Bysekretariatets nyhedsbrev for august 2018

06-08-2018

Nyhedsbrev - August 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for august måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen. Du kan læse om persondatapolitik her

Sommerferieaktiviteter

I sommerferien er der en række aktiviteter i Nordbyen - også i denne uge, som er den sidste før skolerne starter. På Bysekretariatets hjemmeside kan du få en oversigt over aktiviteter.

Mad fra alverdens lande - forløb over 8 uger

Bor du i Jennumparken, Glarbjergvejområdet eller Vangdalen og har børn under 18 år? Kunne du tænke dig at lære at lave mad fra andre lande og selv lære andre om dit lands madkultur? Så har du mulighed for at tilmelde dig et 8 ugers madlavningsforløb, hvor vi lærer hinanden at lave mad fra forskellige lande i verden. Forløbet startet den 21. august kl. 16-ca.18.30 på Nørrevangsskolen og fortsætter i alt 8 tirsdage. Det er gratis at deltage og tilmelding er hos Mia på 4214 8607.

Fælleshaven ved Myretuen

Fælleshaven ved Myretuen blomstrer. Har du tid og lyst til at give en hånd med pasning og plejning af vores nye fælleshave, kan du blive udstyret med nogle haveredskaber, som du kan bruge ved arbejdet. Har du lyst til at være sammen med andre om havearbejdet, kan du være med tirsdagene 7. og 14. august kl. 9-10 og torsdag den 16. august kl. 16-17. Du kan kontakte Claire på 4214 8608 for mere info. Fælleshaven er en del af Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen.

KFUM Fodbold holder åben træning

KFUM Fodbold inviterer til åben træning på Langvang Stadion lørdag den 11. august kl. 11-15. Der vil være forskellige sjove tiltag og alle er velkomne. Arrangementet er lavet i samarbejde mellem KFUM, Bysekretariatet, Randers Komune, DGI og Randers FC.

Legepatruljen

I sommerferien rykker Legepatruljen ud i området og sætter lege i gang for børnene. Du kan kende Legepatruljens unge på den grønne t-shirt. Se hvornår og hvor du kan møde Legepatruljen i sommerferieoversigten her.

MyWay

Den 1. august blev der åbnet for henvisninger til et nyt hold i MyWay. Målgruppen er unge mellem 15 og 25 år, som oplever udfordringer og derfor mistrives i hverdagen. Hvis du selv eller en du kender har det sådan og er interesseret i at høre mere om MyWay-forløbene, så er du velkommen til at kontakte os på 4214 8605 eller sende en mail til henvis.myway@msbolig.dk.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. Her kan du komme selv eller tage familien med til en hyggelig og afslappet aften uden madlavning og i godt selskab:

Onsdag den 8. august kl. 17 ved Glarbjergvej 122. Fra kl. 16 er der leg med legepatruljen og så er der spisning kl. 17. Mendbring selv kød og så sørger vi for tilbehør. 20 kr pr voksen og børn under 12 år spiser gratis med. Tilmelding på sms til Louise Bro på 4214 8613 senest i dag mandag den 6. august.

Onsdag den 16. august kl. 17.30 kan du være med til en udendørs madklub ved Myretuen. Her kan du være med til at lave mad og spise ude i det fri sammen med andre. Det koster 25 kr. pr voksen pr. gang og er gratis for børn under 14 år. Tilmelding hos Claire på 4214 8608. Inden fællesspisningen er det muligt at deltage i lettere havearbejde i fælleshaven ved Myretuen fra kl. 16. (Dette arrangement er en del af Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen).

Torsdag den 30. august kl. 17 i Ved Byskellet 3-5, kld. Menuen står på mexicanske pandekager med lækkert fyld. Det koster 30 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år. Tilmelding til Mia på 4214 8607 senest den 20. august.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp har sommerferie hele august måned, men fra mandag den 3. septemeber tilbyder de igen gratis juridisk rådgivning i Nordbyen hver mandag. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

I uge 32 er der kun åbent til morgenmad og frokost.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Louise på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne, der er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse, mødes hver onsdag kl. 17-19 og første gang efter sommerferie er den 15. august.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 9-12 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Første gang efter sommerferien er den14. august.

Kirke og kødsovs er en kort gudstjeneste efterfulgt af gratis aftensmad for børnefamilier. Næste gang er tirsdag den 28. august kl. 17-18.30. Der er tilmelding senest torsdag den 9. august på tlf. 8643 2902.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet er ved at være ved vejs ende. Derfor inviteres du til indvielse lørdag den 25. august kl. 14-17. Der er start ved det store, nye mødested på Falkevej. Her er der taler ved borgmester Torben Hansen, formand for RandersBolig Jan Guldmann og direktør i RandersBolig Kenneth T. Hansen. Kl. 14.30 til 17 er der aktiviteter på de forskellige mødesteder i området, som f.eks. skattejagt, ansigtsmaling, BMX og meget mere. Der vil være mulighed for at få en kop kaffe og et stykke kage - og der er saftevand til børnene. 

Du kan se friske billeder fra området på projektets facebookside.

 

Picnic og naturtur på Nordre Fælled

Tirsdag den 7. august kl. 11-14 holder Randers Kommunes naturvejleder Lars Maagaard en mininaturtur på Nordre Fælled. Turen er for alle - også folk i kørestol. Mødestedet er Myretuen og så bliver det er tur på stierne på fælleden. Undervejs bliver der kigget på planter og naturen. Der er ingen tilmelding, så man møder bare op. Det er en picnictur, så husk madpakke og drikkevarer og evt. noget til at sidde på.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Hold øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær. Fredag den 17. august er første gang efter sommerferien.

 

Nordbyens Motion

Aktiviteterne i Nordbyens Motion starter op igen i uge 34.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år iflg. med voksen) i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal (rabat på 50 kr, hvis kun dette hold benytes)

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne i Nørrevangsskolens svømmehal (bemærk tillægspris på 75 kr)

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June i Pigernes gymnastiksal på Randers Statsskole

Torsdag kl. 19-20.30: Afspænding og callanetics i Nørrevangsskolens lille gymnastiksal

Tilmelding og indmeldelse foregår ved at overføre kontingentet på 300 kr (husk evt. rabat ved Sjov for børn eller tillægspris på vandgymnastik) til foreningens konto (5395 0537022). Du skal angive tlf., email, fødselsdato og hold - navn og adresse skulle gerne komme automatisk.

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

   
 

Persondataforordning

Bysekretariatet er som del af boligforeningen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse her.

I forbindelse med at du tilmeldte dig dette nyhedsbrev opgav du navn og email-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til at sende nyhedsbreve til dig og vil aldrig blive videregivet til tredjepart. Du kan afmelde nyhedsbrevet her

Weltklasse!