Bysekretariatets nyhedsbrev for april 2017

31-03-2017

Nyhedsbrev - April 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for april måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Vindere af lodtrækning

Som annonceret i Nordbyposten og på Bysekretariatets facebookside blev der i dag kl. 12 trukket lod blandt modtagerne af dette nyhedsbrev om fine præmier.

Vinder af 1. præmien, et gavekort til en biograftur for to med popcorn og sodavand, blev: Jonna Poulsen

Vinderne af 2. og 3. præmien som er påskeæg blev: John Hansen og Mahmut Zubcevic.

Vinderne bliver kontaktet direkte.

Bydelsmødreuddannelse

Bysekretariatet og Bydelsmødreforeningen samarbejder om at tilbyde uddannelse af nye bydelsmødre - og genopfriskning for de "gamle". Uddannelsen bliver delt op i moduler og man vælger selv om man vil tage et eller flere moduler. Det første modul handler om familielivet og metoder i bydelsmødrearbejdet og indeholder foruden en introduktion fem undervisningsgange. Undervisningen kommer til at foregå torsdage i tidsrummet kl. 16-19.30, og den er planlagt til at starte torsdag den 20. april kl. 16. Du kan allerede tilmelde dig nu - eller høre mere - hos Claire på 4214 8608 eller Sonja på 4214 8604.

 

Danmark spiser sammen

I uge 17 sætter Folkebevægelsen mod ensomhed igen fokus på glæden ved at spise sammen. Som du kan læse på s. 8 i Nordbyposten er Nordbyen med igen i år. I Parkcafeen bliver der fokus på at spise sammen hele ugen. Der er en fællesspisning i Glarbjergvej-området tirsdag den 25. april og samme dag holder Skt. Andreas Kirke fællesspisning for familier i forbindelse med en familiegudstjeneste kl. 17. Kom og spis sammen med andre beboere i Nordbyen - og husk at det kan du gøre hele året!

Nordbyen spiser sammen i Parkcafeen

I Parkcafeen bliver Danmark spiser sammen-ugen markeret på festlig vis. Menuen er sammensat, så der er noget for enhver smag og efter alle måltider bliver der serveret kaffe og kage. Der er festlige indslag til alle måltider, hvor ikke kun lokale beboere, men også Randers Bibliotek og Randers Musikskole serverer forskellig slags underholdning. Glæd dig til offentliggørelsen af ugens program i næste uge! Indtil videre kan du se menuen her på Bysekretaritets hjemmeside.

Randers spiser sammen - spiser du med?

Bysekretariatet er medarrangør sammen med Ældre Sagen og Randers Kommune for et stort spisearrangement i Fritidscentret i Vestergade torsdag den 27. april kl. 17-20. Der er underholdning og humoristisk foredrag ved tidliger PET-mand Hugo Mortensen. Menuen står på lækker paprikasuppe med kylling og bagefter er der kaffe og kage. Se mere her

Vi spiser kage sammen

I Nordbyen har vi to områdecentre, Møllevang på Garnisonsvej og Borupvænget på Gl. Hobrovej. Begge centre byder alle beboere i Nordbyen indenfor i deres caféer i Danmark spiser sammen-ugen, når de holder store kageborde tirsdag den 25. april. På Møllevang er det kl. 14-16 og på Borupvænget kl. 13.30-15.30. Begge steder betaler du 40 kr. for kaffe og kage.

 

Gratis juridisk rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

 

 

Helhedsplanen 2017-21

Helhedsplanen for Randers Nordby 2017-21 er nu blevet endelig godkendt af Randers Byråd og Boligorganisationerne, og Landsbyggefonden har givet tilsagn om midlerne. Arbejdsopgaverne i den nye helhedsplan er også fordelt mellem de boligsociale medarbejdere, så vi er klar til at gå i gang, når den nye helhedsplan træder i kraft den 1. juni. Hvad helhedsplanen indeholder kan du læse mere om i det nye nummer af Nordbyposten her

Fællesspisninger

Torsdag den 6. april kl. 17 er der fællesspisning med tamilsk tema i Parkcafeen. Tilmelding foregår ved at du køber en billet i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Næste fællesspisning i Glarbjergvejområdet er tirsdag den 21. marts kl. 17.30 på Falkevej 35, kld. Der er lakselasagne med flutes og salat på menuen. Der er tilmelding til Claire på 4214 8608.

I Vangdalen er der fællesspisning på Ved Byskellet 3-7, kld. tirsdag den 7. marts kl. 17.30. Her består menuen af lasagne. Der er tilmelding til Toke på 4214 8603 eller tlu@msbolig.dk inden kl. 10 mandag den 6. marts.

Det koster 25 kr. pr. voksen at være med til fællesspisning - børn spiser gratis, men skal også være tilmeldt.

Husk at alle beboere i Nordbyen er velkomne til alle fællesspisninger på tværs af de tre områder.

Førstehjælp til småbørn

Er du småbørnsforældre til et barn under 3 år, har du mulighed for at deltage i "Førstehjælpskursus til småbørn" tirsdag den 25.april kl.10-11.30 i Babycaféen på Husarvej 20, kld.
Der er et begrænset antal pladser, så husk tilmelding via sms til Mia på 4214 8607. Det er gratis at deltage.

Undervisning i sprog

Der er danskundervisning hver tirsdag kl. 8.30 til 10.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Det er såkaldt fvu-undervisning, dvs. forberedende voksenundervisning og det er både for dem med dansk som modersmål og som andetsprog. Det er AOF Randers, der står for undervisningen. Hvis du tror det er noget for dig, er du velkommen forbi.

Du kan også komme til engelskundervisning for begyndere i Bysekretariatet hver tirsdag kl. 11-12 og hver onsdag kl. 14-15. Og hver onsdag kl. 15-16 er der engelsk samtaletræning for elever i de større klasser i folkeskolen.

Hver onsdag kl. 15-16.30 er der samtaletræning på dansk til Sprogcafé i Parkcafeen på Flyvervej 5.

 

 

 

 

 

Computerundervisning

Der er computerundervisning for begyndere hver mandag i Bysekretariatet kl. 9.30-11.30. Kontakt Claire på 4214 8608 for nærmere info.

Husk at hvis du har brug for at låne en computer, så står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden. Her er der også gratis wi-fi, hvis du vil bruge din egen computer, tablet eller smartphone.

Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i Nordbyen, nærmere bestemt i Andreashuset på Hadsundvej 79. Her handler det om såkaldte open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.

 

 

Babycaféerne

Babycaféen på Husarvej 20, kld. holder åbent hver tirsdag kl. 10-12.

Babycaféen i Vangdalen har åbent hver anden mandag kl. 10-12 (i ulige uger).

Begge steder er der en sundhedsplejerske til stede hver gang og du kan få målt og vejet dit barn, og få en snak med sundhedsplejersken og de andre forældre om livet som småbørnsfamilie. Derudover vil der være vekslende oplæg og undervisning, som man kan deltage i.

Programmet for foråret i begge babycaféer kan du finde på Bysekretariatets hjemmeside.

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

Sprogcafé

Hver onsdag kl. 15 til ca. 16.30 i Parkcafeen på Flyvervej 5 afholdes der såkaldt sprogcafé. Det handler kort og godt om at tale dansk sammen. Det er en mulighed for dem, der ikke taler så godt dansk endnu til at øve sig, sammen med dem, der enten har dansk som modersmål eller taler det rigtig godt. Er du en af de sidstnævnte og har du lyst til at hjælpe dine naboer med at blive bedre til at tale dansk, er du meget velkommen forbi til en hyggelig eftermiddag - hvor I måske kan øve jer i at sige rødgrød med fløde sammen!

Anonym rådgivning

Hver torsdag mellem kl. 13.30 og 15 er der mulighed for at booke en tid for anonym rådgivning. Her kan du snakke med en socialrådgiver om det du har på hjerte. Det kan være spørgsmål til papirer fra kommunen eller andre offentlige instanser, spørgsmål i forhold til børneopdragelse eller teenagebørn eller noget helt tredje. Der er også mulighed for at blive ringet op af en socialrådgiver. For at booke en tid eller aftale telefonrådgivning, skal du henvende dig til Mia. Du træffer Mia på tlf. 4214 8607.

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Mandag kl. 16-17 på Nørrevangsskolen: Sjov for børn med Gitte (børn fra 2 år sammen med en voksen).

Mandag kl. 19-20 på Nørrevangsskolen: Zumba med Sevgi (voksne - børn over 12 år iflg. med voksen).

Tirsdag kl. 19-19.30 og 19.30-20 på Nørrevangsskolen: Vandgymnastik med Marianne (voksne fra 16 år - vær opmærksom på at det koster 75 kr. ekstra at gå på disse hold)

Onsdag kl. 16.30-17.30 på Rismølleskolen: Pilates med June (voksne fra 16 år)

Onsdag kl. 17.30-18.30 på Rismølleskolen: Yoga med June (voksne fra 16 år)

Det koster kun 250 kr. pr. sæson at være medlem af Nordbyens Motion - og kun 75 kr. ekstra for vandgymnastik. Følg med på foreningens facebook-side for evt. ændringer.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Foreningen holde generalforsamling onsdag den 22. marts kl. 19 i Parkcafeen på Flyvervej 5.

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Nordre Fælleds Venner holder generalforsamling i Parkcafeen onsdag den 5. april kl. 19. Generalforsamlingen er åben for alle.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder  åbent hver fredag fra kl. 10.30-14 på Husarvej 20, kld. Der er forskellige aktiviteter, som syning, avislæsning, madlavning og hyggesnak, og foreningen arrangerer også forskellige udflugter for medlemmerne.

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning. Du er også velkommen til at besøge foreningen inden du beslutter dig for om du vil blive medlem.

Foreningen holder generalforsamling i åbningstiden fredag den 3. marts 2017.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Dart: Hver onsdag kl. 18-20. Alle medlemmer er velkomne.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredagene den 7. april og 14. april kl. 18.30-21. 

Familiesvømning er hver lørdag kl, 10-12 på Nørrevangsskolen

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har åbent for aktiviteter for børn i deres familiehus på Husarvej 32, kld. Der er åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 med aktiviteter for børn og rådgivning til familier, især omkring kvindeproblemer.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!