 31 og 32: Lukket pga. sommerferie

Fra mandag den 12. august: Hver mandag og torsdag kl. 9-14

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab. Det koster normalt 30 kr. pr. voksen og børn under 14 år er gratis.

Tirsdag den 13. august er der fællesspisning i Myretuen.

Mandag den 26. august er der fællesspisning i Vangdalen.

Hold øje med Bysekretariatets facebookside og opslag i opgangene for flere oplysninger. 

MyWay - nyt hold

Projekt MyWay åbner op for henvisninger til et nyt hold den 15. august kl. 8.00. Så kender du en ung i alderen 15-25 år, der kunne have glæde af et forløb i MyWay, er du velkommen til at kontakte os på 4214 8605 eller henvis.myway@msbolig.dk fra den 15. august. Vi inviterer den unge til en forsamtale og finder i fællesskab ud af om MyWay er det rigtige tilbud.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Diana på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9.30-12.30 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Følg med deres facebookside i forhold til ferie og andre nyheder.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. tirsdag, torsdag og fredag kl. 18-20.. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Familiesvømning: Er gået på sommerferie indtil september.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparkens afd. 27, 28, 56 eller 104 betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen

Bydelsmødrene har sommerferielukket i skolernes sommerferie.

Bydelsmødreforeningen mødes en gang om ugen til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter. Det foregår hver fredagkl. 10.30-14.30  i Andreashuset på Hadsundvej 79. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne.

 

Nordbyens Motion

Fra uge 34: 

Mandag kl. 19-20: Zumba Fitness (voksne og børn over 12 år sammen med en voksen). Nørrevangsskolens lille gymnastiksal.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates (fra 16 år). Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole.

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga (fra 16 år). Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole.

Torsdag kl. 18.30-20: Afspænding og callanetics (fra 16 år): Nørrevangsskolens lille gymnastiksal.

Der er også et vandgymnastikhold, der starter på et senere tidspunkt.

Tilmelding foregår ved kontooverførsel af kontigent - se mere på facebooksiden.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

 

 

 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

 

Har du kommentar eller nyheder til nyhedsbrevet, er du velkommen til at sende en mail til sonja@msbolig.dk

Weltklasse!